بهترین قرص برای گلو درد چیست؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۲ دقیقه
بهترین قرص برای گلو درد چیست؟

گلو درد یکی از ناراحتی‌های جسمانی رایجی است که  بسیاری از افراد در طول زندگی خود حداقل یک بار با آن روبرو می شوند. این عارضه می‌تواند به دلایل مختلفی چون عفونت‌های ویروسی، باکتریایی یا قرار گرفتن در معرض محرک‌های محیطی ایجاد شود. گلو درد شدید و درمان نشده ممکن است علاوه بر احساس ناراحتی شدید فعالیت‌های روزمره را هم مختل کند. در این مطلب از دیجی‌کالا مگ می‌خواهیم به سراغ معرفی انواع قرص برای گلو درد و نکات مهم استفاده از آن‌ها برویم تا بتوانید بهترین گزینه را برای درمان و بهبودی سریع خود انتخاب کنید. پس با ما همراه باشید.

گلو درد چیست؟

گلو درد زمانی رخ می‌دهد که درد، خشکی یا خراشیدگی را در گلوی خود احساس کنید. اکثر گلو دردها در اثر عفونت یا قرار گرفتن در معرض عوامل محیطی مانند هوای خشک و مواد شیمیایی ایجاد می‌شوند. این عارضه ممکن است به صورت خود به خود از بین ببرد،‌ اما بهتر است برای جلوگیری از نوع شدید آن تحت درمان قرار بگیرید. گلو دردها براساس قسمتی که در گلو تحت تاثیر قرار می‌دهند به انواع زیر تقسیم می‌شوند:

  • فارنژیت که باعث تورم و درد در گلو می‌شود.
  • التهاب لوزه‌ها که باعث تورم و قرمزی بافت پشت دهان یا همان لوزه‌ها می‌شود.
  • لارنژیت که باعث تورم و قرمزی حنجره می‌شود.

عارضه‌ی گلو درد می‌تواند با علائمی چون سوزش، خراشیدگی، خشکی، درد در هنگام بلع غذا یا صحبت کردن، گرفتگی و همچنین تورم همراه باشد. در کنار گلو درد شما ممکن است مشکلات دیگری چون عطسه، سرفه، آبریزش بینی،‌ گرفتگی بینی، تب و لرز،‌ بدن درد، گرفتگی صدا، از دست دادن اشتها و سردرد را هم تجربه کنید.

علت بروز گلو درد چیست؟

گلو دردی که ممکن است در هر سنی تجربه کنید می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. موارد زیر از اصلی‌ترین و شایع‌ترین عوامل بروز این عارضه به شمار می‌آیند.

  • سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر عفونت‌های ویروسی: گلو درد می‌تواند در اثر ابتلا به یک عفونت ویروسی به وجود بیاید. ویروس‌هایی چون سرماخوردگی، سرخک، آنفولانزا، کووید ۱۹، اوریون، مونونوکلئوز و آبله مرغان می‌توانند باعث گلو درد شوند.
  • گلو درد استرپتوکوکی و سایر عفونت‌های باکتریایی: عفونت‌های باکتریایی هم می‌توانند باعث بروز عارضه‌ی گلو درد شوند. باکتری استرپتوکوکی که به طور مستقیم بر لوزه‌ها، دهان و گلو تاثیر می‌گذارد از شایع‌ترین نوع این عفونت‌ها است. به یاد داشته باشید که عفونت‌های مقاربتی مانند سوزاک و کلامیدیا هم ممکن است باعث گلو درد شوند.
  • آلرژی: وقتی سیستم ایمنی بدن نسبت به آلرژن‌ها یا همان محرک‌های مختلفی چون گرده‌ی گیاهان و موی حیوانات واکنش نشان می‌دهد، یک ماده‌ی شیمیایی به نام هیستامین در بدن تولید می‌شود که علائمی چون گرفتگی بینی، گلو درد و عطسه را ایجاد می‌کند.
  • هوای خشک: هوای خشک می‌تواند باعث از بین رفتن رطوبت دهان و گلو شود و احساس خشکی و خراشیدگی را در آن‌ها ایجاد کند.
  • دود، مواد شیمیایی و سایر مواد محرک: بسیاری از مواد شیمیایی مختلف و سایر ترکیبات مضر درون هوا مانند دود تنباکو و سیگار یا خوشبوکننده‌های هوا می‌توانند باعث تحریک گلو شوند.
  • آسیب دیدگی: گلوی شما می‌تواند به دلایل مختلفی تحریک شود و آسیب ببیند. استفاده‌ی مکرر از تارهای صوتی و ماهیچه‌های گلو در هنگام فریاد زدن، صحبت کردن یا آواز خواندن برای یک مدت طولانی ممکن است باعث آسیب دیدن گلو شود.
  • بیماری ریفلاکس معده (GERD): بیماری ریفلاکس معده به مری زمانی رخ می‌دهد که اسید معده به لوله‌ای که غذا را از دهان به معده می‌برد و مری نام دارد بازگردد. این اسید مری و گلو را می‌سوزاند و علائمی چون سوزش سر دل و گلو درد را ایجاد می‌کند.
  • تومور: تومور گلو، حنجره یا زبان از دلایل نادر بروز گلو درد است. اگر گلو درد ناشی از سرطان باشد با گذر زمان و مصرف دارو از بین نمی‌رود.

علت بروز گلو درد چیست؟

قرص برای گلو درد بزرگسالان

شما می‌توانید برای درمان گلو درد خود از داروهای مختلفی استفاده کنید. این داروها هم می‌توانند به صورت مستقیم روی گلو تاثیر بگذارند و هم می‌توانند عاملی را که باعث بروز این عارضه شده از بین ببرند.

قرص دیفن هیدرامین

قرص دیفن هیدرامین که در واقع نوعی آنتی هیستامین به شمار می‌آید معمولا برای درمان علائم عارضه‌هایی چون آلرژی، سرماخوردگی و کهیر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو به طور خاص برای درمان گلو درد تجویز نمی‌شود اما در برخی شرایط ویژه مانند بروز آلرژی و هنگام ترکیب با سایر داروها می‌تواند درد گلو را کاهش و تسکین بدهد. معمولا متخصصان استفاده از قرص یا شربت دیفن هیدرامین را به صورت هر ۴ الی ۶ ساعت یک بار تجویز می‌کنند.

قرص پاراستامول

قرص یا شربت پاراستامول که با نام استامینوفن هم شناخته می‌شود یک داروی ضد درد و ضد تب رایج است که می‌تواند به کاهش دردهای خفیف تا متوسط کمک کند. این قرص به طور ویژه بر گلو دردهای همراه با تب و علائم دیگر تاثیر می‌گذارد و آن‌ها را بهبود می‌بخشد. با این حال بهتر است بدانید که قرص پاراستامول علت اصلی گلو درد را درمان نمی‌کند و فقط علائم آن را تسکین می‌دهد. دوز معمول این دارو برای بزرگسالان ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ میلی گرم است که متخصصان پیشنهاد می‌کنند هر ۴ الی ۶ ساعت یک بار مصرف شود. به یاد داشته باشید که حداکثر دوز روزانه نباید از ۴۰۰۰ میلی‌گرم تجاوز کند.

قرص آسپرین

آسپرین یک داروی ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAID) است که می‌تواند برای تسکین درد، کاهش التهاب و کاهش تب مورد استفاده قرار بگیرد. این قرص برای گلو درد ناشی از التهاب مفید است اما به شرطی که فرد هیچ گونه منع مصرفی نداشته باشد. قرص آسپرین علت اصلی درد گلو را درمان نمی‌کند بلکه فقط علائم آن را کاهش می‌دهد. متخصصان معمولا استفاده از این قرص را به صورت هر ۴ الی ۶ ساعت یک بار تجویز می‌کنند. آسپرین به هیچ وجه نباید برای کودکان یا نوجوانانی که تب یا علائم عفونت ویروسی دارند داده شود چرا که می‌تواند خطر ابتلا به سندرم ری را در آن‌ها افزایش دهد.

