سونی و TSMC شاید برای مقابله با کمبود جهانی تراشه همکاری کنند
تلاش برای حل مشکل کمبود جهانی تراشه ممکن است باعث همکاری غیرمنتظرهی شرکتهای مختلفی شود. به گزارش رویترز، شرکت سونی و TSMC در حال بررسی برای ایجاد یک کارخانه مشترک تولیدکنندهی تراشه در غرب استان کوماموتو ژاپن هستند. بر اساس منابع معتبر، شرکت TSMC بیشتر اختیار تولیدات این کارخانه را بهدست خواهد گرفت اما قرار است که این کارخانه در زمین شرکت سونی و نزدیک به کارخانهی تولید حسگرهای دوربین این شرکت احداث شود. دولت ژاپن نیمی از بودجهی ۷ میلیارد دلاری این پروژه را تامین میکند.
قرار است که اولین کارخانهی ژاپن TSMC به ساخت حسگر دوربین و تراشههای مخصوص خودرو و وسایل دیگر بپردازد. طبق شایعههای اخیر، غول سازنده قطعات خودرو یعنی شرکت دنسو هم به همکاری در این پروژه علاقمند است. احتمال میرود که اولین کارخانهی ژاپن شرکت TSMC در سال ۲۰۲۳ و یا ۲۰۲۴ شروع به فعالیت کند اما بهنظر میرسد که برخی از شرکتها از همین حالا بهدنبال دسترسی به بخشی از محصولات این شرکت تایوانی هستند. شرکت سونی و TSMC از ارائهی هرگونه اظهارنظری در این زمینه جزئیات بیشتر این پروژه خودداری کردهاند. اگرچه شرکت TSMC قبلا اعلام کرده بود که در حال بررسی این پروژه هستند.
شاید سرمایهگذاری ۷ میلیارد دلاری TSMC برای ساخت کارخانه در ژاپن در مقایسه با سرمایهگذاری ۱۲ میلیاردی این شرکت برای تأسیس کارخانهی تولید پردازنده در آریزونا چندان زیاد به حساب نیاید اما توجه داشته باشید که کارخانهی ژاپن این شرکت روی ساخت تراشههای ۲۸ نانومتری قدیمی و ارزان تمرکز خواهد کرد و کارخانهی آریزونا وظیفهی تولید تراشههای ۵ نانومتری را بر عهده خواهد داشت.
با توجه به کمبود جهانی تراشهها، ساخت چنین کارخانههای تولید مشترکی خیلی هم دور از انتظار نخواهد بود. برخی تحلیلگران پیشبینی میکنند که کمبود تراشه در سراسر جهان تا سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت. اگر این کارخانه احداث شود، به شرکت سونی، TSMC و صنعت فناوری بزرگ ژاپن کمک شایانی خواهد کرد تا از کمبودات خود در زمینهی تراشه و چیپست رهایی یابند. همچنین احداث این کارخانه حصار بزرگی دور شرکتهای سونی، TSMC و صعنت فناوری ژاپن خواهد کشید که دیگر نگران تنشهای چین و آمریکا برای تهدید تولیداتشان در تایوان نباشند.
به نظر میرسد که ساخت این کارخانه به موقع انجام میشود. اهمیت لنزهای دوربین حتی در گوشیهای اقتصادی هم بر کسی پوشیده نیست. بنابراین احداث این کارخانه میتواند در تولید این فناوریهای جدید نقش مهمی را ایفا کند. انتظار میرود که این کارخانه ماهانه ۴۰.۰۰۰ پردازنده را براساس فرآیند تولید ۲۸ نانومتری TSMC تولید کند. خبر ساخت کارخانهی تولید حسگر دوربین و پردازندهی TSMC در ژاپن در حالی منتشر شده که این شرکت چندی پیش اعلام کرده بود که مبلغ ۱۰۰ میلیارد دلار را برای گسترش تیم تحقیق و توسعه، ساخت کارخانههای جدید و مقابله با مشکل کمبود جهانی تراشه اختصاص خواهد داد.
منبع: engadget