کپسول سرنشین‌دار اسپیس‌ایکس سرانجام راهی زمین شد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
کپسول اندور دراگون اسپیس‌ایکس در مأموریت کرو-2 لحظاتی پیش از جدایش از ایستگاه فضایی بین‌المللی

دقایقی پیش فضانوردان مأموریت کرو-۲ (Crew-2) اسپیس‌ایکس سرانجام پس از تغییرات زیاد برنامه از ایستگاه فضایی بین‌المللی جدا شدند و پس از عکس‌برداری از دورتادور آزمایشگاه مداری زمین، ساعاتی دیگر به زمین می‌رسند.

پس از گذراندن ۲۰۰ روز در فضا، فضانوردان ناسا، «شین کمبرو» (Shane Kimbrough) و «مگان مک‌آرتور» (Megan McArthur) به همراه«آکیهیکو هوشیده» (Akihiko Hoshide) از آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن و «توماس پسکی» (Thomas Pesquet) فضانورد آژانس فضایی اروپا، دقایقی پیش با سکونتگاه مداری خود خداحافظی کرده و سوار بر کپسول «تلاش» یا «اندور» (Endeavour) دراگون اسپیس‌آیکس راهی زمین شدند تا در صورت مساعد بودن آب‌وهوا طبق برنامه‌ریزی در ساعت ۲۲:۳۳ منطقه‌ی زمانی شرقی (۰۷:۰۳ فردا صبح به وقت تهران) در آب‌های زمین فرود بیایند.

دریچه‌های بین کپسول سرنشین‌دار دراگون و ایستگاه فضایی بین‌المللی در ساعت ۱۲:۴۰ منطقه‌ی زمانی شرقی (۲۱:۱۰ به وقت تهران) بسته شد و عملیات جدایش در ساعت ۱۴:۰۵ منطقه‌ی زمانی شرقی (۲۲:۳۵ به وقت تهران) صورت گرفت. با وجود تغییر گسترده‌ی برنامه‌های اعزام خدمه‌ی کرو-۳ به ایستگاه و بازگشت فضانوردان مأموریت کرو-۲، در نهایت این بار چند ساعت مانده به عملیات، شرایط مطلوب تشخیص داده شد.

فضانوردان کرو-۲ حتی پس از جدایش از ایستگاه فضایی هم مأموریت دیگری برعهده دارند و قرار است با گردش پیرامون ایستگاه فضایی بین‌المللی توسط کپسول دراگون، از این آزمایشگاه مداری کهنه‌کار عکس‌برداری کنند. این فعالیت به گونه‌ای طراحی شده است که به خدمه و افراد حاضر در زمین امکان می‌دهد تا نمای بیرونی ایستگاه فضایی را بررسی کنند تا مناطق احتمالی را که نیاز به توجه دارند، ارزیابی کنند.

مسیر پرواز فضاپیمای اسپیس‌ایکس برای عکس‌برداری از ایستگاه فضایی بین‌الملل

مسیر پرواز فضاپیمای اسپیس‌ایکس برای عکس‌برداری از ایستگاه فضایی بین‌المللی
Credit: SpaceX

توماس پسکی پیش از جدایش از ایستگاه درباره‌ی این عملیات گفته بود: «این رویه‌ای است که در سال‌های گذشته با شاتل فضایی انجام می‌دادیم و علت آن این است که هنگام اقامت در مدار، فرصت زیادی برای دیدن ایستگاه از بیرون نداریم.»

او همچنین اشاره کرد که دوربین‌هایی در بیرون ایستگاه نصب شده است اما تعداد و گستره‌ی دید آن‌ها محدود است بنابراین یک گذر با فضاپیما در اطراف ایستگاه به خدمه امکان می‌دهد تا از هدف‌های گوناگونی مانند بندرگاه‌های اتصال و دیگر سازه‌هایی بیرونی که راه دیگری برای دیدن آن‌ها نیست، تصویربرداری کنند.

نخستین نگاه فضاپیمای اسپیس‌ایکس هنگام گردش به دور ایستگاه فضایی

نخستین نگاه فضاپیمای اسپیس‌ایکس هنگام گردش به دور ایستگاه فضایی برای تصویربرداری
Credit: NASA

با جدایش کپسول سرنشین‌دار مأموریت کرو-۲ اکنون اسپیس‌ایکس می‌تواند پرتاب بعدی خود به ایستگاه فضایی بین‌المللی یعنی کرو-۳ را در عصر روز چهارشنبه (پنج‌شنبه صبح به وقت تهران) انجام دهد. هم‌اکنون ناسا و اسپیس‌ایکس ساعت ۲۱:۰۳ منطقه‌ی زمانی شرقی (۰۵:۳۳ به وقت تهران) را برای این پرتاب از مجموعه‌ی ۳۹A مرکز فضایی کندی هدف قرار داده‌اند.

در مأموریت کرو-۳ فضانوردان ناسا «راجا چاری» (Raja Chari)، «تام مارش‌برن» (Tom Marshburn) و «کایلا بارون» (Kayla Barron) به همراه فضانورد آژانس فضایی اروپا «ماتیاس مورر» (Matthias Maurer) راهی ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهند شد تا ۲۴ ساعت پس از پرتاب به آن برسند و اقامتی شش ماهه را آغاز کنند.

عکس کاور: کپسول اندور دراگون اسپیس‌ایکس در مأموریت کرو-۲ لحظاتی پیش از جدایش از ایستگاه فضایی بین‌المللی
Credit: NASA

منبع: NASA, Space



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X