شمار ماهوارههای شبکهی اینترنت اسپیسایکس به بیش از ۷۰۰ عدد رسید
شرکت اسپیسایکس موفق شد پرتاب دیگری از مجموعه ماهوارههای استارلینک را توسط موشک فالکون ۹ با موفقیت انجام دهد تا شمار ماهوارههای فعال این مجموعه را به بیش از ۷۰۰ عدد برساند.
این مأموریت در ساعت ۸:۴۶ منطقهی زمانی شرقی (۱۷:۱۶ به وقت تهران) از پایگاه فضایی کندی ( Kennedy Space Center) در فلوریدا به فضا پرتاب شد. پیش از این قرار بود دوازدهمین مأموریت استارلینک در روز ۲۹ آگوست (۸ شهریور) انجام شود اما به دلیل شرایط جوی به ۱ سپتامبر (۱۱ شهریور) و سپس برای بازبینی بیشتر دادههای پرتاب تا امروز به تعویق افتاده بود.
این پرتاب تقریبا یک هفته پس از پرتاب موفق ماهوارهی رصد زمین SAOCOM 1B آرژانتین و دو ماهوارهی کوچک دیگر توسط اسپیسایکس انجام میشود.
همچنین دو هفتهی پیش هم اسپیسایکس ۵۸ ماهوارهی دیگر استارلینک را به فضا پرتاب کرده بود. با پرتاب امروز، این سری از مجموعه ماهوارههای استارلینک حدود ۱۵ دقیقه پس از پرتاب در مدار تزریق شدند تا حدود یک هفته بعد به همراه دیگر ماهوارههای این شبکه، به خدماتدهی اینترنت پرسرعت ماهوارهای بپردازند.
بوستر مرحلهی نخست نیز با گذشت ۹ دقیقه از پرتاب با موفقیت به زمین بازگشت و بر روی سکوی شناور اسپیسایکس فرود آمد. این شصتمین بازگشت موفق بوستر مرحلهی اول موشک فالکون محسوب میشد که نخستین آن پنج سال قبل انجام شده بود.
همانند چندین مأموریت قبلی، این ماهوارهها هم به سایهبانهایی برای جلوگیری از بازتاب نور خورشید به زمین مجهز هستند. این کار در پی آن انجام میشود که بازتاب نور ماهوارههای استارلینک، امکان رصدهای کامل را از منجمان گرفته و موجب اعتراض آنان شده بود. اسپیسایکس طراحی و اجرای این سایهبانها را با همکاری گروههای نجومی انجام داده است.
طبق آخرین برآوردها سرعت اینترنت استارلینک در حال حاضر بین ۳۵ تا ۶۰ مگابیت بر ثانیه برای دانلود و ۵ تا ۱۸ مگابیت بر ثانیه برای آپلود است. همچنین تأخیر ارتباط بین کاربر و سرور کمتر از ۱۰۰ میلیثانیه گزارش شده است.
اسپیسایکس که هماکنون بزرگترین مجموعهی ماهوارهای را دارد، تأییدیهی قرار دادن ۱۲۰۰۰ ماهوارهی استارلینک در مدار را دریافت کرده و قصد دارد با افزایش شمار این ماهوارهها خدماتدهی سراسری اینترنت را از سال ۲۰۲۱ آغاز کند.
عکس کاور: لحظهی پرتاب فالکون ۹
Credit: Trevor Mahlmann
منبع: SpaceX