گنجایش فضاپیمای استارشیپ قابل مقایسه با ایرباس A380 است

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
فضاپیمای استارشیپ

ایلان ماسک در توییتر از ظرفیت عظیم فضاپیمای استارشیپ برای حمل محموله خبر داد. حجمی که قابل قیاس با هواپیمای پهن‌پیکر ایرباس A380 است و در آینده برای فرستادن انسان و تجهیزات به ماه و مریخ استفاده خواهد شد.

مقایسه‌ی اندازه‌ی فضاپیماهای در حال توسعه که در توییتر به اشتراک گذاشته شده بود، توجه ایلان ماسک، مدیر عامل اسپیس‌ایکس را به خود جلب کرد و باعث شد او درباره‌ی حجم استارشیپ توضیحی هرچند کوتاه بدهد. این تصویر توسط «کِن کرتلند» (Ken Kirtland) که یک طراح صنعتی از «مؤسسه‌ی فناوری جورجیا» است تولید شده و شش فضاپیمای سرنشین‌دار از سه شرکت خصوصی فضایی را نشان می‌دهد.

در سمت راست تصویر، یک فضاپیمای «نیو گلن» (New Glenn) شرکت بلو اوریجین دیده می‌شود. در سمت چپ فضاپیمای شرکت «ائتلاف پرتاب و راه‌اندازی» (United Launch Alliance) با نام «ولکان» (Vulcan Centaur) در هر دو مدل استاندارد و بلند قرار دارد و تصویر وسط نیز به سه فضاپیمای «اسپیس‌ایکس» شامل فالکون ۹، فالکون هوی بلند و استارشیپ اختصاص دارد.

ایلان ماسک در پاسخ به این مقایسه‌ی تصویری توییت کرد: «گنبد استارشیپ مسطح‌تر و دارای فضای بیشتری خواهد بود. حجم قابل استفاده‌ی آن حدود ۱۰۰۰ متر مکعب است.»

در عین حال، این تصویر کمک می‌کند تا درکی از مقیاس پروژه‌ی حال حاضر شرکت اسپیس‌ایکس که در تأسیسات بوکا چیکای تگزاس در حال انجام است، داشته باشیم.

ارتقاع این فضاپیمای قابل استفاده‌ی مجدد، پس قرار گرفتن روی موشک سوپرهوی به ۱۲۰ متر خواهد رسید و در هر بار پرتاب، قادر به حمل بیش از ۱۵۰ تن محموله یا ۱۰۰ نفر به فضا است. این شرکت قصد دارد به کمک این فضاپیما تا سال ۲۰۵۰ روی مریخ یک شهر با زندگی انسانی ایجاد کند.

چنین هدف بلندپروازانه‌ای نیاز به یک کلاهک (Fairing) قابل توجه هم دارد. اسپیس‌ایکس در نظر دارد تا فضاپیمای استارشیپ ۱۰۰۰ مترمکعب فضای قابل استفاده داشته باشد. این امر باعث می‌شود که فضای کابین تحت فشار قابل مقایسه با هواپیمای A380 باشد.

مقایسه‌ی حجم درونی فضاپیماهای خصوصی

مقایسه‌ی حجم درونی فضاپیماهای خصوصی
Credit: Ken Kirtland

اما استارشیپ در مقایسه با فضاپیماهای دیگر چگونه خواهد بود؟

  • فضاپیمای «ولکان سناتور» ۵٫۴ متر قطر خواهد داشت و در دو مدل ساده و بلند، به ترتیب ۱۵٫۵ متر و ۲۱٫۳ متر ارتفاع دارد.
  • همچنین راهنمای کاربری بلو اوریجین تأیید می‌کند که فضای درونی «نیو گلن» ۷ متر قطر، ۲۱٫۹ متر ارتفاع و حداقل ۴۵۰ مترمکعب حجم قابل استفاده دارد.
  • راهنمای کاربری «فالکون» نشان می‌دهد که قطر کلاهک ۵٫۲ متر و ارتفاع آن ۱۳٫۲ متر است، در حالی که با سازه‌های به‌کار رفته در آن، فضای درونی قابل استفاده ۴٫۶ متر قطر در ۱۱ متر ارتفاع دارد.
  • فضای درونی «استارشیپ» نیز ۸ متر قطر و ۱۷٫۲ متر ارتفاع دارد و همچنین راهنمای کاربری آن بیان می‌کند که ارتفاع در مدل‌های گوناگون تا ۲۲ متر نیز می‌رسد.

با توجه به اینکه برای طرح‌های گوناگون در روند ساخت، تغییرات و اصلاحاتی نیز اعمال می‌شود، باید منتظر بمانیم تا نمونه‌ی نهایی این فضاپیماهای خصوصی آماده شود. فضاپیماهایی که هر کدام سهمی در پیشبرد تلاش‌های گسترده‌ی بشر در حوزه‌ی فضا خواهند داشت.

عکس کاور: طرح گرافیکی فضاپیمای استارشیپ

Credit: SpaceX

منبع: Inverse



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما