تراشهی مخصوص ساعت هوشمند اسنپدراگون Wear 5100 بسیار کممصرف خواهد بود
طبق جدیدترین خبر منتشر شده در رابطه با برنامههای کوالکام برای تولید تراشهی مخصوص موبایل اسنپدراگون Wear 5100، به نظر میرسد این شرکت قصد دارد پردازندهی جدید خود را با عملکردی عالی در زمینهی مصرف انرژی رونمایی کند.
ساعتهای هوشمندی که مبتنی بر سیستمعامل Wear OS گوگل هستند، غالبا طول عمر باتری کوتاهی دارند. معمولا شرکتهایی هم که از این سیستمعامل برای ساعتهای خود استفاده میکنند، قابلیتها و سنسورهای مختلفی را هم در این محصولات قرار میدهند و بدین ترتیب طبیعی است که همیشه کاربران از بابت طول عمر باتری گجتهای خود گلهمند باشند.
سامسونگ هم بهتازگی از سیستمعامل Wear OS 3 در ساعتهای هوشمند سری گلکسی واچ ۴ استفاده کرده و اگرچه سیستمعامل این محصولات طبق سلیقهی سامسونگ شخصیسازی و بهینه شده است اما باز هم مشکل طول عمر پایین باتری در نمایندههای شرکت کرهای دیده میشود. شرکتهای دیگری هم که قبل از سامسونگ ساعتهای خود را به سیستمعامل گوگل مجهز میکردند هم از این قاعده مستثنی نیستند.
طبق خبر منتشر شده از سوی وبسایت WinFuture، کوالکام در تلاش است تراشهای را تولید کند که میتواند این مشکل را برای همیشه برطرف کند. البته بهتر است بگوییم تراشهها چرا که به نظر میرسد شرکت روی تولید دو مدل استاندارد و پلاس با نام اسنپدراگون ۵۱۰۰ مشغول کار است و میخواهد آنها را با هدف مصرف بهینهی انرژی طراحی کند.
طبق گفتههای وبسایت WinFuture، روند تولید و عرضهی این تراشهها با تأخیر هم همراه شده است چرا که به نظر میرسد کوالکام طراحی اصلی و اولیهی آنها را تغییر داده و قصد دارد یک طراحی دیگر را برای تراشههای جدیدش در نظر بگیرد. در نتیجهی همین اتفاق است که میبینیم طراحی آنها با تأخیر همراه شده که البته در نهایت ارزشش را خواهد داشت چرا که قرار است با تراشههایی روبرو شویم که در مصرف انرژی فوقالعاده بهینه هستند.
همچنین این احتمال هم وجود دارد که این تراشه، بهعنوان قلب تپندهی یک ساعت هوشمند و همراه با خود ساعت رسما رونمایی شود. طبق دانستههای ما، از زمانی که سامسونگ با گوگل بر سر استفاده از سیستمعامل Wear OS در سری گلکسی واچ ۴ به توافق رسیدند، قرار بر این شد که سامسونگ به مدت یکسال حق انحصاری استفاده از این سیستمعامل را داشته باشد. در نتیجه هیچ شرکت دیگری نمیتواند از Wear OS در ساعت خود استفاده کند. اگر قرار باشد این تراشهی جدید امسال و همراه با یک ساعت هوشمند رونمایی شود، این احتمال وجود دارد که این ساعت، گلکسی واچ ۵ باشد.
اینطور که به نظر میرسد، هر دو مدل از پردازندهی Wear 5100 قرار است مبتنی بر لیتوگرافی ۴ نانومتری باشند. این در حالی است که پیشتر قرار بود از فناوری ساخت ۵ نانومتری در طراحی این تراشهها استفاده شود. به صورت کلی استفاده از تراشهای با فناوری ساخت کوچکتر باعث میشود یک محصول همان قدرت سختافزاری را با مصرف انرژی کمتر ارائه دهد و در نهایت بدون افت کیفیت پردازشی، در مصرف انرژی صرفهجویی خواهد شد.
در مدل استاندارد اما از ۴ هسته از نوع Cortex-A53 استفاده خواهد شد که فرکانس آنها به ۱٫۷ گیگاهرتز میرسد. این هستهها به همراه کارت گرافیک آدرنو ۷۰۲ با فرکانس ۷۰۰ مگاهرتز و تا ۴ گیگابایت حافظهی رم از نوع LPDDR4X قرار است عملکردی بینظیر در امر پردازشی را ارائه دهند. پشتیبانی از بلوتوث نسل ۵ و LTE هم از دیگر قابلیتهایی است که در این پردازنده شاهد خواهیم بود.
اسنپدراگون Wear 5100 پلاس هم همان مشخصات سختافزاری را خواهد داشت با این تفاوت که از یک تراشهی دیگر با نام QCC5100 در کنار پردازشگر اصلی آن استفاده میشود. این تراشه قرار است وظایف سبکتر را انجام دهد تا پردازشگر اصلی درگیر نشود. از آنجایی که QCC5100 مبتنی بر لیتوگرافی ۲۲ نانومتری است، هم قدرت و سرعت کمتری خواهد داشت و هم مصرف انرژی بالاتر به نسبت پردازشگر اصلی. به همین خاطر برای انجام کارهای سبکتر نظیر نمایشگر همیشه روشن یا ارسال اعلانات کاملا مناسب است. بدین ترتیب ساعتهای هوشمند مجهز به اسنپدراگون Wear 5100 پلاس به شکل خیلی جالبی، فعالیتهای مختلف را پردازش میکنند.
اطلاعات بیشتر پیرامون این دو تراشه بهزودی منتشر میشود چرا که ساعتهای هوشمند سال ۲۰۲۲ هم کمکم باید از راه برسند.
- اپل واچ سری ۷ یا گلکسی واچ ۴؛ برنده کدام است؟
- ۵ قابلیت که در گلکسی واچ ۵ انتظار داریم ببینیم
- تاریخ احتمالی عرضهی گوگل پیکسل واچ فاش شد
منبع: AndroidAuthority