اسنپدراگون ۸cx نسل ۳ حدودا ۵۵٪ کندتر از M2 اپل است
نتایج بنچمارک نشان میدهد تراشهی اسنپدراگون ۸cx نسل ۳ که در لپتاپهای ویندوزی بکار گرفته میشود حدودا ۵۵٪ از تراشهی M2 اپل کندتر است.
جدیدترین تراشهی مبتنی بر ARM کوالکام که غالبا برای محصولات ویندوزی طراحی شده، اسنپدراگون ۸cx نسل ۳ نام دارد که شرکت آن را در مقایسه با نسل دوم، به امکانات و قابلیتهای بسیار بیشتری مجهز کرده است. کوالکام اما در این زمینه، یک رقیب بسیار سرسخت را در مقابل خود میبیند؛ اپل و تراشههای سری M این شرکت که فقط در محصولات خود اپل مورد استفاده قرار میگیرند. در نتیجه یک نبرد بسیار حساس بین لپتاپهای ویندوزی و مکبوکهای مجهز به این تراشهها هم به وجود آمده که کاربران بسیار مشتاق هستند بدانند برندهی این نبرد، کدام محصول خواهد بود.
اما اینطور که نتایج اولیهی بنچمارک نشان میدهد، به نظر میرسد درست مثل پردازندههای موبایل، در این بخش هم اپل پیشتاز است، اما نه با اختلاف اندک، بلکه با یک اختلاف نسبتا فاحش و معنادار. طبق اطلاعاتی که در اختیار داریم، اسنپدراگون ۸cx نسل ۳ حتی توانایی شکست تراشهی M1 اپل را هم ندارد، چه برسد به اینکه بخواهیم آن را با M2 که تراشهی بسیار قدرتمندتری است مقایسه کنیم.
اسنپدراگون ۸cx نسل ۳ در حال حاضر فقط در یک محصول، آن هم لنوو ThinkPad X13s که ۱۲۰۰ دلار قیمتگذاری شده بکار گرفته شده است. دلیل اصلی این موضوع هم این است که تراشهی کوالکام فعلا به صورت انبوه در دسترس شرکتهای سازندهی سختافزار قرار ندارد که بخواهیم شاهد عرضهی محصولات بیشتری باشیم. اما لپتاپهای مجهز به این تراشه در صورت عرضه، مثل نمونهی یادشده، از ویندوز به عنوان سیستمعامل پیشفرض خود بهره خواهند برد.
این لپتاپ لنوو هم بهتازگی وارد بازار شده و در نتیجه یکی از کاربران توییتر که با نام SkyJuice شناخته میشود، فرصت را مناسب دیده که آن را در بنچمارک گیکبنچ تست کند. البته ThinkPad X13s در آوریل امسال مورد بررسی قرار گرفت و همانطور که احتمالا میتوانید حدس بزنید، امتیازات کسب شده توسط آن خیلی حیرتانگیز نبود. نتایجی که در گیکبنچ ۵ ثبت شده نشان میدهد این محصول، یک لپتاپ کاملا متوسط ارزیابی میشود؛ البته اگر بخواهیم آن را با لپتاپ مجهز به M2 مقایسه کنیم، باید بگوییم گویا یک لپتاپ اقتصادی را در مقابل یک مدل بالارده قرار دادهایم.
همانطور که از تصاویر پیداست، ThinkPad X13s توانسته با تراشهی اسنپدراگون ۸cx نسل ۳ خود در بخش تک هستهای، امتیاز ۱۱۱۱ و در بخش چند هستهای، امتیاز ۵۷۶۴ را کسب کند. این در حالی است که نمایندهی اپل در همین بخشها توانسته امتیاز ۱۹۱۹ و ۸۹۲۸ را کسب کند که اختلاف عملکرد نسبتا زیادی را نشان میدهد.
اگر بخواهیم درصد بگیریم، اسنپدراگون ۸cx نسل ۳ حدودا ۵۵٪ از M2 در بخش چند هستهای کندتر است. شاید عجیب به نظر برسد اما نمایندهی کوالکام حتی از M1 نسل گذشتهی اپل هم کندتر است. این تراشه نخستین بار در سال ۲۰۲۰ و به عنوان اولین تراشهی سری M اپل رونمایی شد. این نشان میدهد صحبتهای یکی از تحلیلگرانی که گفته بود اپل در بازار لپتاپهای مجهز به فناوری ARM، سه نسل از رقبایش پیش است اصلا بیراه نبوده است.
او در صحبتهای خود پیرامون این موضوع گفت که اپل حدودا ۹۰٪ از سهم بازار لپتاپهای مبتنی بر ARM را در اختیار دارد. چرا که تراشههای سری M این شرکت، ۲ یا ۳ سال آن را از سایر رقبایش پیش انداخته است. در حال حاضر نزدیکترین رقیب اپل کوالکام است که وضعیت فعلی آن را هم میتوانید با توجه به تصاویر بالا مشاهده کنید.
کوالکام اخیرا مدعی شد در اختیار گرفتن شرکت Nuvia احتمالا باعث میشود این شرکت بتواند عملکرد تراشههای خود را در مقایسه با تراشههای سری M اپل بهبود ببخشد. متأسفانه به نظر میرسد هنوز کوالکام نتوانسته کیفیت عملکردی را که اپل در زمینهی ساخت تراشه دارد بدست بیاورد. حال این اتفاق چه زمانی رخ میدهد مشخص نیست. البته قرار است اواخر امسال و همزمان با معرفی تراشهی موبایل اسنپدراگون ۸ نسل ۲، کوالکام یک پیشنمایش از تراشهی نسل جدید از سری ۸cx منتشر کند که گفته میشود این تراشه، رقیبی خواهد بود برای M1 اپل و نه M2. بنابراین به نظر میرسد مسیر درازی که کوالکام برای رسیدن به اپل دارد، همچنان به همین شکل باقی خواهد ماند.
البته اپل هم منتظر نمیماند که کوالکام پیشرفت کند. قطعا شرکت آمریکایی نسل بعد تراشهی M2 را احتمالا با نام M2 مکس در دست ساخت دارد که گفته میشود با فناوری ساخت ۳ نانومتری TSMC، اواخر امسال به تولید انبوه خواهد رسید. یعنی زمانی که شرکت کوالکام میخواهد رقیبی برای M1 تولید کند، اپل محصولی را راهی بازار خواهد کرد که کوالکام باید سه سال تلاش کند تا بتواند تراشهای در حد و اندازههای آن تولید کند.
به نظر شما آیا کوالکام میتواند در آیندهای نزدیک، تراشهای را تولید کند که بتواند سری M اپل را از پیش رو بردارد؟
کوالکام بهتره بره تو اندروید پردازنده بزنه ،