قرص ایبوپروفن

ایبوپروفن یکی دیگر از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) است که برای کاهش التهاب، درد و تب مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو به تسکین گلو درد ناشی از عفونت‌های ویروسی که چرکی نیستند کمک می‌کند و البته تورم گلو را هم بهبود می‌بخشد. ایبوپروفن به عنوان قرص برای گلو درد را باید هر ۴ الی ۶ ساعت یک بار به صورت مرتب به مدت ده روز استفاده کنید تا علائم خود را کاهش دهید.

بهترین قرص برای گلو درد بزرگسالان

قرص دکسترومتورفان

قرص یا شربت دکسترومتورفان از دیگر داروهایی است که می‌تواند برای درمان گلو درد و سرفه‌ی ناشی از عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا مفید واقع شود. این قرص برای گلو درد در واقع با کاهش سرفه‌های مکرر از تحریک گلو و لوزه‌ها جلوگیری می‌کند. داروی دکسترومتورفان باید هر ۶ الی ۸ ساعت یک بار به صورت مرتب استفاده شود تا تاثیر خود را نشان دهد.

قرص آموکسی سیلین

آموکسی سیلین یک آنتی بیوتیک از گروه پنی سیلین‌ها است که به طور مخصوص برای عفونت‌های باکتریایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این قرص برای گلو درد ناشی از ابتلا به باکتری استرپتوکوک مفید است و می‌تواند به درمان آن کمک کند. از طرفی باید بدانید که آموکسی سیلین برای کاهش عارضه‌ها و بیماری‌های ناشی از عفونت‌های ویروسی موثر واقع نمی‌شود؛ چرا که ویروس‌ها اصلا به آنتی بیوتیک‌ها پاسخ نمی‌دهند. پیشنهاد می‌شود که این قرص برای گلو درد را هر ۶ الی ۸ ساعت یک بار به مدت ۱۰ روز استفاده کنید.

قرص لوراتادین

اگر به دنبال یک قرص برای گلو درد ناشی از آلرژی‌های فصلی یا حساسیت به مواد محرک مانند گرد و غبار و موی حیوانات می‌گردید می‌توانید به سراغ قرص لوراتادین بروید. این دارو در واقع نوعی آنتی هیستامین است و به درمان علائم دیگر آلرژی مانند آبریزش بینی، عطسه، خارش و قرمزی چشم هم کمک می‌کند. قرص لوراتادین برای درمان گلو درد ناشی از سرماخوردگی و عفونت‌های ویروسی مفید نیست. این قرص برای گلو درد را یک بار در روز استفاده کنید تا علائمتان کاهش پیدا کنند.

قرص سفالکسین

سفالکسین یک آنتی بیوتیک از گروه سفالوسپورین‌ها است که به طور ویژه برای درمان عفونت‌های باکتریایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو، گلو دردهای ناشی از عفونت‌های باکتریایی مانند استرپتوکوکی را درمان می‌کند؛ اما گلو دردهای ناشی از عفونت‌ها ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا را از بین نمی‌برد. پیشنهاد می‌شود که قرص سفالکسین برای گلو درد را هر ۶ الی ۱۲ ساعت یک بار به مدت ۱۰ روز استفاده کنید.

