اسنپدراگون ۸۸۸ پلاس با فرکانس ۳ گیگاهرتز در گیکبنچ دیده شد
با توجه به لیستی که بهتازگی از گیکبنچ منتشر شده، به نظر میرسد کوالکام قصد دارد در آیندهای نزدیک از پردازندهی اسنپدراگون ۸۸۸ پلاس رونمایی کند.
کوالکام در آخرین روز دسامبر سال ۲۰۲۰ از پردازندهی ۵ نانومتری و بسیار قدرتمند اسنپدراگون ۸۸۸ با معماری جدید و هستههای قدرتمند رونمایی کرد. این پردازندهی ۵ نانومتری از ۸ هسته تشکیل شده که در دستههای یک، سه و چهارتایی در کنار هم قرار میگیرند. دستهی اول شامل یک هستهی بزرگ و قدرتمند Cortex-X1 با فرکانس ۲٫۸۴ گیگاهرتز، دستهی دوم شامل سه هستهی قدرتمند Cortex-A78 با فرکانس ۲٫۴ گیگاهرتز و دستهی سوم هم طبق معمول شامل چهار هستهی کممصرف Cortex-A55 با فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتز میشوند.
اسنپدراگون ۸۸۸ از لحاظ توان پردازشی و گرافیکی یک پردازندهی فوقالعاده قدرتمند به حساب میآید که میتواند بهراحتی تا چندین سال، سرعت بالای محصولات مجهز به آن را تضمین کند. اما اینطور که به نظر میرسد کوالکام در نظر دارد مدل پلاس آن را هم تولید کند. کاری که شرکت از سال ۲۰۱۹ و با اسنپدراگون ۸۵۵ مشغول انجام آن بوده و همیشه از مدل پلاس پردازندههای پرچمدار خود رونمایی میکرده.
طبق خبرها و شایعههایی که منتشر شده، گویا شرکت کوالکام قصد دارد در ماه جولای، یعنی یک ماه دیگر از این پردازنده رونمایی کند و چون دو مدل قبلی با توجه به سیاست نامگذاری این شرکت، با پسوند پلاس رونمایی میشدند، بنابراین پیشبینی میشود این پردازنده هم اسنپدراگون ۸۸۸ پلاس نام داشته باشد.
در تست گیکبنچ، دیدیم که در بخش مشخصات هسته، بزرگترین تغییر صورت گرفته در مدل پلاس پردازندهی اسنپدراگون ۸۸۸ در واقع مربوط به هستهی بزرگ یعنی Cortex-X1 است که از ۲٫۸۴ گیگاهرتز به ۳٫۰ گیگاهرتز افزایش داشته. در غیر این صورت سایر هستهها فرکانس مشابهی دارند و به همین خاطر نباید انتظار داشته باشیم در زمینهی پردازشی، تغییر چشمگیری بین دو پردازندهی استاندارد و پلاس وجود داشته باشد.
با تجهیز به هستههایی با این مشخصات، اسنپدراگون ۸۸۸ پلاس توانست در بخش تک هستهای گیکبنچ، امتیاز ۱۱۷۱ و در بخش چند هستهای، امتیاز ۳۷۰۴ را کسب کند. امتیازی که تا حد زیادی مشابه امتیاز کسب شده توسط اسنپدراگون ۸۸۸ است که خب همانطور که در بالا هم اشاره شد، انتظاری جز این هم نداشتیم. چون افزایش ۰٫۱۶ گیگاهرتزی فرکانس یک هسته نمیتواند خیلی در سرعت پردازش تأثیر چشمگیری بگذارد.
در رابطه با سایر تغییرات احتمالی که اسنپدراگون ۸۸۸ پلاس ممکن است به نسبت مدل استاندارد داشته باشد خبری در اختیار نداریم چون نتیجهی بنچمارک گیکبنچ تنها چیزی است که در رابطه با این محصول در اختیار داریم و در این تست هم همانطور که میدانید چیز خاصی افشا نمیشود.
با نگاهی به گذشته، دیدیم که مثلا کوالکام اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس را با اندکی افزایش توان گرافیکی به نسبت مدل استاندارد و همچنین با تجهیز آن به چیپ بهبودیافتهی فستکانکت ۶۹۰۰ (FastConnect 6900) راهی بازار کرد. بدین ترتیب کاربران نه تنها در بخش پردازشی بلکه در بخش گرافیکی هم تغییراتی را هرچند اندک، شاهد بودند. حال باید دید آیا تغییرات صورت گرفته در مدل پلاس پردازندهی جدید کوالکام فقط محدود به فرکانس هستهها میشود یا در بخشهای دیگر هم شاهد تغییراتی خواهیم بود.
از این بابت که اسنپدراگون ۸۸۸ پلاس قرار است از لحاظ قیمتی چه تفاوتی با مدل استاندارد داشته باشد یا اینکه دقیقا در چه زمانی راهی بازار میشود بیخبریم و باید منتظر بمانیم ببینیم طی روزهای آتی چه خبرهای بیشتری پیرامون آن منتشر میشود.
منبع: GSMArena