فضاپیمای جدید اسپیس‌ایکس به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل شد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
باز شدن کلاهک فضاپیمای ایندیورنس کرو دراگون اسپیس‌ایکس

یک فضاپیمای جدید و تمیز کرو دراگون اسپیس‌ایکس که تحت مأموریت کرو-۳ چهار فضانورد را حمل می‌کرد، صبح امروز با موفقیت در ایستگاه فضایی بین‌المللی پهلو گرفت.

فضاپیمای «ایندیورنس کرو دراگون» (Crew Dragon Endurance) در ساعت ۱۸:۳۲ منطقه‌ی زمانی شرقی (۰۳:۰۲ بامداد جمعه به وقت تهران) به ماژول هارمونی ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل شد، در حالی که هر دو فضاپیما در ارتفاع ۴۲۳ کیلومتری زمین و بر فراز دریای کارائیب قرار داشتند.

این فضاپیما کمتر از ۲۴ ساعت پیش از اتصال، از سکوی پرتال 39A مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا پرتاب شد و درخششی تماشایی در آسمان ایجاد کرد. پرتاب مأموریت کرو-۳ ابتدا برای حدود دو هفته پیش برنامه‌ریزی شده بود اما مجموعه‌ای از مشکلات، مانند شرایط آب‌وهوایی و مشکل پزشکی جزئی یکی از خدمه باعث تأخیر چند باره‌ی مأموریت شده بود.

فضانوردانی که با پرتاب امروز به ایستگاه فضایی رسیدند، شامل «راجا چاری» (Raja Chari)، «تام مارش‌برن» (Tom Marshburn) و «کایلا بارون» (Kayla Barron) از ناسا به همراه «ماتیاس مورر» (Matthias Maurer) از آژانس فضایی اروپا هستند. در این میان، مارش‌برن تنها خدمه‌ی مأموریت است که پیش از این تجربه‌ی سفر فضایی داشته است.

فضانوردان کرو-3 پس از ورود به ایستگاه فضایی

فضانوردان کرو-۳ پس از ورود به ایستگاه فضایی
Credit: NASA

با هم‌فشار شدن کپسول دراگون و ایستگاه و سپس باز شدن دریچه‌های قفل هوا، این فضانوردان در ساعت ۲۰:۱۰ منطقه‌ی زمانی شرقی (۰۵:۰۱ به وقت تهران) درست یک روز پس از آغاز سفر خود، وارد فضای داخلی ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) شدند.

با وجود آنکه این بار پرتاب مأموریت سرنشین‌دار اسپیس‌ایکس با تأخیر زیادی همراه شد، اما طبق اعلام مقامات این شرکت و ناسا، این سفر یکی از آرام‌ترین حلقه‌های پرتاب تا کنون بوده است. به این معنی که در طول شمارش معکوس هیچ مشکلی روی نداد.

همچنین فضاپیمای ایندیورنس (پایداری) ۳۸ دقیقه زودتر از برنامه‌ریزی به ایستگاه فضایی رسید. مرحله‌ی نزدیک شدن و اتصال تنها با یک توقف کوتاه در فاصله‌ی ۲۰ متری بندرگاه ماژول هارمونی انجام شد تا فضاپیما در شرایط نوری بهتری برای پیوستن به ایستگاه قرار بگیرد.

پس از اتصال موفقیت‌آمیز و ورود فضانوردان، سه خدمه‌ی حاضر در ایستگاه، شامل مارک وانده هی» (Mark Vande Hei) فضانورد ناسا و «آنتون شکاپلروف» (Anton Shkaplerov) و «پیوتر دوبروف» (Pyotr Dubrov) از آژانس فضایی روسیه با آنان ملاقات و به آنان برای شروع فعالیت در محل اقامت جدید کمک کردند.

وضعیت ایستگاه فضایی پس از پیوستن کپسول جدید اسپیس‌ایکس در مأموریت کرو-3

وضعیت ایستگاه فضایی پس از پیوستن کپسول جدید اسپیس‌ایکس در مأموریت کرو-۳
Credit: NASA

در حالی که قرار بود جمعیت ایستگاه فضایی پس از ورود مأموریت کرو-۳ بیش از این باشد، اما با تأخیر چند روزه در برنامه‌ی پرتاب آژانس تصمیم گرفت که چهار فضانورد مأموریت کرو-۲ را زودتر به زمین بازگرداند و بدین ترتیب فضانوردان این مأموریت سه روز پیش در تاریکی شب به زمین بازگشتند. از سوی دیگر مارک وانده هی برای ساماندهی ورود فضانوردان تنها شد.

ناسا این ساماندهی آغازین هنگام ورود فضانوردان را دست‌گیری غیرمستقیم می‌نامد که معمولا شامل کمک به خدمه‌ی تازه برای عادت کردن به موارد ضروری در فضا، مانند محل خواب و استفاده از توالت است. این مسؤولیت‌های خانه‌داری معمولا به خدمه‌ی در حال خروج واگذار می‌شود اما چون آن‌ها زودتر به زمین بازگشتند، وانده هی این مسؤولیت را انجام داد.

با ورود فضانوردان کرو-۳ اکنون تعداد کل سرنشینان ایستگاه فضایی بین‌المللی به هفت نفر رسید که پنج فضانورد در بخش آمریکایی ایستگاه و دو فضانورد در بخش روسی آن ساکن خواهند بود. چهار ساکن جدید ایستگاه، طی اقامتی شش ماهه به کار و زندگی در فضا می‌پردازند. آن‌ها بر روی بیش از ۲۰۰ آزمایش علمی کار خواهند کرد و راهپیمایی فضایی انجام خواهند داد.

در همین حال آغاز مأموریت سرنشین‌دار بعدی اسپیس‌ایکس با نام کرو-۴ برای آوریل ۲۰۲۲ (فروردین ۱۴۰۱) برنامه‌ریزی شده است.

عکس کاور: باز شدن کلاهک فضاپیمای ایندیورنس کرو دراگون اسپیس‌ایکس در حال آماده شدن برای اتصال به ایستگاه فضایی
Credit: NASA

منابع: NASA, Space



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X