ناسا و اسپیس‌ایکس به‌زودی یک ماهواره را به یک سیارک می‌کوبند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
آزمایش آتش ایستای موشک فالکون 9

مأموریت پرتاب دارت ناسا و اسپیس‌ایکس روزهای نهایی را می‌گذراند و با انجام آزمایش آتش ایستا، حالا دانش بشر به یک آزمایش علمی هیجان‌انگیز نزدیک می‌شود.

از سال ۲۰۱۷ ناسا در حال آزمایش برای بررسی این موضوع است که آیا برخورد یک فضاپیما به یک سیارک می‌تواند مسیر آن را منحرف کند یا خیر؟ برای انجام این آزمایش فضایی، آژانس از سال ۲۰۱۹ با اسپیس‌ایکس در این زمینه همکاری می‌کند. در حقیقت ناسا به‌عنوان بخشی از دفاع سیاره‌ای این آزمایش را انجام می‌دهد.

اکنون موشک فالکون ۹ که قرار است پرتابگر فضاپیما باشد، آتش ایستای خود را با موفقیت انجام داده است و برای پرتاب در ۲۳ نوامبر (۳ آذر به وقت ایران) آماده می‌شود تا این دست‌ساخته‌ی بشر سفر خود برای «آزمایش تغییر مسیر سیارک دوتایی» (Double Asteroid Redirection Test) یا «دارت» (DART) را آغاز کند.

اسپیس‌ایکس در توییتی نوشت: «در ساعت ۲۲:۲۱ منطقه‌ی زمانی اقیانوس آرام (۰۹:۵۱ به وقت تهران) آن روز، ناسا مأموریت برخورد عمدی فضاپیمای دارت با یک سیارک را آغاز خواهد کرد تا ببیند آیا در صورت وجود سیارکی پرخطر برای زمین در آینده، این روشی مؤثر برای تغییر مسیر آن خواهد بود یا خیر.»

طرحی گرافیکی از فضاپیمای دارت ناسا و سیارک دوتایی دیدیموس

طرحی گرافیکی از فضاپیمای دارت ناسا و سیارک دوتایی دیدیموس
Credit: NASA

آزمایش آتش ایستا یکی از چندین مرحله برای آماده کردن پرتابگر به‌منظور استقرار مداری فضاپیماست و عملکرد راه‌اندازی صحیح موتور را بررسی و پارامترهایی مانند فشار و دما اندازه‌گیری می‌شود. با تکمیل این مرحله به‌نظر می‌رسد که اسپیس‌ایکس و ناسا اواخر این هفته کار خود را طبق برنامه‌ریزی پیش خواهند برد.

دارت مأموریتی برای هدف قرار دادن سیارک دوتایی «دیدیموس» (Didymos) است که نام آن از واژه‌ی یونانی به معنای دوقلو گرفته شده است. «دیدیموس بی» (Didymos B) که قرار است دارت ناسا با آن برخورد کند، جرمی با قطر حدود ۱۶۰ متر است و پیرامون «دیدیموس ای» (Didymos A) با قطر حدود ۷۸۰ متر می‌چرخد.

مسیر این سیارک دوتایی، با وجود آنکه در سال ۲۰۲۲ و یک بار در سال ۲۰۲۴ از نزدیکی زمین می‌گذرد اما خطری برای زمین محسوب نمی‌شود زیرا در مسیر برخورد قرار ندارد. باید دید با این ضربه‌ی شدید، مسیر حرکت این دو جرم چگونه تغییر می‌کند.

با این وجود هم‌اکنون ۲۳ جرم توسط ناسا شناسایی شده‌اند که به‌طور باالقوه می‌توانند در ۱۰۰ سال آینده از فاصله‌ای بسیار نزدیک نسبت به زمین عبور کنند. پیش از این مانور شبیه‌سازی ناسا نشان داده بود که برخورد چنین سیارک‌هایی به زمین می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری داشته باشد.

عکس کاور: یکی از آزمایش‌های آتش ایستای موشک فالکون ۹؛ اسپیس‌ایکس در پرتاب دارت ناسا از موشک مشابهی استفاده خواهد کرد.
Credit: SpaceX

منبع: Engadget



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۴ دیدگاه
  1. ادوین ادراکی

    یجور میگی آتش ایستا آتش ایستا انگاری که مخصوص همین پروژه‌است.
    مرحله‌ی استاتیک فایر تست رو همیشه همه‌ی لانچرا قبل از پرتاب میگذرونن برای تست انجیناشون که مطمئن بشن درست کار میکنه.
    و به نظرم اصلن نیاز نبود تو همچین گزارشی ازش صحبت بشه چه برسه به اینکه اینهمه روش مانور داده بشه، چون کسی که اطلاعات مکفی نداشته باشه رو گیج میکنن و فکر میکنه این ربطی به این ماموریت داره.
    باید تو گزارشی در مورد فرآیند پرتاب لانچر در مورد این صحبت کرد، یا حداقل تو گزارشی درباره‌ی پروژه استارشیپ که این تست رو بارها روی وهیکل انجام دادن و آخرین بار هم همین چندروز پیش روی لانچر استار شیپ انجام شد.
    الان دیگه اینقدر دقت و تکنولوژی ساخت لانچرها بالا رفته کهبه ندرت برای کمپانی های قدرقدرتی مثل اسپیس ایکس یا یو ال ای یا … پیش میاد که لانچرا تو این تست رد بشن و دوباره بازبینی و تعمیر بشن.
    البته استارشیپ یه پروژه جدیده و جدا از بقیه‌ی ایناست. ولی حتی استارشیپ هم که یه پروژه‌ی جدیده و انجیناش تازه طراحی شده نشنیدم تو این مدت تو استاتیک فایر رد شده باشه 😁
    لعنتی اینقدر که کارشون درسته

  2. مرضیه

    این همون سیارکی میشه ک قرار بود بخوره به زمین…. بنظرم برای اینجور ازمایشها تک تک مردم روی کره زمین باید راضی باشن…توو خونشون یا کشورشون هرغلطی میکنند بکنند ولی آسمون رو روو سر ما خراب نکنن😰

  3. مجید

    خطرناک نباشه برای زمین؟
    تغییر مسیر بده به سمت زمین؟

    1. ادوین ادراکی

      نه بعید میدونم، همین الانشم خطری نداره و این ماموریت میخواد سعی بکنه که از این هم هستن مدارشون دورتر بشه، ولی توی بیلیارد منظومه شمسی نمیتونی پیش بینی کنی که سیارکی رو که مدارشو داری عوض میکنی در نهایت چه تغییراتی تو نظم الان منظومه ایجاد میکنی و آخرش به نفعت میشه یا بلای جونت میشه.
      وقتی یه پروانه تو بزبولاغ‌تپه بال بزنه میتونه در نهایت یه طوفان رو توی کالیفرنیا به وجود میاره.
      طبیعت یه زنجیره‌ی متصل به همه، حلقه اول و بکشی تا تهش کشیده میشه.
      ولی بازم بعید میدونم مهندسای غول ناسا و اسپیس ایکس اینقدری ساده باشن که فکر اینجاشو نکرده باشن

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X