برای گلو درد سرماخوردگی چه قرصی بخوریم؟

قرص آزیترومایسین

آزیترومایسین به گروهی از آنتی بیوتیک‌ها به نام مکولیدها تعلق دارد که می‌توانند برای درمان عفونت‌های باکتریایی مختلف، از جمله ذات الریه و برونشیت مفید واقع شوند. این دارو به درمان گلو دردهای باکتریایی چرکی، به ویژه گلو دردهای استرپتوکوکی کمک می‌کند. اما درست مانند هر آنتی بیوتیک دیگری قرص آزیترومایسین هم روی عفونت‌های ویروسی تاثیر نمی‌گذارد. دوز دقیق مورد نیاز هر فرد و میزان استفاده از آن در طول روز باید طبق تجویز پزشک متخصص مشخص شود.

قرص سفکسیم

سفکسیم یکی دیگر از آنتی بیوتیک‌های گروه سفالوسپورین‌ها که برای تسکین و درمان عفونت‌های باکتریایی استفاده می‌شود. این قرص برای گلو درد چرکی باکتریایی مفید است و معمولا برای کسانیکه به پنی سیلین حساسیت دارند تجویز می‌گردد. قرص سفکسیم باید یک بار در روز به مدت ۷ الی ۱۰ روز مورد استفاده قرار بگیرد تا تاثیر خود را نشان دهد.

قرص کلداکس

قرص کلداکس یک داروی ترکیبی است که به طور معمول برای درمان و تسکین علائم آنفولانزا و سرماخوردگی استفاده می‌شود. این دارو حاوی استامینوفن، فنیل افرین، کلرفنیرامین و دکسترومتورفان است و دقیقا به همین دلیل می‌تواند به کاهش علائمی چون تب، بدن درد، سرفه، گلو درد، گرفتگی و آبریزش بینی کمک کند. شما باید به منظور دیدن اثرگذاری این قرص برای گلو درد آن را هر ۴ الی ۶ ساعت یک بار مصرف نمایید.

نئوتادین

نئوتادین که هم به صورت شربت و هم به صورت قرص قابل تهیه است نوعی آنتی هیستامین به شمار می‌آید که معمولا برای درمان علائم آلرژی مانند عطسه، سرفه، آبریزش بینی و کهیر استفاده می‌شود. ماده‌ی فعال این دارو دس لوراتادین است که در واقع می‌تواند به کاهش التهاب و تحریک گلو کمک کند. قرص نئوتادین بر روی گلو دردهای ناشی از عفونت‌های ویروسی و باکتریایی تاثیری ندارد؛‌ زیرا به طور ویژه برای کنترل واکنش‌های آلرژیک طراحی شده است. این قرص برای گلو درد را باید روزانه یک بار مصرف کنید.

قرص مکیدنی برای گلو درد

شما برای گلو درد می‌توانید به سراغ قرص‌های مکیدنی هم بروید که به تسکین سریع و فوری درد این ناحیه از بدن کمک زیادی می‌کنند. این قرص‌ها درست مانند آبنبات هستند و در واقع باعث افزایش ترشح بزاق و درنتیجه مرطوب شدن گلو و کاهش درد آن می‌شوند. قرص‌های مکیدنی انواع مختلفی دارند و می‌توانند حاوی ترکیبات متفاوتی باشند؛ برای مثال قرص مکیدنی آلدتادین حاوی عصاره‌ی سه گیاه گل ختمی، شیرین بیان و نعناع است که همگی دارای خاصیت نرم‌کنندگی، ضد التهابی و خلط آوری هستند. این قرص برای گلو درد را باید هر ۲ الی ۳ ساعت یک بار مصرف کنید. استفاده‌ی بیش از حد از قرص‌های مکیدنی می‌تواند باعث تحریک معده یا خشکی گلو شود.

