ماهوارههای استارلینک عکس دنبالهدار نئووایز را خراب کردند
![دنباله دار نئووایز و رد ماهوارههای استارلینک](https://www.digikala.com/mag/wp-content/uploads/2020/07/Neowise-Starlink-Daniel-Lopez-Cover.jpg)
یک عکاس نجومی که قصد داشت از دنبالهدار نئووایز تایملپس تهیه کند، با گذر ماهوارههای استارلینک و آلودگی نوری ناشی از آن غافلگیر شد.
همانطور که ناسا هشدار داده بود، آلودگی نوری ایجاد شده توسط افزایش شدید شمار ماهوارهها به طور جدی به عکاسی نجومی آسیب میزند. دنیل لوپز (Daniel López) عکاسی است که با یک دوربین Ra بدون آینهی کانن و یک لنز 200 میلیمتر مستقر شده بود تا از دنبالهدار نئووایز عکسهایی با 30 ثانیه نوردهی تهیه کند و در نهایت بتواند تصویری با جزئیات بیشتر داشته باشد. اما هنگام عکاسی با دستهای از ماهوارههای استارلینک (Starlink) مواجه شد که با گذر از درون تصویر، کار او را خراب کردند.
تقریبا 20 فریم از عکسهای نوردهی طولانی او رد ماهوارههای استارلینک را نشان میدهد. لوپز تصمیم گرفت از این تعداد، 17 عکس را برای تشکیل یک تصویر نهایی انتخاب کند تا نشان دهد که چه تعداد رد ماهواره در عکسهای او ثبت شده است و افزایش ماهوارههای اینچنینی چه اندازه به عکاسی آسمان شب صدمه میزند.
او میگوید: «شما تقریبا در 25 عکس از 34 عکسی که من برای ساخت تایملپس استفاده کردم به وضوح رد ماهوارهها را میبینید. محدودهی تصویر خیلی بزرگ نیست – لنز 200 میلیمتر با حسگر فول فریم – اما ماهوارهها دقیقا از روی دنبالهدار عبور کردند.»
لوپز که تجربهی زیادی در عکاسی نجومی دارد و تصاویر شاخص زیادی از جمله تصویر معروف غروب ماه غول آسا در پشت صخرهها را ثبت کرده است، ادامه میدهد: «من شخصا فکر میکنم که اگر اقدامی در این زمینه انجام نشود، ما باید انتظار پایان عکاسی نجومی از سطح زمین را داشته باشیم.»
![غروب ماه غول آسا اثر دنیل لوپز](https://www.digikala.com/mag/wp-content/uploads/2020/07/Giant-Moon-Feat-Daniel-Lopez.jpg)
غروب ماه غول آسا اثر دنیل لوپز
گفتنی است شرکت اسپیس ایکس ماهوارههایی را با نام استارلینک برای ارائهی اینترنت پرسرعت تا سال 2021 در مدار قرار داده است و قصد دارد شمار آنها را در پرتابهای آینده افزایش دهد. با توجه به اثر منفی که ماهوارههای استارلینک برای تماشا و عکاسی آسمان شب دارند و انتقاداتی که در این زمینه مطرح است، این شرکت ایلان ماسک، در زمستان گذشته از برنامهای خبر داده بود که از درخشان بودن هزاران ماهوارهی استارلینک در شب پیشگیری کند.
این شرکت تصمیم دارد با بهینهسازی زاویهی پنلهای خورشیدی ماهوارهها و همچنین نصب سایهبان روی ماهوارههای جدید از درخشش آنها در شب بکاهد. علاوه بر این به دنبال راههایی برای کاهش نور بازتاب شده از آنتن سفید رنگ این ماهوارههاست.
اگرچه هماکنون هم با محاسبات و ابزارهای آنلاین موجود، میتوان به برآوردی از زمان و مکان گذر ماهوارههای استارلینک رسید تا با عکاسی تداخل نداشته باشد، اما این موضوع، کار عکاسان نجومی را بیش از پیش دشوار میکند و نیازمند توجه کافی به پیشگیری از آلودگی نوری بیشتر آسمان شب است.
عکسها: دنیل لوپز