اسنپدراگون 8s نسل ۳ در برابر ۸ نسل ۳؛ تفاوت‌ها و شباهت‌ها

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
اسنپدراگون 8s نسل 3

اسنپدراگون ۸ نسل ۳ پیشرفته‌ترین پردازنده گوشی‌های هوشمند کوالکام در سال ۲۰۲۴ است که در گوشی‌هایی مانند سری گلکسی اس۲۴ و بسیاری دیگر به کار می‌رود. در این میان، مدتی قبل کوالکام از اسنپدراگون 8s نسل ۳ رونمایی کرد. اما این دو تراشه چه تفاوت‌ها و شباهت‌هایی با هم دارند؟ این سوالی است که در این مطلب قصد داریم به آن پاسخ دهیم.

تغییر در هسته‌های پردازنده

پردازنده مرکزی (CPU) مهم‌ترین بخش هر دو چیپست است و از هسته‌های جدید Arm استفاده می‌کند. با این حال، اسنپدراگون 8s نسل ۳ دارای یک هسته‌ی بزرگ Cortex-X4، چهار هسته‌ی میان‌رده Cortex-A720 و سه هسته‌ی کوچک Cortex-A520 است. در حالی که اسنپدراگون ۸ نسل ۳ پنج هسته‌ی میان‌رده و دو هسته‌ی کوچک ارائه می‌دهد.

اسنپدراگون 8s نسل 3

خرین تراشه‌ی کوالکام همچنین دارای فرکانس‌های پایین‌تری در تمام هسته‌ها است. این پردازنده‌ی جدید سرعت‌های ۳ گیگاهرتز، ۲.۸ گیگاهرتز و ۲ گیگاهرتز را ارائه می‌دهد، در حالی که اسنپدراگون ۸ نسل ۳ سرعت‌های ۳.۳ گیگاهرتز، ۳.۲ گیگاهرتز / ۳ گیگاهرتز و ۲.۳ گیگاهرتز را ارائه می‌دهد.

اطلاعاتی در مورد اندازه‌ی حافظه‌ی کش اسنپدراگون 8s نسل ۳ منتشر نشده است، اما بعید نیست که این چیپست جدید برای کاهش هزینه‌ها، در این بخش نیز صرفه‌جویی کرده باشد. به هر حال، کاهش سرعت کلاک و چیدمان کمی محتاطانه‌تر هسته‌ها، به این معنی است که باید انتظار یک پردازنده‌ی مرکزی کمی ضعیف‌تر از اسنپدراگون ۸ نسل ۳ داشته باشیم. با این حال، این ترکیب همچنان برای پردازش‌های روزانه و بسیاری از کارها، بسیار قدرتمند است.

کاهش قدرت پردازنده گرافیکی

پردازنده مرکزی (CPU) اسنپدراگون 8s نسل ۳ تقریبا مشابه نسل قبلی خود یعنی ۸ Gen 3 است. با این حال، بخش پردازنده گرافیکی (GPU) این دو مدل کاملا متفاوت محسوب می‌شود. در حالی که اسنپدراگون 8s نسل ۳ از همان پردازنده گرافیکی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ با برخی تغییرات جزئی استفاده می‌کند، همچنان یک پردازنده گرافیکی قدرتمند با قابلیت‌هایی نظیر رهگیری پرتو (Ray Tracing) به شمار می‌رود. با این حال، از نظر توان نسبت به پردازنده گرافیکی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ ضعیف‌تر است.

اسنپدراگون 8s نسل 3

همچنین، این پردازنده فاقد ویژگی نورپردازی سراسری (Global Illumination) موجود در مدل رده‌بالاتر و قابلیت خروجی بازی‌ها با رزولوشن 8K ارتقا یافته بر روی نمایشگر اکسترنال است. با وجود این موارد، اسنپدراگون 8s نسل ۳ همچنان از رفرش‌ریت تصویر تا ۱۴۴ هرتز در رزولوشن QHD+ و یا ۶۰ هرتز در رزولوشن 4K پشتیبانی می‌کند که در این زمینه مشابه نسل ۸ است.

با در نظر گرفتن این نکات، کوالکام در یک جلسه توجیهی برای خبرنگاران اعلام کرد که پردازنده گرافیکی اسنپدراگون 8s نسل ۳، رهگیری پرتو بهبود یافته، عملکرد بالاتر و بازده انرژی بهتری را در توان پایین ارائه می‌دهد. به طور کلی، گیمرهای موبایل همچنان از این پردازنده گرافیکی، به ویژه در صورت استفاده از سیستم خنک‌کننده مناسب، راضی خواهند بود.

پشتیبانی گسترده از قابلیت‌های هوش مصنوعی

اسنپ‌دراگون 8s نسل ۳ در پیروی از اسنپ‌دراگون ۸ نسل ۳، قابلیت‌های هوش مصنوعی خود را نیز بهبود بخشیده است. همانند تراشه‌های پیشرفته‌تر، 8s نسل ۳ از مدل‌های هوش مصنوعی تولیدی مولتی مودال پشتیبانی می‌کند (ورودی متن/صدا/تصاویر برای تولید محتوا) و کاربران می‌توانند با این تراشه از مدل‌های هوش مصنوعی با حداکثر ۱۰ میلیارد پارامتر بهره ببرند. کوالکام اعلام کرده است که این قدرت هوش مصنوعی می‌تواند برای پردازش‌های هوش مصنوعی مختلف بدون نیاز به استفاده از اینترنت، به کار گرفته شود.

