اسپیس‌ایکس شمار ماهواره‌های فعال استارلینک را به نزدیک ۸۰۰ رساند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
پرتاب چهاردهمین سری ماهواره‌های استارلینک

شرکت اسپیس‌ایکس ایلان ماسک امروز سری دیگری از ماهواره‌های استارلینک را در مدار قرار داد تا شمار ماهواره‌های فعال این مجموعه به نزدیک ۸۰۰ برسد.

شاید مدت زمان زیادی تا دستیابی اسپیس‌ایکس (SpaceX) به فاز نخست ارائه‌ی رسمی اینترنت سراسری باقی نمانده باشد. این شرکت دقایقی پیش در ساعت ۸:۲۵ منطقه‌ی زمانی شرقی (۱۵:۵۵ به وقت تهران) ۶۰ ماهواره‌ی دیگر را با موشک فالکون ۹ و از مرکز فضایی کندی به فضا پرتاب کرد تا گام دیگری در مسیر رسیدن به ارائه‌ی اینترنت ماهواره‌ای سراسری پرسرعت استارلینک (Starlink) بردارد.

در حالی که پرتاب قبلی ماهواره‌های استارلینک پس از چندین هفته تأخیر انجام می‌شد، پرتاب امروز تنها حدود ۱۰ روز پس از در مدار قرار گرفتن سیزدهمین سری ماهواره‌های استارلینک انجام می‌شود. این چهاردهمین سری از مجموعه ماهواره‌های استارلینک است که به فضا پرتاب می‌شود اما با توجه به اینکه نخستین سری از این ماهواره‌ها که به منظور آزمایش پرتاب شده بودند، از مدار خارج می‌شوند، این مأموریت با نام استارلینک ۱۳ شناخته می‌شود.

با پرتاب امروز از ابتدای پرتاب این ماهواره‌ها ۸۳۵ ماهواره در مدار قرار گرفته‌اند که با احتساب ۵۱ ماهواره‌ای که مجدد به جو بازگشته‌اند، شمار ماهواره‌های فعال استارلینک ۷۸۴ عدد است. اسپیس‌ایکس قصد دارد با رساندن شمار ماهواره‌های فعال خود به ۱۴۴۰ خدمات‌دهی سراسری عرضه‌ی اینترنت ماهواره‌ای را به طور رسمی آغاز کند.

جدایش ماهواره‌های استارلینک

جدایش ماهواره‌های استارلینک در پرتاب امروز
Credit: SpaceX

اینترنت استارلینک

استارلینک شبکه‌ای از ماهواره‌هاست که اسپیس‌ایکس قصد دارد با کمک آن‌ها خدمات اینترنت ماهواره‌ای سراسری را با تمرکز بر مناطقی که خدمات پهن‌باند در آن‌ها از پوشش کمتری برخوردار است، فراهم کند. برخلاف سرویس‌های پهن‌باند قبلی، استارلینک با به‌کارگیری شمار زیادی ماهواره در مدارهای ارتفاع پایین، می‌کوشد زمان رفت‌وبرگشت سیگنال‌ها را کاهش دهد و دسترسی آسان‌تری برای مشتریان فراهم نماید.

پس از فاز اول که دسترسی به ۱۴۴۰ ماهواره است، اسپیس‌ایکس قصد دارد ۳۰۰۰۰ ماهواره‌ی دیگر را هم در مدار قرار دهد. با این کار برخی ماهواره‌های تازه، جایگزین ماهواره‌های قدیمی این شرکت خواهد شد و هم‌زمان با گسترش خدمات‌دهی در سراسر جهان، ظرفیت تازه هم به آن افزوده می‌شود. کارخانه‌ی این شرکت قادر است هر ماه تا ۱۲۰ ماهواره‌ی تازه از مجموعه‌ی استارلینک تولید کند.

بوستر قابل بازیابی

پرتاب امروز توسط موشک فالکون ۹ و با بوستر قابل بازیابی اسپیس‌ایکس انجام شد. دقایقی پس پرتاب، بوستر موشک فالکون ۹ با موفقت بر روی کشتی بازیابی «البته که هنوز دوستت دارم» (Of Course I Still Love You) فرود آمد. یکی از توانمندی‌های شرکت اسپیس‌ایکس ساخت موشک‌های قابل بازیابی است و این موضوع هزینه‌های عملیاتی پرتاب‌های این شرکت را به طرز چشمگیری کاهش داده است و باعث شده این شرکت امکان انجام پرتاب‌های گوناگون را در بازه‌های زمانی کوتاه داشته باشد و بتواند فعالیت‌های فضایی خود را با سرعت بیشتری پیگیری کند.

عکس کاور: پرتاب چهاردهمین سری از ماهواره‌های استارلینک

Credit: SpaceX

منابع: NASA Space Flight, SpaceX



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X