قرص برای گلو درد کودکان

قرص جوشان برای گلو درد

قرص‌های جوشان یکی از دیگر از داروهایی هستند که می‌توانید برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن خود و کاهش سریع علائم گلو درد استفاده کنید. این قرص‌ها به دلیل فرم محلولی که دارند خیلی سریع‌تر جذب بدن می‌شوند و رطوبت گلو را افزایش می‌دهند. قرص‌های جوشان انواع مختلفی دارند که هر کدام هم به طور ویژه‌ای بر بدن تاثیر می‌گذارند؛ برای مثال قرص جوشان استامینوفن با داشتن این ماده‌ی دارویی باعث تسکین درد و تب همراه با گلو درد می‌شود. متخصصان پیشنهاد می‌کنند که این قرص برای گلو درد را روزانه ۱ الی ۲ بار استفاده کنید.

قرص برای گلو درد کودکان

قرص‌های گلو دردی که برای کودکان تجویز می‌شوند با قرص‌هایی که بزرگسالان استفاده می‌کنند متفاوت هستند. دوز داروهایی که متخصصان برای کودکان تجویز می‌کنند بسیار کمتر است. علاوه بر این، داروهای گلو درد مخصوص کودکان بیشتر در قالب شربت هستند تا مصرفشان برای آن‌ها راحت‌تر شود. همچنین خیلی مهم است که بدانید همه‌ی قرص‌ها و شربت‌ها برای کودکان مناسب نیستند و می‌توانند سلامتی آن‌ها را به خطر بیاندازند. برای مثال، داروی آسپرین هرگز نباید برای کودکان و نوجوانان تجویز شود چرا که می‌تواند آن‌ها را در معرض خطر ابتلا به سندرم ری بگذارد. بنابراین هرگز به صورت خودسرانه برای کودکتان در خانه دارو تجویز نکنید و با مشاهده‌ی علائم بیماری یا گلو درد او را به همراه خود به مطب پزشک متخصص ببرید.

چه زمانی از آنتی بیوتیک‌ها برای گلو درد استفاده کنیم؟

آنتی بیوتیک‌ها تنها بیماری‌ها و عارضه‌های ناشی از عفونت‌های باکتریایی مانند گلو درد استرپتوکوکی را درمان می‌کنند و هیچ تاثیری بر عفونت‌های ویروسی ندارند. بیماری‌های ناشی از عفونت‌های باکتریایی باید با آنتی بیوتیک‌ها درمان شوند تا عوارض جدی‌تری چون ذات الریه، برونشیت و تب روماتیسمی را به وجود نیاورند. آنتی بیوتیک‌ها می‌توانند درد گلو را در تنها یک روز کاهش دهند و خطر ابتلا به تب روماتیسمی را تا بیش از دو سوم کمتر کنند.

متخصصان معمولا استفاده از آنتی بیوتیک‌ها را برای یک دوره‌ی ۱۰ روزه تجویز می‌کنند. خیلی مهم است که تمام این داروها طبق دستور پزشک مصرف کنید و حتی اگر احساس بهتری هم داشتید به صورت خودسرانه استفاده از آن‌ها را کنار نگذارید. قطع زودهنگام آنتی بیوتیک‌ها می‌تواند باعث زنده ماندن برخی از باکتری‌ها شود و در نتیجه دوباره شما را بیمار کند. این کار همچنین منجر به بروز مقاومت آنتی بیوتیکی می‌شود که استفاده از آنتی بیوتیک‌ها را برای فرد در آینده چالش برانگیز و سخت می‌کند.

کلام آخر

استفاده از قرص‌های گلو درد باید با دقت و آگاهی کامل درباره‌ی داروی مورد نظر و همینطور نظر پزشک انجام شود. این داروها می‌توانند به تسکین علائم شما کمک کنند اما شناسایی علت اصلی گلو درد شما را باید یک پزشک متخصص تشخیص دهد. فراموش نکنید که در کنار مصرف قرص برای گلو درد رعایت بهداشت، تقویت سیستم ایمنی و همینطور دوری از عوامل تحریک‌کننده هم در روند درمان تاثیر بسیار زیادی دارد.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با یک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منابع: Healthline ,Cleveland Clinic



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X