نمونه‌ی بعدی استارشیپ اسپیس‌ایکس تا ارتفاع ۱۸ کیلومتری پرواز می‌کند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
جهش آزمایشی نمونه‌ی اولیه‌ی فضاپیمای استارشیپ SN6

در حالی که نمونه‌های اولیه‌ی قبلی فضاپیمای استارشیپ جهش‌های ۱۵۰ متری را تجریه کرده بودند، این بار شرکت اسپیس‌ایکس قصد دارد با SN8 یک گام بلندتر در مسیر دستیابی به مریخ بردارد.

دو نمونه‌ی اولیه‌ی استارشیپ در اندازه‌ی کامل، SN5 و SN6 در هفته‌های گذشته، آزمایش جهش ۱۵۰ متری خود را در تأسیسات بوکا چیکا در تگزاس جنوبی انجام دادند و به گفته‌ی ایلان ماسک، بنیانگذار و مدیرعامل اسپیس‌ایکس، نمونه‌ی بعدی تقریبا آماده است تا به ارتفاعی بسیار بالاتر دست یابد.

او در توییتی نوست: «باله‌ها و دماغه‌ی استارشیپ SN8 احتمالا این هفته پایان می‌یابد و سپس آزمایش ایستا، بررسی آن، آزمایش ایستای دوباره و در نهایت پرواز تا ۱۸ هزار و ۳۰۰ متری و بازگشت انجام خواهد شد.»

آتش ایستا (Static Fire) آزمایش‌های معمولی موتور هستند و در حالی که وسیله‌ی نقلیه به زمین متصل است انجام می‌شوند. موتورهای آزمایش شده برای استارشیپ، نسل بعدی موتورهای رپتور اسپیس‌ایکس هستند که به احتمال زیاد SN8 با سه تا از آن‌ها پرتاب خواهد شد. پیش از این ناسا نیز آتش ایستای موتور سامانه‌ی پرتاب فضایی خود را انجام داده بود.

گفتنی است SN5 و SN6 در حالی آزمایش جهش ۱۵۰ متری خود را انجام دادند که بدون دماغه و باله بودند. SN7 پیش از این آزمایش خود را انجام داده بود و اسپیس‌ایکس در ماه ژوئن (تیر) در طول آزمایش فشار، آن را عمدا منفجر کرد.

اسپیس‌ایکس با این آزمایش‌ها تلاش می‌کند نسخه‌ی نهایی استارشیپ را بسازد که قرار است با شش موتور رپتور کار کند و می‌تواند ۱۰۰ نفر را به ماه، مریخ و دیگر مقاصد دور برساند.

این فضاپیمای ۵۰ متری از زمین و بر روی موشک غول‌پیکر سوپرهوی (Super Heavy) که از حدود ۳۰ موتور رپتور استفاده می‌کند، پرتاب خواهد شد. از سویی استارشیپ به اندازه‌ی کافی قوی خواهد بود که برای بازگشت به زمین، به تنهایی بر گرانش ماه و مریخ غلبه کند.

استارشیپ و سوپرهوی طوری طراحی شده‌اند که به طور کامل و سریع قابل استفاده‌ی مجدد هستند. این یک فناوری پیشرفته است و اسپیس‌ایکس معتقد است اکتشافات بلندپروازانه‌ای مانند حضور پایدار انسانی در مریخ را از نظر اقتصادی ممکن می‌سازد.

اسپیس‌ایکس پیش از این یک مشتری برای استارشیپ دارد. «یوساکو مازاوا» میلیاردر ژاپنی در مأموریتی که برای ۲۰۲۳ برنامه‌ریزی شده است، با این فضاپیما به دور ماه پرواز خواهد کرد.

استارشیپ همچنین به‌عنوان گزینه‌ای برای برنامه‌ی آرتمیس ناسا درنظر گرفته می‌شود که قصد دارد در سال ۲۰۲۴ دو فضانورد را در قطب جنوب ماه فرود آورد و تا پایان دهه‌ی ۲۰۲۰ حضور پایدار انسانی در ماه ایجاد کند.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، استارشیپ طیف گسترده‌ای از مأموریت‌ها را به مقاصد گوناگون خواهد داشت. اسپیس‌ایکس قصد دارد به تدریج همه‌ی سخت‌افزارهای دیگر پرتاب را با استارشیپ و سوپرهوی جایگزین نماید.

عکس کاور: آزمایش نمونه‌ی اولیه‌ی موشک استارشیپ (SN6)

Credit: SpaceX

منبع: Space



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X