شایعات اجرای بازیهای قدیمی پلیاستیشن روی PS5 قوت میگیرند
پتنت جدیدی از سونی ثبت شده است که ممکن است به یکی از قابلیتهای مهم پلیاستیشن بعدی اشاره داشته باشد. گواهی ثبت شدهی (پتنت) سونی، به قابلیت اجرای بازیهای کنسولهای قدیمی روی یک کنسول اشاره دارد؛ طوری که احتمال راه اندازی این قابلیت که در واقع Backwards Compatibility نامیده میشود، روی پلیاستیشن ۵ بیشتر شده است.
این ایدهی سونی در روز ۲۰ ژانویه سال ۲۰۱۷ ارسال شده و در روز ۳۱ ژانویه سال جاری میلادی ثبت و اطلاعات آن منتشر شده است. نام «مارک سرنی» (Mark Cerny) در کنار «سایمون پیلگریم» (Simon Pilgrim) در لیست افراد متخرع این ایدهی ثبت شده به چشم میخورد. مارک سرنی طراح کنسول پلیاستیشن ۴ و همچنین کنسول نسل بعدی سونی است. با کمی جست و جو در لینکدین هم «سایمون پیلگریم» را میتوان پیدا کرد؛ او در شعبهی اروپای پلیاستیشن مشغول «توسعه و بهینهسازی سیستمهای چند پلتفرمه و کتابخانههای نرمافزاری هندسی و انیمیشن برای پلیاستیشن» است.
شبیهسازی و اجرای بازیهای پلیاستیشن ۳ به دلیل معماری پیچیده و خاص پردازندهی آن، چالشبرانگیز و بسیار سخت خواهد بود.
سیستمی که سونی طراحی و ثبت کرده است، نحوهی اجرای بازیهای قدیمی را روی سختافزار جدید نشان میدهد. این ایده میگوید با اینکه پردازندههای جدیدتر، سریعتر هستند و عملکرد بالاتری دارند، ولی به دلیل معماری متفاوت آنها به نسبت پردازندههای قبلی، نوانایی اجرای بازیهای قدیمی را ندارد. سیستم سونی سعی میکند پردازندهی قدیمیتر را شبیهسازی کند تا بازی روی آن اجرا شود.
اینکه سونی چنین ایدهای ثبت کرده است، دلیل نمیشود تا مشخصا به پلیاستیشن ۵ و توانایی اجرای بازیهای پلیاستیشنهای قدیمی اشاره داشته باشد. با این حال، سیستم شبیهساز فعلی پلیاستیشن ۴، یعنی شبیهسازی که بازیهای پلیاستیشن ۲ را اجرا میکند، به پیچیدگی ایدهی ثبت شدهی جدید سونی نیست و احتمالا با سیستمی برای کنسولها و دستگاههای آیندهی سونی طرف هستیم.
خبرگزاری اسپانیایی Hobby Consolas ادعا کرده است که این ایدهی ثبت شده برای پلیاستیشن ۵ است و این کنسول میتواند تمام بازیهای پلیاستیشنهای قدیمیتر را اجرا کند، ولی بدون مدارکی قویتر، به هیچ وجه نمیتوان چنین نتیجهگیری داشت.
اینکه پلیاستیشن ۵ بتواند بازیهای پلیاستیشن ۴ را اجرا کند، موضوعی چندان پیچیده نخواهد بود؛ چون میدانیم که اساس سختافزار و پایهی پردازندههای هر دو کنسول، یکسان خواهند بود. با این حال، شبیهسازی و اجرای بازیهای پلیاستیشن ۳ به دلیل معماری پیچیده و خاص پردازندهی آن، چالشبرانگیز و بسیار سخت خواهد بود.
با تمام این اوصاف، اگر سونی بتواند کنسولی طراحی کند که بتواند تمام بازیهای پلیاستیشن ۱ تا پلیاستیشن ۵ را اجرا کند، میتواند در رقابت نسل بعدی و مقابل مایکروسافت، عملکردی بهتر از خود نشان دهد؛ مخصوصا که مایکروسافت و ایکسباکس چند وقتی است که این موضوع را حل کردهاند.
بیشتر بخوانید:
چرا نباید به این زودیها منتظر PS5 و Xbox بعدی باشیم؟
پیشبینی قدرت، قیمت و تاریخ عرضه پلیاستیشن ۵
منبع: IGN