سونی از دوربین جدید ZV-E1 برای ولاگرها رونمایی کرد
سونی از دوربین جدید ZV-E1 رونمایی کرده است که با یک بدنهی بدون آینهی فول فریم به ولاگرها و تولیدکنندگان محتوا امکان میدهد محتوای جذابتری تولید کنند.
این جذابیت را درحقیقت میتوان به به فول فریم بودن دوربین وابسته دانست که حالا دارای مجموعهای از ویژگیهای قدرتمندی است که تا کنون معمولا در دوربینهای رده بالای سری آلفا دیده میشد.
این دوربین دارای همان سنسور تصویر موجود در دوربین A7S III است. در مشخصات آن حسگر ۱۲ مگاپیکسل عنوان شده که در واقع یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلی محسوب میشود که از فناوری Bining Pixel برای ادغام هر چهار پیکسل در یک پیکسل بزرگتر استفاده میکند. چنین کاری به دوربین برای نورگیری بهتر کمک میکند و هنگام فیلمبرداری در شرایط نوری مختلف، بسیار اهمیت مییابد.
امکانات ZV-E1
ZV-E1 نخستین دوربین سونی است که بدنهی سبک مورد نیاز ولاگرها را با سنسور فول فریم ترکیب میکند. با وزن نسبتا کم ۴۸۳ گرم، این دوربین بهنوعی مشابه دیگر دوربینهای سری Z سونی است؛ با ظاهر کمی متفاوتتر و دکمههای فیزیکی کمتر تا جابهجایی و نگهداری آن هنگام حرکت آسانتر شود. علاوه بر نمایشگر LCD چرخشی در عقب که کار ضبط ویدیوهای سلفی را راحت میکند.
سنسور تصویر بزرگتر، مهمترین عاملی است که کمک میکند تا ZV-E1 سونی با کیفیت ۴K و سرعت ۱۲۰ فریم در ثانیه، بدون هر گونه پرش تصویر فیلمبرداری کند. علاوه بر اینکه میتوانید از همهی سطح سنسور، برای بوکهی بهتر در پسزمینه هم استفاده کنید.
مانند دیگر دوربینهای سونی، سیستم فوکوس ZV-E1 هم بیشتر به نمایشگر لمسی متکی است تا جوی استیک؛ بنابراین برای فوکوس باید روی سوژهی خود در صفحه نمایش ضربه بزنید. با توجه به اینکه منظرهیاب هم در این دوربین وجود ندارد، استفاده از نمایشگر تنها راه برای قاببندی و تنظیم زاویهی تصویر هم هست.
همچنین با وجود بدنهی کوچکتر، این دوربین با همان باتری دوربین A7S III کار میکند که باید برای ثبت حداکثر ۵۷۰ عکس ثابت یا ۹۵ دقیقه ویدیوی ۴K پیوسته کافی باشد. در عین حال باید اشاره کرد که محدودیتهای ویدیوی ۴K همچنان اعمال میشود تا دوربین از داغ شدن بیش از حد جلوگیری کند. بدین ترتیب ضبط ویدیو بهطور خودکار در ۳۰ دقیقه متوقف میشود.
ویژگیهای تازه
سونی ادعا میکند که لرزشگیر تصویر درون بدنه، به اندازهی کافی قوی است و بهخوبی میتواند از تصویربرداری با دست هنگام راه رفتن پشتیبانی کند. این قابلیت به لطف حالتهای Active یا Dynamic Active است که میتواند با برش اضافی قاب تصویر برای نرم کردن حرکت، لرزش فیلم را کاهش دهد. به گفتهی سونی حالت پویا تا ۳۰ درصد لرزش را بهتر از حالت استاندارد اکتیو کاهش میدهد اما باید دید که آیا دوربین ZV-E1 میتواند بهطور مؤثر مانند یک گیمبال هنگام حرکت عمل کند یا خیر.
برخلاف دوربینهای آلفای سونی، ZV-E1 به حالتهای خودکار هم مجهز است که به انجام برخی از کارهای سنگین در طول مسیر حرکت کمک میکند. در خودکارترین حالت، این دوربین نه تنها سوژه را تشخیص میدهد، بلکه در صورت لزوم دیافراگم را هم برای تغییر عمق میدان، همراه با جبران نوردهی تنظیم میکند.
حالت Showcase باعث میشود تا دوربین بر شیء مقابل یک شخص فوکوس کند و پس از خارج شدن شیء از تصویر دوباره به حالت تشخیص چهره تغییر حالت دهد. قابلیت قاببندی خودکار میتواند روی سوژهی متحرم قفل بماند که هنگام نصب دوربین روی سهپایه یا گیمبال بسیار کاربردی خواهد بود.
اگر میخواهید توانایی خود را در فیلمسازی امتحان کنید، حالت CineVlog کمک میکند تا با سرعت ۲۴ فریم در ثانیه در نسبت ابعادی ۲.۳۵:۱ صفحه عریض فیلمبرداری کنید و «حالتها» یا «مودها» (Moods) به شما امکان میدهند تا با اعمال رنگبندیهای متفاوت به تصویر، ظاهری هالیوودی را برای فیلم شبیهسازی کنید. مهم نیست که کدام حالت را انتخاب میکنید، ایده این است که این دوربین همه چیز را تا حد امکان در دسترس و ساده نگه دارد.
برای نمونه سونی برخی از عملکردها را تغییر نام داده است تا عملکرد دوربین برای کسانی که ممکن است با همهی اصطلاحات دوربین آشنایی نداشته باشند، ساده شود. به همین دلیل مثلا تراز سفیدی (تعادل رنگ سفید) را «رنگ» مینامد و در رابط کاربری به نوردهی با عنوان «روشنایی» اشاره میکند.
بهزودی
میتوان گفت که Sony ZV-E1 یک دوربین جذاب با ویژگیهای متعددی است که تولیدکنندگان محتوا و ولاگرها میتوانند از آن بهخوبی استفاده کنند. این دوربین از همان لنزهای E-mount سری آلفا سونی استفاده میکند، بنابراین میتوانید در مورد نوع تصاویری که با آن تولید خواهید کرد، یک دید واقعی داشته باشید.
این دوربین بهزودی در دو رنگ سیاه و سفید و بهصورت بدنهی خالی با قیمت ۲۱۹۹ دلار یا همراه با کیت لنز ۲۸-۶۰mm 2499 دلار با قیمت ۲۴۹۹ دلار عرضه خواهد شد.
منبع: Best Buy