پس مشکل کجاست؟ به طور کلی موتور هوش مصنوعی اسنپ‌دراگون 8s نسل ۳ کندتر از مدل اصلی است. شرکت کوالکام به طور مشخص اعلام کرده که اسنپدراگون 8s نسل ۳ از مدل هوش مصنوعی Stable Diffusion پشتیبانی نمی‌کند ولی مدل ۸ نسل ۳ با این مدل در کمتر از یک ثانیه می‌تواند تصویر تحویل کاربر دهد.

کوالکام سرعت ارائه‌ی توکن برای این تراشه را اعلام نکرده و بنابراین به طور دقیق نمی‌دانیم که تا چه حد در این زمینه کندتر از مدل اصلی محسوب می‌شود. لازم به ذکر است که اسنپدراگون ۸ نسل ۳ با استفاده از یک مدل هوش مصنوعی با بیش از ۱۰ میلیارد پارامتر، به سرعت ۱۵ توکن در ثانیه دست پیدا می‌کند.

ارتباطات

تراشه جدید از مودم X70 استفاده می‌کند که پیش از این در اسنپدراگون ۸ نسل ۲ دیده شده بود و از اتصال ماهواره‌ای نیز پشتیبانی می‌کند. با این حال، جالب است که توجه داشته باشید که حداکثر سرعت دانلود برای اسنپدراگون ۸ نسل ۲، ۱۰ گیگابیت بر ثانیه ذکر شده است، در حالی که این رقم برای تراشه جدید ۸s نسل ۳، پایین‌تر و معادل ۵ گیگابیت بر ثانیه است.

با این وجود، اسنپدراگون 8s نسل ۳ از همان مجموعه FastConnect 7800 که در اسنپدراگون ۸ نسل ۳ وجود دارد، بهره می‌برد. این مجموعه اتصال بی‌سیم از ویژگی‌هایی مانند وای-فای ۷، بلوتوث ۵.۴، مجموعه صوتی aptX و موارد دیگر پشتیبانی می‌کند. متاسفانه، این تراشه جدید فاقد فناوری XPAN کوالکام است که برای اولین بار برای اسنپدراگون ۸ نسل ۳ معرفی شد. این فناوری به شما امکان می‌دهد از طریق وای-فای به جای بلوتوث به لوازم جانبی صوتی (مانند ایربادز و هدفون) متصل شوید. این موضوع یک نقص حیاتی نیست، اما اگر این فناوری به طور گسترده مورد استفاده قرار گیرد، می تواند ناامیدکننده باشد.

پشتیبانی از دوربین‌ها

همانند دیگر تراشه‌های پرچمدار اخیر اسنپدراگون، اسنپدراگون ۸ اس نسل ۳ از پردازنده سیگنال تصویر (ISP) سه‌گانه برای جابجایی روان بین سه دوربین استفاده می‌کند. از دیگر قابلیت‌های آن باید به پشتیبانی از دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی و بهبود کیفیت تصویر در محیط‌های کم‌نور اشاره کنیم.

با این حال، این تراشه در مقایسه با اسنپدراگون ۸ نسل ۳ چند افت قابل توجه دارد. به جای ضبط ویدیو‌ی 8K، باید به فیلمبرداری 4K/60fps بسنده کنید و همچنین اگر می‌خواهید ویدیوهای اسلوموشن ضبط کنید، به جای 4K با سرعت ۱۲۰ فریم در ثانیه در بهترین حالت می‌توانید ویدیوهای 1080p با سرعت ۲۴۰ فریم در ثانیه ضبط کنید.

آیا گوشی‌های دارای اسنپدراگون 8s نسل ۳ ارزش خرید بالایی دارند؟

اسنپدراگون 8s نسل ۳ قدرتمندترین پردازنده‌ی بالارده‌ی سال ۲۰۲۴ نیست، اما این به این معنی نیست که نباید گوشی مجهز به این تراشه را در نظر بگیرید. با وجود اینکه هنوز برای این تراشه بنچمارک‌های مختلفی انجام نشده، اما بر اساس مشخصات فنی، می‌توانیم انتظار عملکرد خیلی خوب در زمینه‌ی پردازنده گرافیکی و هوش مصنوعی را داشته باشیم.

کوالکام پیش‌بینی می‌کند گوشی‌های مجهز به اسنپدراگون 8s نسل ۳ با قیمتی بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ دلار به فروش برسند. در مقایسه، گوشی‌های اسنپدراگون ۸ نسل ۳ معمولا از حدود ۶۵۰ دلار شروع شده و تا حدود ۱۴۰۰ دلار برای گوشی‌های پرچمدار بالا می‌روند. از طرف دیگر، افرادی که بهترین امکانات را می‌خواهند و مشکلی با پرداخت هزینه‌های بالا ندارند، احتمالا باید روی گوشی‌های اسنپدراگون ۸ نسل ۳ تمرکز کنند. این گوشی‌ها بسیار گران هستند، اما معمولا بهترین عملکرد، بالاترین رزولوشن فیلمبرداری، بهترین قابلیت‌های هوش مصنوعی و سریع‌ترین امکانات ارتباطی را ارائه می‌دهند. این دستگاه‌ها همچنین تمایل دارند تا ویژگی‌های اضافی مانند پشتیبانی از UWB، دوربین‌های ثانویه‌ی فوق‌العاده و موارد دیگر را ارائه دهند.

همچنین اگر یک تجربه کاربری عالی با قیمت پایین‌تر می‌خواهید، باید گوشی‌های پرچمدار سال گذشته را که از اسنپدراگون ۸ نسل ۲ استفاده می‌کنند در نظر بگیرید. بله، شما جدیدترین فناوری CPU و قابلیت‌های هوش مصنوعی را از دست می‌دهید، اما همچنان قدرت پردازشی کافی و مجموعه‌ای از ویژگی‌های اضافی دیگر را در اختیار خواهید داشت.

منبع: Android Authority

راهنمای خرید گوشی موبایل


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X