کپسول سرنشین‌دار سایوز به ایستگاه فضایی بین‌المللی پیوست

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
پیوستن کپسول سایوز مأموریت اعزام 64 به ایستگاه فضایی بین‌المللی

فضانوردان آمریکا و روسیه با کپسول سایوز طی سفری سه ساعته به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسیدند تا شمار افراد ساکن در این ایستگاه به ۶ نفر برسد.

فضانوردان روسیه «سرگی ریژیکوف» (Sergey Ryzhikov) و «سرگی سورچکوف» (Sergey Kud-Sverchkov) و «کاتلین روبینز» (Kathleen Rubins) فضانورد ناسا در سفری کوتاه با دو دور چرخیدن پیرامون زمین که تنها حدود ۳ ساعت طول کشید به ایستگاه فضایی بین‌المللی پیوستند.

فضانوردان ناسا در ساعت ۰۸:۴۸ ساعت هماهنگ جهانی (۱۲:۱۸ به وقت تهران) توسط موشک سایوز ۲.۱a از بایکونور قزاقستان راهی فضا شده بودند و برای نخستین بار با کپسول سایوز (Soyuz) چنین سفر کوتاهی به ایستگاه فضایی بین‌المللی را تجربه می‌کردند. سفری که با عنوان «ملاقات فوق سریع» (Ultrafast Rendezvous) شناخته می‌شود.

با رسیدن کپسول سایوز به ایستگاه فضایی بین‌المللی، اتصال آن به صورت خودکار در بخش Rassvet انجام شد تا فضانوردان پس از هم‌فشاری کپسول با ایستگاه فضایی بین‌المللی و باز شدن دریچه‌ی ایستگاه به روی آنان با فضانوردان ساکن ایستگاه ملاقات کنند.

ورود فضانوردان اعزا 64 به ایستگاه فضایی بین‌المللی

ورود فضانوردان اعزام ۶۴ به ایستگاه فضایی بین‌المللی
Credit: NASA

اگرچه روی زمین با خطر انتقال ویروس کرونا، رعایت فاصله‌ی فیزیکی ضروری است اما فضانوردان پیش از رسیدن به ایستگاه فضایی بین‌المللی ماه‌ها در قرنطینه و آموزش به‌سر برده‌اند و آزمایش‌های گوناگون را پشت سر گذاشته‌اند و ریسک انتقال بیماری بین آن‌ها در فضای محدود ایستگاه فضایی بین‌المللی وجود ندارد. هرچند آژانس فضایی روسیه با توجه به همه‌گیری کووید-۱۹ دو فضانورد جایگزین را هم برای این مأموریت آموزش داده بود.

فضانوردان مأموریت‌های اعزام 63 و 64 در ایستگاه فضایی بین‌المللی

فضانوردان مأموریت‌های اعزام ۶۳ و ۶۴ در ایستگاه فضایی بین‌المللی
Credit: NASA

در این مأموریت که با نام «اعزام ۶۴» (Expedition 64) شناخته می‌شود، فضانوردان تازه‌ی آمریکا و روسیه به مدت ۶ ماه در ایستگاه فضایی بین‌المللی به کار و اقامت می‌پردازند. طی این مدت دو بار راهپیمایی فضایی انجام می‌دهند، از فضانوردان مأموریت کرو-۱ اسپیس‌ایکس استقبال می‌کنند و البته کتی روبینز از فضا در انتخابات آمریکا شرکت خواهد کرد.

به این ترتیب در حالی که ناسا با آزمایش‌های خود در ایستگاه فضایی بین‌المللی از جمله توالت فضایی جدید، برای برنامه‌ی آرتمیس آماده می‌شود و شرکت‌های خصوصی فضایی مانند اسپیس‌ایکس و بویینگ پرتاب‌های فضایی خود را از جمله به ایستگاه فضایی بین‌المللی پی می‌گیرند، این ایستگاه طی هفته‌ها و ماه‌های آینده، دوران پرکاری را سپری خواهد کرد.

عکس کاور: پیوستن فضاپیمای سایوز به ایستگاه فضایی بین‌المللی در مأموریت اعزام ۶۴

Credit: NASA

منبع: NASA



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X