یک گوشی با اسنپدراگون ۸ Gen1 شاید به امتیاز ۱ میلیون در AnTuTu رسیده باشد
اینطور که به نظر میرسد، تراشهی نسل بعد کوالکام قدرتمندتر از چیزی است که انتظارش را داشتیم چرا که بهتازگی خبری منتشر شد مبنی بر اینکه اسنپدراگون ۸ Gen1 توانست در بنچمارک AnTuTu به امتیاز خیرهکنندهی ۱ میلیون دست پیدا کند.
کوالکام به احتمال زیاد در آخرین ماه سال جاری میلادی از قدرتمندترین تراشهی خود یعنی اسنپدراگون ۸ Gen1 رونمایی میکند. تراشهای که اگرچه خبرهای زیادی پیرامون آن نشنیدهایم اما به نظر میرسد فوقالعاده قدرتمند باشد چرا که رقبای این شرکت یعنی سامسونگ، مدیاتک و اپل هر کدام به نوعی پردازندههای خود را به نسبت نسل گذشته بهبود بخشیدهاند. برای مثال اپل از لحاظ قدرت پردازشی، سامسونگ از لحاظ توان گرافیکی (در نتیجهی همکاری با AMD) و مدیاتک هم با تراشهی Dimensity 9000 مبتنی بر لیتوگرافی ۴ نانومتری، کوالکام را از هر طرف محاصره کردهاند. اما اینطور که به نظر میرسد، این شرکت قرار نیست در برابر رقبای قدرش تسلیم شود و میخواهد تراشهای را راهی بازار کند که بتواند بهراحتی در تستها سربلند بیرون بیاید.
به نظر میرسد اسنپدراگون ۸ Gen1 توانست در اولین تست خود سربلند بیرون بیاید. شاید عجیب به نظر برسد اما مدتهاست گفته میشود محصولی مجهز به تراشهی کوالکام تولید شده و در دست برخی از کاربران و افشاگران نیز قرار دارد. در خبری هم که امروز منتشر شد، شاهد حضور این محصول بینام و نشان در بنچمارک AnTuTu بودیم که در نهایت موفق شد به امتیاز خوب ۱٫۰۳۵٫۰۲۰ دست پیدا کند. اینکه این گوشی متعلق به کدام شرکت است و در چه تاریخی رسما از آن رونمایی میشود اصلا مشخص نیست و دانستن آن هم اهمیت خیلی زیادی ندارد چرا که مهم امتیاز بالایی است که این محصول با تراشهی کوالکام موفق به ثبت آن شد.
البته گفته میشود AnTuTu هنوز به صورت رسمی حضور محصولی با این مشخصات و امتیاز را تأیید نکرده است اما اگر این اعداد و ارقام واقعی باشند واقعا باید عملکرد کوالکام را در تولید تراشهی جدید تحسینبرانگیز دانست چرا که برای مقایسه، فقط کافی است اسنپدراگون ۸۸۸ پلاس را در نظر بگیرید که در حال حاضر قدرتمندترین پردازندهی بهکار رفته در یک گوشی اندرویدی است اما دستگاههای مجهز به آن در نهایت امتیازی حول و هوش ۸۰۰٫۰۰۰ کسب کردهاند. این یعنی از لحاظ عملکرد، گوشی مجهز به تراشهی اسنپدرگون ۸ Gen1 قطها میتواند فراتر از چیزی که از آن انتظار داشتیم ظاهر شود.
اینطور که به نظر میرسد، امسال قرار است از چهار گوشی رونمایی شود که در هر چهارتای آنها تراشهی اسنپدراگون ۸ Gen1 بهعنوان قلب تپنده ایفای نقش خواهد کرد. این گوشیها شامل شیائومی ۱۲، موتو Edge 30 اولترا، وانپلاس ۱۰ پرو و محصولی از iQOO میشوند اما همانطور که اشاره شد، به صورت صد درصدی هم لزوما قرار نیست شاهد تمام آنها باشیم چون شاید در آخرین لحظه برنامهی شرکتها تغییر کند و فرصت این را پیدا نکنند که از برخی از گوشیها رونمایی کنند.
همانطور که اشاره شد، نمیدانیم کدام گوشی هوشمند با این تراشهی قدرتمند کوالکام در بنچمارک AnTuTu حضور پیدا کرده است اما به گفتهی مدیر عمومی شرکت لنوو، این گوشی پرچمدار شرکت موتورولا نیست. البته حتی این موضوع را هم نمیتوان به صورت حتمی تأیید کرد چرا که باید منتظر بمانیم ببینیم چه خبرهای بیشتری در رابطه با آن منتشر میشود.
