نمای شگفتانگیز شفق قطبی از ایستگاه فضایی بینالمللی را ببینید
با گسترش فعالیت خورشیدی، شفقهای قطبی زمین منظرهای تماشایی را ایجاد کردهاند که باعث ثبت لحظههایی شگفتانگیز و حلقهی شفق قطبی از نگاه ایستگاه فضایی بینالمللی شده است.
فعالیت خورشید بهتازگی افزایش یافته است و با شرارههای عظیم و پرتاب کردن انبوهی از مواد خورشیدی به بیرون، بخشی از آنها به زمین رسیده و باعث ایجاد شفقهای قطبی چشمگیر شده است. اما این نورهای درخشان قطبی فقط توسط ساکنان روی سطح زمین دیده نمیشوند بلکه خدمهی ایستگاه فضایی بینالمللی در مدار سیارهی ما هم انبوهی از این نورهای درخشان را نظاره میکنند.
یک عکس تازه که توسط فضانوردان از ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) گرفته شده، بهخوبی نشان میدهد که این شفقهای قطبی چقدر قوی بودهاند. یک حلقهی تابشی سبز رنگ با بخشهای نورانی که از انحنای سیاره بیرون میآیند و تصویری کاملا سورئال میآفرینند.
«توماس پسکی» (Thomas Pesquet) فضانورد فرانسوی آژانس فضایی اروپا در آخرین روزهای مأموریت مداری خود بهسر میبرد و برای بازگشت به زمین آماده میشود؛ به همین دلیل از این فرصت حضور در مدار زمین، نهایت استفاده را میکند.
او در توییتی نوشت: «از ما با قویترین شفقهای قطبی کل مأموریت، بر فراز آمریکای شمالی و کانادا پذیرایی شد. رگههای شگفتانگیز تا بالاتر از مدار ما امتداد داشتند و ما درست بالای مرکز حلقه پرواز کردیم که امواج پرسرعت و پالسها همه جای آن بودند.»
او پیش از این هم مناظری دیدنی از ایستگاه فضایی بینالمللی ثبت کرده بود. از جمله در هفتههای گذشته تصویری از یک نور آبی عجیب بر فراز اروپا بهاشتراک گذاشت که یک پدیدهی زیبای آبوهوایی را نشان میداد.
علم توضیح قابل قبولی دربارهی چگونگی شکلگیری شفقهای قطبی بر اثر برهمکنش ذرات باردار حاصل از خورشید و میدان مغناطیسی زمین دارد. همانطور که ناسا میگوید: «وقتی ما شفق درخشان را میبینیم، شاهد یک میلیارد برخورد منفرد ذرات باردار هستیم که خطوط میدان مغناطیسی زمین را روشن میکنند.»
تصویر توماس پسکی شاید بیش از جنبههای علمی جشنی از شگفتی محض این پدیدهی رویایی باشد و به نوعی یادآور ارتباط سیارهی ما با ستارهی ماست که منشأ نور و حیات بهشمار میرود.
عکسها: شفق قطبی آبان ماه (نوامبر) از نگاه ایستگاه فضایی بینالمللی
Credit: Thomas Pesquet/ISS
منبع: CNet