اسنپدراگون 8cx نسل ۳ اولین چیپست ۵ نانومتری برای لپ‌تاپ‌های ویندوزی است

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
اسنپدراگون 8cx نسل 3

روز گذشته کوالکام از چیپست پرچم‌دار اسنپدراگون ۸ نسل ۱ برای گوشی‌ها و تبلت‌ها رونمایی کرد و ساعاتی قبل دو چیپست جدید کوالکام برای لپ‌تاپ‌های ویندوزی مبتنی بر تراشه‌های ARM معرفی شدند. اسنپدراگون 8cx نسل ۳ برای لپ‌تاپ‌های پرچم‌دار استفاده می‌شود و اسنپدراگون 7c پلاس نسل ۳ در لپ‌تاپ‌های مقرون‌به‌صرفه استفاده خواهد شد.

ابتدا به مشخصات اسنپدراگون 8cx نسل ۳ می‌پردازیم. کوالکام مشخصات سخت‌افزاری این تراشه را اعلام نکرده و فقط ویژگی‌ها و امکانات آن مطرح شده است. به همین خاطر درباره‌ی سرعت هسته‌های پردازنده‌ی آن نمی‌توانیم صحبت کنیم. اما طبق اعلام این شرکت، اولین چیپست ۵ نانومتری برای لپ‌تاپ‌های ویندوزی محسوب می‌شود. باید خاطرنشان کنیم نسل اول و دوم 8cx از فناوری ساخت ۷ نانومتری بهره می‌برند.

اسنپدراگون 8cx نسل 3

کوالکام مدعی شده که اسنپدراگون 8cx نسل ۳ در زمینه‌ی عملکرد چندهسته‌ای ۸۵ درصد سرعت بیشتری نسبت به نسل قبلی دارد و پردازنده‌ی گرافیکی آن هم با بهبود ۶۰ درصدی روبه‌رو شده است. واحد پردازش عصبی آن هم در هر ثانیه بیش از ۲۹ تریلیون عملیات را انجام می‌دهد که حدود ۳ برابر نسل قبلی است.

گفتنی است مصرف انرژی این تراشه هم کاهش یافته و به همین خاطر می‌تواند در لپ‌تاپ‌های فاقد فن هم استفاده شود. اگرچه نسل‌های قبلی هم چنین امکانی داشتند، ولی به نظر می‌رسد این تراشه‌ی جدید در صورت بهره‌ نگرفتن از فن، از نظر عملکرد پایدار و بدون افت حرف بیشتری برای گفتن دارد. همچنین کوالکام به پتانسیل چند روزه شدن عمر باتری اشاره کرده که البته این موضوع تا حد زیادی به لپ‌تاپ‌ها بستگی دارد.

اسنپدراگون 8cx نسل 3

شرکت‌هایی که می‌خواهند از این چیپست برای لپ‌تاپ‌های خود استفاده کنند، در زمینه‌ی اینترنت 5G می‌توانند از بین ۳ مودم X65، X55 و X62 دست به انتخاب بزنند که هر کدام از آن‌ها ویژگی‌های متفاوتی را ارائه می‌کنند. از دیگر ویژگی‌های این تراشه می‌توانیم به پشتیبانی از چند دوربین و حذف صدای محیط اشاره کنیم.

همان‌طور که گفتیم، اسنپدراگون 7c پلاس نسل ۳ قرار است برای لپ‌تاپ‌های مقرون‌به‌صرفه استفاده شود. این تراشه با استفاده از فناوری ساخت ۶ نانومتری تولید شده و پردازنده و پردازنده‌ی گرافیکی آن نسبت به نسل قبلی با افزایش سرعت ۶۰ و ۷۰ درصدی روبه‌رو شده‌اند. واحد پردازش عصبی آن در هر ثانیه می‌تواند ۶٫۵ تریلیون عملیات انجام دهد که نسبت به مدل قبلی افزایش قابل‌توجهی نداشته است. این تراشه به لطف استفاده از مودم X53 از اینترنت 5G و وای‌فای 6E پشتیبانی می‌کند.

اسنپدراگون 7c پلاس نسل 3

طبق اعلام کوالکام، اولین لپ‌تاپ‌های ویندوزی مبتنی بر این دو تراشه در نیمه‌ی نخست سال ۲۰۲۲ به دست کاربران می‌رسند.

منبع: GSM Arena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X