اینترنت ماهوارهای استارلینک بهزودی در دسترس تمام آمریکاییها قرار میگیرد
توسعهی اینترنت ماهوارهای استارلینک حالا وارد فاز جدیدی شده است و با پشت سر گذاشتن مرحلهی آزمایشی، بهزودی خدماتدهی رسمی آن در سراسر آمریکا آغاز میشود.
دو هفتهی پیش بود که مدیرعامل «اسپیسایکس» (SpaecX) اعلام کرد «استارلینک» (Starlink) شبکهی اینترنت ماهوارهای این شرکت بهزودی از فاز بتا خارج میشود. حالا او در پاسخ به یکی از کاربران در توییتر از عرضهی سراسری اینترنت در آمریکا تا پایان ماه جاری میلادی خبر داده است.
هرچند او به این هم اشاره کرده که با توجه به شمار کاربران در برخی مناطق، ممکن است دسترسی به اینترنت با چالشهایی هم همراه باشد اما این موضوع، بهتدریج با افزایش ناوگان صورت فلکی ماهوارهای استارلینک، بهبود مییابد.
با اشارههای ایلان ماسک، میتوان گفت که اسپیسایکس به زودی پایانههای استارلینک بیشتری هم در اختیار کاربران سراسر آمریکا قرار خواهد داد. موضوعی که در ماههای آینده باید منتظر گسترش آن به سایر نقاط جهان هم باشیم و با توجه به اینکه به جز آمریکا، هنوز تراکم منطقهای کاربران استارلینک در دیگر نقاط جهان زیاد نیست، این شبکهی اینترنت حتی با تعداد فعلی ماهوارهها، از سرعت خوبی برخوردار خواهد بود.
هنوز اما این پرسش وجود دارد که چگونه پوشش سراسری استارلینک چگونه ممکن خواهد شد؟ هرچند این شرکت در حال حاضر به اکثر ایالتهای آمریکا خدماترسانی میکند اما دادههای «اوکلا» (Ookla) به عنوان شرکت مادر «نتایندکس» نشان میدهد که هنوز نقاط زیادی از پوشش کافی برخوردار نیستند.
هماکنون کاربران برای استفاده از خدمات استارلینک باید به وبسایت رسمی این شرکت مراجعه و در صورت قرار داشتن در مناطق تحت پوشش، با ۹۹ دلار این سرویس را پیشخرید کنند. شمار کاربرانی که از گذشته برای این سرویس نامنویسی کردهاند، هماکنون از ۵۰۰ هزار نفر هم گذشته است.
هرچند ایلان ماسک از آغاز پوشش سراسری در آمریکا خبر داده اما هنوز طبق اعلام رسمی وبسایت استارلینک این سرویس تا پایان سال ۲۰۲۲ یا حتی ۲۰۲۳ میلادی، بسته به منطقه دردسترس نخواهد بود.
اما ظاهرا اسپیسایکس برای سرعت بخشیدن به این روند، بهدنبال راهکارهای جدیدی هم هست. این شرکت در حال توسعهی ترمینال کاربری تازهای است که تولید آسانتر و قیمت تمامشدهی پایینتری دارد و انتظار میرود که عرضهی آن اواخر سال جاری میلادی (اواخر پاییز) آغاز شود.
عکس کاور: دیش دریافت اینترنت ماهوارهای استارلینک
Credit: SpaceX
منابع: PC Mag, ArsTechnica