موشک فالکون ۹ اسپیسایکس کپسول باری دراگون را به ایستگاه فضایی بینالمللی فرستاد
موشک فالکون ۹ اسپیسایکس ساعتی پیش کپسول باری دراگون را راهی ایستگاه فضایی بینالمللی کرد تا محمولهی جدیدی را به این آزمایشگاه مداری زمین تحویل دهد.
پرتاب فضاپیمای باری بدون سرنشین «اسپیسایکس» (SpaceX) ابتدا برای روز گذشته برنامهریزی شده بود اما با توجه به شرایط آبوهوایی پرتاب دیروز لغو و با یک روز تأخیر انجام شد. بدین ترتیب موشک فالکون ۹ ساعت ۰۳:۱۴ منطقهی زمانی شرقی (۱۱:۴۴ به وقت تهران) از پایگاه فضایی کندی در فلوریدا بلند شد و روز دوشنبه حدود ساعت ۱۱:۰۰ منطقهی زمانی شرقی (۱۹:۳۰ به وقت تهران) به ایستگاه فضایی میرسد.
این، پرتاب فضاپیمای باری «دراگون» (Dragon) اسپیسایکس را که حامل بیش از ۲۲۰۰ کیلوگرم محمولهی ناسا برای ایستگاه فضایی بینالمللی است در مدار قرار داد. این مأموریت بیستوسومین مأموریت تجاری باری اسپیسایکس به ایستگاه فضایی بینالمللی محسوب میشود و شامل تحقیقات علمی، تجهیزات و لوازم لازم برای خدمه است.
از جمله آزمایشهای علمی که در این سفر به ایستگاه فضایی میرسند میتوان به آزمایشی اشاره کرد که آیا متابولیتهای پوست و دانههای انگور میتوانند به جلوگیری و درمان پوکی استخوان کمک کنند؟
همچنین بازوی رباتیک جدیدی برای فاز نمایش فناوری به ایستگاه برده میشود که میتواند روی زمین کاربردهای گستردهای از جمله در هنگام بلایای طبیعی داشته باشد. این آزمایش در هوابند (قفل هوا) Bishop انجام خواهد شد.
آزمایش دیگری که تأسیسات تحقیقاتی جدیدی در ایستگاه فضایی خواهد بود، سیستم انتقال دارو با قابلیت کنترل از راه دور را بررسی میکند. چندین آزمایش دیگر هم از این تأسیسات برای مطالعهی گیاهان، مورچهها و میگوی آب شور در ریزگرانش استفاده خواهند کرد.
حدود ۸ دقیقه پس از پرتاب، بوستر مرحلهی نخست موشک بر روی سکوی شناور بدون سرنشین جدید اسپیسایکس با نام A Shortfall of Gravitas فرود آمد. کپسول باری دراگون هم پس از گذر مداری، امشب به ماژول هارمونی ایستگاه فضایی بینالمللی متصل میشود. طبق برنامهریزی این فضاپیما حدود یک ماه به ایستگاه متصل خواهد بود و سپس به زمین بازمیگردد.
علاوه بر این محموله که توسط اسپیسایکس حمل میشود، در هفتههای گذشته هم محمولهی دیگری توسط فضاپیمای سیگنوس نورثروپ گرامن به ایستگاه فضایی تحویل داده شده بود.
عکس کاور: پرتاب موشک فالکون ۹ اسپیسایکس در مأموریت CRS-23
Credit: NASA
منبع: Space