چرا سامسونگ باید گلکسی S23 را فقط به تراشهی اسنپدراگون مجهز کند؟
بر اساس یک شایعهی جدید، سامسونگ قصد دارد در سال ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ گوشیهای سری گلکسی S23 و S24 را صرفا با تراشههای اسنپدراگون راهی بازار کند. این شایعه از طرف مینگ-چی کو مطرح شده که یکی از مشهورترین افشاگران جهان محسوب میشود و در زمینهی خبرهای اپل سابقهی درخشانی دارد.
همانطور که احتمالا میدانید، سامسونگ سالهاست که برای پرچمداران خود در کنار تراشهی پرچمدار کوالکام، از تراشهی اختصاصی موسوم به اگزینوس هم استفاده میکند. اما چرا این تصمیم سامسونگ یک حرکت عالی برای مشتریان و این شرکت است؟ در ادامه به این موضوع میپردازیم.
دلیل اول؛ دسترسی تمام کاربران به مدل بهتر
شاید مهمترین استدلال به نفع رویکرد جدید سامسونگ این باشد که صرفنظر از محل زندگی، تمام کاربران میتوانند مدل دارای تراشهی اسنپدراگون را خریداری کنند. طی سالهای اخیر کاربران ساکن مناطقی مانند اروپا، خاورمیانه، هند و آفریقا معمولا مدل اگزینوس پرچمداران سامسونگ را دریافت میکردند. این در حالی است که به طور کلی تراشههای اگزینوس ضعیفتر از همتای اسنپدراگون خود هستند و در نتیجه کاربران با عملکرد ضعیفتری روبرو میشدند.
حتی زمانی که این شکاف پر میشود، تراشهی سامسونگ در حوزههایی مانند گیمینگ عملکرد ضعیفتری ارائه میدهد. به عنوان مثال میتوانیم به بازی Diablo Immortal اشاره کنیم که در مدلهای مبتنی بر تراشهی اگزینوس با مشکلات زیادی روبرو شد زیرا توسعهدهندگان این بازی را برای تراشهی اگزینوس آماده نکرده بودند. چنین ضعفی لزوما تقصیر سامسونگ نیست اما در نهایت واقعیت این است که تراشههای کوالکام برای بسیاری از توسعهدهندگان اولویت بالاتری دارد. به همین خاطر چنین مشکلاتی برای مدلهای مبتنی بر تراشههای کوالکام سریعتر برطرف میشوند.
در ضمن باید به تفاوت کیفیت عکس در گلکسی S22 اولترا مبتنی بر اسنپدراگون و اگزینوس هم اشاره کنیم. طبق بررسیهای صورت گرفته توسط سایت DXOMark، مدل اسنپدراگون این گوشی از نظر کیفیت عکاسی و فیلمبرداری حرف بیشتری برای گفتن دارد. بنابراین کنار گذاشتن تراشهی اگزینوس برای گلکسی S23، با استقبال بخش بزرگی از کاربران ساکن مناطق مختلف جهان روبرو خواهد شد.
دلیل دوم؛ شکاف بین اگزینوس و اسنپدراگون در سال ۲۰۲۳ احتمالا عمیقتر خواهد شد
حتی اگر شایعهی مربوط به این تصمیم سامسونگ صحت نداشته باشد، به نظر میرسد در سال ۲۰۲۳ شکاف بین این دو تراشه بیش از سالهای قبلی خواهد بود. باید خاطرنشان کنیم اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و اگزینوس ۲۲۰۰ هر دو توسط سامسونگ تولید شدهاند ولی در نهایت چیپست اسنپدراگون در زمینهی پردازندهی گرافیکی حرف بیشتری برای گفتن دارد.
اما طبق گزارشها، مدیران کوالکام از کیفیت خطوط تولید سامسونگ رضایت نداشتند و به همین خاطر شرکت TSMC به عنوان تولیدکنندهی اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ انتخاب شد. با وجود اینکه مدلهای پلاس تفاوت چندانی با نسخهی اصلی ندارند، اما امسال مدل پلاس با کاهش ۳۰ درصدی مصرف انرژی و بهبود ۱۰ درصدی پردازنده و پردازندهی گرافیکی راهی بازار شد. گفته میشود بخش مهمی از این بهبودها به لطف فناوری ساخت TSMC امکانپذیر شده است. از سوی دیگر به نظر میرسد کوالکام تولید اسنپدراگون ۸ نسل ۲ و مدل پلاس این تراشه را هم به TSMC واگذار کرده است.
