اسپیس‌ایکس سرانجام سیزدهمین سری ماهواره‌های استارلینک را در مدار قرار داد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
پرتاب مأموریت استارلینک 12 توسط موشک فالکون 9 اسپیس‌ایکس

دقایقی پیش محموله‌ی بزرگ دیگری از مجموعه ماهواره‌های اینترنت استارلینک اسپیس‌ایکس با موفقیت در مدار قرار گرفت تا این شرکت شبکه‌ی گسترده‌ی اینترنت سراسری خود را کامل‌تر کند.

اسپیس‌ایکس پس از تأخیرهای پیاپی و چندین بار قطع مأموریت در دقایق مانده به پرتاب، سرانجام در پرتابی که ساعت ۷:۲۹ منطقه‌ی زمانی شرقی (۱۴:۵۹ به وقت تهران) از پایگاه فضایی کندی انجام شد، ۶۰ ماهواره‌ی دیگر را به مجموعه‌ی اینترنت سراسری خود افزود.

پرتاب امروز که با عنوان استارلینک ۱۲ شناخته می‌شود، در حقیقت سیزدهمین گروه ماهواره‌های استارلینک اسپیس‌ایکس است که در مدار قرار می‌گیرد. با این وجود اسپیس‌ایکس نخستین ۶۰ ماهواره‌ی خود را که در می ۲۰۱۹ (خرداد ۱۳۹۸) پرتاب شده بودند، به طور سیستماتیک از مدار خارج خواهد کرد. این کار به این دلیل است که اسپیس‌ایکس همیشه پرتاب‌های اولیه‌ی خود را به‌عنوان پرتاب‌های آزمایشی درنظر می‌گیرد.

پس از این پرتاب بوسترهای موشک فالکون ۹ با موفقیت بر روی سکوی شناور این شرکت فرود آمد. اسپیس‌ایکس دو سکوی شناور کاملا خودکار با نام‌های «البته که هنوز دوستت دارم» (Of Course I Still Love You) و «فقط دستورالعمل‌ها را بخوان» (Just Read the Instructions) در فلوریدا دارد که مأموریت امروز بر عهده‌ی «البته که هنوز دوستت دارم» بود.

اسپیس‌ایکس امیدوار است که بتواند از طریق مجموعه‌ی ماهواره‌های استارلینک، اینترنت پرسرعت را برای کاربران در سراسر جهان با استفاده از یک پایانه‌ی کوچک، که بزرگتر از لپ‌تاپ نیست، فراهم کند.

جدایش محموله‌ی استارلینک 12 اسپیس‌ایکس

جدایش محموله‌ی استارلینک ۱۲ اسپیس‌ایکس
Credit: SpaceX

این شبکه در حال حاضر به صورت آزمایشی فعال است و در آخرین بررسی کاربران، سرعت دانلود حدود ۱۰۲Mbps و سرعت آپلود حدود ۴۰Mbps گزارش شده و تأخیر در پاسخ سرور هم بین ۴۰ تا ۵۰ میلی‌ثانیه است. به گفته‌ی مهندسان اسپیس‌ایکس، هم‌اکنون سرعت بارگیری بالای شبکه‌ی استارلینک به کاربران اجازه می‌دهد چندین فیلم HD را به صورت هم‌زمان ببینند.

تاکنون بیش از ۷۰۰ ماهواره‌ی استارلینک در مدار قرار گرفته‌اند و اسپیس‌ایکس با پرتاب‌های پیوسته تلاش می‌کند به برنامه‌ریزی اولیه‌ی خود برای تکمیل قرارگیری ۱۴۴۰ ماهواره دست یابد. هدف طولانی مدت این شرکت دستیابی به سرعت اینترنت ۱Gbps و تأخیر کمتر از ۸ میلی‌ثانیه است. طرح آزمایشی استارلینک فعلا به صورت خصوصی برای برخی کاربران دردسترس است اما آزمایش بتای عمومی از اواخر سال جاری میلادی (پاییز) دردسترس عموم قرار خواهد گرفت.

پرتاب سیزدهمین ماهواره‌های استارلینک همچنین نود و چهارمین پرتاب موشک دو مرحله‌ای فالکون ۹ محسوب می‌شود که با بوسترهای بازگشتی صورت می‌گیرد و با قابلیت اعتماد بالا، به امری عادی برای اسپیس‌ایکس تبدیل شده است.

با توجه به اینکه اسپیس‌ایکس هم پرتاب‌کننده و هم مشتری مأموریت‌های خود است، به سرعت مأموریت‌های خود را پیش می‌برد و با پرتاب امروز هفدهمین پرتاب امسال برای این شرکت رقم خورد. از سویی فالکون ۹ در اوایل امسال موفق شد عنوان پرپروازترین موشک آمریکایی را از آن خود کند. عنوانی که پیش از این در اختیار موشک اطلس ۵ بود.

به جز اسپیس‌ایکس شرکت‌های دیگری هم در زمینه‌ی اینترنت ماهواره‌ای فعالیت‌هایی را آغاز کرده‌اند که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به آمازون و وان‌وب اشاره کرد.

عکس کاور: پرتاب موشک فالکون ۹ حامل محموله‌ی استارلینک ۱۲

Credit: SpaceX

منبع: SpaceX, Space



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X