البته اسنپدراگون ۸ Gen1 اولین تراشهای نیست که به لیتوگرافی ۴ نانومتری جدید و فناوریهای پیشرفتهی ARM، مجهز شده است. همانطور که احتمالا میدانید، مدیاتک هم بهتازگی از تراشهی Dimensity 9000 بهعنوان پرچمدار مبتنی بر لیتوگرافی ۴ نانومتری خود رونمایی کرد که تراشهای فوقالعاده قدرتمند است که آن هم توانست در بنچمارک AnTuTu امتیازی بیشتر از ۱ میلیون کسب کند. این یعنی تراشههای مبتنی بر لیتوگرافی ۴ نانومتری واقعا به نسبت نسل قبل گزینههای بهتر و به شکل چشمگیری قدرتمندتر به حساب میآیند.
لازم به ذکر است مدیاتک اعلام کرد با Dimensity 9000 دیگر قصد ندارد در بخش گوشیهای اقتصادی، میانرده و تا حدودی بالارده با شرکتهای رقیب به رقابت بپردازد بلکه میخواهد مستقیما و با پرچمدارها به انجام این کار روی بیاورد. یعنی شاید در آینده در پرچمدارهای قدرتمند، شاهد استفاده از پردازندهی قدرتمند مدیاتک و رقابت آنها با تراشههای ساخت سامسونگ و کوالکام باشیم.
دربارهی اسنپدراگون ۸ GN1 چه میدانیم؟
اسنپدراگون ۸ Gen1 که قرار است در گوشیهای پرچمدار اندرویدی سال ۲۰۲۲ استفاده شود، گویا توان پردازشی و گرافیکی بسیار بالایی خواهد داشت. حداقل خبرهایی که طی روزهای اخیر پیرامون این تراشه منتشر شده است چنین ادعایی را رد نمیکنند. همانطور که قبلا هم میدانستیم، این تراشه از هشت هسته تشکیل شده است که با ترتیب ۱ + ۳ + ۴ در کنار هم قرار گرفتهاند. این هستهها به ترتیب از نوع Cortex-X2 با فرکانس ۳٫۰ گیگاهرتز، Cortex-A710 با فرکانس ۲٫۵ گیگاهرتز و Cortex-A510 با فرکانس ۱٫۷۹ گیگاهرتز میشوند. این دقیقا مشابه همان چیزی است که در شایعههای اخیر پیرامون اسنپدراگون ۸ Gen1 شنیده بودیم.
اگرچه بسیاری از پردازندههایی که قرار است در سال آینده بهعنوان پرچمدار راهی بازار شوند از همین نوع و ترتیب هسته بهره میبرند اما اینطور که به نظر میرسد، پردازشگر گرافیکی اسنپدراگون ۸ Gen1 کاملا منحصر بفرد خواهد بود. متأسفانه نمیدانیم آدرنو ۷۳۰ که گفته میشود بهعنوان پردازشگر گرافیکی در اسنپدراگون ۸ Gen1 ایفای نقش میکند تا چه اندازه در مقایسه با آدرنو ۶۶۰ قدرتمندتر خواهد بود اما چون این تراشه با لیتوگرافی ۴ نانومتری سامسونگ ساخته خواهد شد که گفته میشود به نسبت قبل ۲۰ درصد عملکرد بهتری دارد، میتوانیم انتظار داشته باشیم پیشرفتی تا این اندازه را در تراشهی جدید شاهد باشیم که کاملا محسوس و چشمگیر به حساب میآید.
انتظار میرود موتورولا و شیائومی اولین شرکتهایی باشند که با پرچمدارهای قدرتمند خود، تجربهی استفاده از محصولات مجهز به تراشهی اسنپدراگون ۸ Gen1 را در اختیار کاربران قرار خواهند داد. بعد از آن هم به احتمال بسیار فراوان سامسونگی قرار میگیرد که گفته میشود قرار است گوشیهایش را در تاریخ ۱۹ بهمن امسال رونمایی کند. از آن جایی که تا این روز مدت زمان زیادی هم باقی نمانده، بیصبرانه منتظریم ببینیم کدام تراشه در نهایت نبرد بین پردازندههای سال ۲۰۲۲ را پیروز خواهد شد.
منبع: GSMArena