مینگ-چی کو در رابطه با تصمیم سامسونگ در مورد عرضهی گلکسی S23 بدون اگزینوس ۲۳۰۰ نوشته که مدیران سامسونگ به این نتیجه رسیدهاند که این تراشه نمیتواند با رقیب اصلی خود رقابت کند.
دلیل سوم؛ سامسونگ دیگر لازم نیست برخی ویژگیها را فدا کند
باید خاطرنشان کنیم سامسونگ با کنار گذاشتن اگزینوس برای سری گلکسی S23، دیگر نگران تفاوت ویژگیهای بین مدلهای مختلف این گوشیها نخواهد بود. برای یادآوری باید بگوییم که طی سالهای اخیر، سامسونگ برخی از ویژگیها را به طور کامل کنار گذاشته زیرا در این زمینه بین مدلهای اگزینوس و اسنپدراگون هماهنگی وجود نداشت. اما حالا با یک دست شدن تمام مدلها، دیگر شاهد ادامهی این روند نخواهیم بود.
چرا کنار گذاشتن اگزینوس میتواند باعث نگرانی شود؟
با وجود تمام مزایای بالقوهی این تصمیم، از طرف دیگر باید به معایب احتمالی هم اشاره کنیم. به طور مشخص مهمترین چالش پیش روی سامسونگ، بحران جهانی کمبود تراشه است. اگرچه اخیرا این بحران تا حدی بهبود یافته و گفته میشود روند بهبود ادامهدار خواهد بود، اما در بدترین شرایط شاید سامسونگ در زمینهی عرضهی سری گلکسی S23 در برخی مناطق به مشکل بخورد و ممکن است در این مناطق فقط بتواند گوشیهای سری S23 را به طور محدود عرضه کند. از طرف دیگر اگر سامسونگ برای پرچمداران خود از فقط تراشهی کوالکام استفاده کند، شاید این شرکت قیمت تراشهی پرچمدار خود را برای سامسونگ افزایش دهد. با این کار سامسونگ به منظور حفظ حاشیه سود خود، قیمت این گوشیها را افزایش خواهد داد.
همچنین همواره باید احتمال عملکرد ضعیفتر از انتظار اسنپدراگون ۸ نسل ۲ را هم در نظر بگیریم. در این شرایط طرفداران گلکسی S23 به تراشهی جایگزین دسترسی نخواهند داشت. البته از آنجایی که سازندگان گوشیهای هوشمند از ماهها قبل به تراشهها دسترسی پیدا میکنند، مطمئنا این شرکتها خیلی زود متوجه مشکلات خواهند شد و برای این مشکلات راه چارهای در نظر میگیرند.
اما در نهایت وزن مزایا بیشتر از معایب است
با وجود نگرانیهای موجود در مورد این تصمیم سامسونگ، در نهایت باید بگوییم که وزن مزایا و نکات مثبت بیشتر از معایب است. به لطف این رویکرد، کاربران ایرانی بالاخره میتوانند از نسخهی اسنپدراگون گلکسی S23 استفاده کنند و در نتیجه از نظر گیمینگ و عکاسی امکانات بیشتری خواهند داشت.
روی هم رفته به نظر میرسد سال ۲۰۲۳ میتواند سال بسیار جالب و هیجانانگیزی برای طرفداران پرچمداران سامسونگ باشد. در نهایت امیدواریم شایعات مربوط به تلاش سامسونگ برای آمادهسازی تراشهی قدرتمند در سال ۲۰۲۵ به واقعیت تبدیل شود زیرا هرچقدر رقبای قدرتمند در این بازار بیشتر باشند، کاربران با محصولات جذابتر و بهتری روبرو میشوند.
منبع: Android Authority
باوا اعلام کرد به طور رسمی که امسال این مدل رو نمیسازه ، توجه کن رسمی اعلام شد .
امسال باید رو مدل اقتصادی اپل مانور بدید که ظاهرش درست درمون شده
امیدوارم این شرکت سامسونگ در جهان اول بمونه چون به نفعتونه