نخستین سری ماهوارههای اینترنت استارلینک سال ۲۰۲۱ در مدار قرار گرفت
اسپیسایکس ساعتی قبل نخستین پرتاب گروه تازهای از مجموعه ماهوارههای استارلینک در سال ۲۰۲۱ را انجام داد تا ۶۰ ماهوارهی دیگر به این صورت فلکی ماهوارهای بپیوندد.
موشک فالکون ۹ اسپیسایکس (SpaceX Falcon 9) اولین امروز در ساعت ۰۸:۰۲ منطقهی زمانی شرقی (۱۶:۳۲ به وقت تهران) از مرکز فضایی کندی به فضا پرتاب شد. این پرتاب پیش از این برای روز دوشنبه برنامهریزی شده بود اما به دلیل شرایط جوی تا امروز به تأخیر افتاد. با پرتاب موشک و قرارگیری این مجموعه در موقعیت مناسب، تزریق مداری ماهوارهها لحظاتی پیش انجام شد تا ۶۰ ماهوارهی دیگر به شبکهی اینترنت ماهوارهای استارلینک بپیوندند.
پرتاب امروز هفدهمین پرتاب کلی مجموعهی اینترنت ماهوارهای «استارلینک» (Starlink) و شانزدهمین پرتاب ماهوارههای عملیاتی بود و اسپیسایکس میکوشد تا پوشش سراسری اینترنت پرسرعت ماهوارهای خود را گستردهتر کند. این شرکت چندی پیش مجوز پرتاب ماهوارههای آزمایشی استارلینک به مدارهای قطبی را هم دریافت کرد.
موشک فالکون ۹ استفاده شده در این مأموریت، پیش از این هفت بار دیگر هم پرتاب شده است. از جمله در سال ۲۰۱۹ نخستین پرتاب نمایشی سرنشیندار کپسول دراگون با آن انجام شد. اسپیسایکس با استفاده از موشکهای قابل بازیابی هزینههای هر پرتاب را به شدت کاهش داده و به همین دلیل قادر به انجام پرتابهای پرشمار در سال است. به طوری که سال گذشته صدمین پرتاب خود را هم انجام داد.
پرتاب امروز دومین پرتاب اسپیسایکس در سال ۲۰۲۱ بود و این شرکت پیش از این نسل بعدی ماهوارهی ترکست را در مدار قرار داده بود. بوستر مرحلهی اول پرتاب امروز هم برای آماده شدن و قابلیت استفاده در پرتاب بعدی، با موفقیت بر روی سکوی شناور و بدون سرنشین «فقط دستورالعملها را بخوان» که یکی از دو سکوی فرود دریایی اسپیسایکس است، فرود آمد.
با پرتاب امروز شماره ماهوارههای استارلینک به بیش از ۹۰۰ عدد رساند. اینترنت ماهوارهای این شرکت هماکنون به صورت آزمایشی فعال است. سرعت دانلود در این مرحله تا بیش از ۲۰۰Mbps سرعت آپلود تا ۳۳Mbps هم گزارش شده است. اسپیسایکس قصد دارد با رساندن شمار ماهوارهها به ۱۴۴۰ فروند خدماتدهی رسمی خود را آغاز کند.
عکس کاور: پرتاب موشک فالکون ۹ حامل نخستین سری سال ۲۰۲۱ ماهوارههای استارلینک اسپیسایکس
Credit: SpaceX
منابع: Space, NASA Space Flight