اسنپدراگون ۸ نسل ۲ با پشتیبانی از ری تریسینگ و وای‌فای ۷ رونمایی شد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
اسنپدراگون 8 نسل 2

کوالکام ساعاتی پیش از پردازنده‌ی جدید خود یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ با ۳۵٪ عملکرد سریع‌تر از نسل قبل رونمایی کرد.

به ادعای کوالکام، عملکرد اسنپدراگون ۸ نسل ۲ به مراتب بهتر از نسل نخست است. این تراشه که با شماره مدل SM8550-AB شناخته می‌شود، مبتنی بر لیتوگرافی ۴ نانومتری و ساخت TSMC است. در ادامه به بررسی کامل این تراشه می‌پردازیم.

پردازنده و گرافیک اسنپدراگون ۸ نسل ۲

کوالکام در ساخت اسنپدراگون ۸ نسل ۲ غالب تمرکز خود را روی مصرف بهینه منعطف کرده اما با این حال باز هم پیشرفتی که این تراشه در مقایسه با قبل داشته قابل توجه است. طبق اطلاعات کوالکام، هسته‌های جدید می‌توانند تا ۳۵٪ عملکرد بهتری از قبل به نمایش بگذارند در حالی که تا ۴۰٪ بهینه‌تر هم هستند.

در این تراشه ۱ هسته از نوع Cortex-X3 با فرکانس ۳٫۲ گیگاهرتز به عنوان قدرتمندترین هسته ایفای نقش می‌کند. اما برخلاف نسل گذشته، اینبار ۴ هسته‌ی قدرتمند Cortex-A715 با فرکانس ۲٫۸ گیگاهرتز آن را همراهی می‌کنند. در نهایت هم ۳ هسته‌ی کم‌مصرف Cortex-A510 با فرکانس ۲.۰ گیگاهرتز را شاهد هستیم (۱ + ۴ + ۳).

این پردازنده از فناوری LPDDR5X حافظه‌ی رم با سرعت ۴۲۰۰ مگاهرتز و همچنین فناوری حافظه‌ی داخلی UFS 4.0 پشتیبانی می‌کند. (نسل گذشته از رم‌های LPDDR5 با فرکانس ۳۲۰۰ مگاهرتز و حافظه‌ی داخلی از نوع UFS 3.1 پشتیبانی می‌کرد).

اسنپدراگون 8 نسل 2

گرافیک این تراشه تا ۲۵٪ توانایی بیشتر و تا ۴۵٪ مصرف بهینه‌تری در مقایسه با نسل قبل دارد و از قابلیت ری‌تریسینگ هم پشتیبانی می‌کند. با حضور ری‌تریسینگ در پلتفرم اندروید، انتظار می‌رود توسعه‌دهندگان بازی از این فناوری جدید برای ساخت بازی‌های باکیفیت و جذاب استفاده کنند. گرافیک اسنپدراگون ۸ نسل ۲ همچنین نخستین گرافیک موبایل با امکان پشتیبانی از Vulkan 1٫۳ در کنار OpenGL ES 3٫۲ است.

نمایشگر

این پردازنده قادر است از نمایشگرهایی با کیفیت +QHD با رفرش‌ریت ۱۴۴ هرتز یا ۴K با رفرش‌ریت ۶۰ هرتز پشتیبانی کند. امکان پشتیبانی از نمایشگر اکسترنال با کیفیت ۴K و سرعت ۶۰ هرتز و پشتیبانی از +HDR10، دالبی ویژن و رنگ‌های ۱۰ بیتی هم در آن دیده می‌شود. کوالکام قابلیت رمزگشایی ویدیویی AV1 و امکان استریم ویدیو ۸K با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه (با HDR) را هم به پردازنده‌ی جدید خود اضافه کرده است.

دوربین

طبق ادعای کوالکام، پردازنده‌ی جدید می‌تواند به لطف سیستم پردازش تصویر جدید، بهترین عملکرد را با سنسورهای Digital Overlap HDR سونی و سنسور ۲۰۰ مگاپیکسلی HP3 سامسونگ داشته باشد. مثل نسل قبل، پردازنده‌ی جدید هم از یک سیستم پردازش تصویر سه‌گانه ۱۸ بیتی بهره می‌برد که می‌تواند سه دوربین ۳۶ مگاپیکسلی با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه را به صورت همزمان یا یک دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی را مدیریت کند. علاوه بر این‌ها، سنسورهای ۱۰۸ مگاپیکسلی هم بدون هیچگونه لگ در شاتر با این پردازنده کار خواهند کرد.

در بخش فیلم‌برداری این پردازنده قادر است فیلم‌های ۸K HDR با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط کند و همزمان تصاویر ۶۴ مگاپیکسلی را هم از آن‌ها به ثبت برساند. علاوه بر این‌ها امکان ضبط ویدیوی ۴K با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه و ضبط ویدیوهای اسلوموشن در وضوح ۷۲۰P با سرعت ۹۶۰ فریم بر ثانیه هم فراهم است. به لطف سنسورهای DOL، این تراشه می‌تواند برای هر فریم از ویدیو، ۴ نوع اکسپوژر مختلف را ضبط کند (با میزان نوردهی متفاوت).

اتصالات و هوش مصنوعی اسنپدراگون ۸ نسل ۲

اسنپدراگون 8 نسل 2

اسنپدراگون ۸ نسل ۲ از مودم جدید X70 بهره می‌برد که هم از طول موج میلی‌متری ۵G و هم فرکانس زیر ۶ گیگاهرتز پشتیبانی می‌کنند. سرعت دانلود و آپلود آن هم به ترتیب به ۱۰ و ۳٫۵ گیگابیت بر ثانیه می‌رسد. پشتیبانی از وای‌فای ۷ هم به لطف سیستم FastConnect 78000 به این تراشه اضافه شده که در کنار کاهش زمان تأخیر، سرعت آن را هم از ۳٫۶ در نسل قبل به ۵٫۸ گیگابیت افزایش داده است.

پشتیبانی از بلوتوث ۵٫۳ و جدیدترین سیستم صوتی اسنپدراگون Sound با امکان پخش صدا با کیفیت ۴۸ کیلوهرتز و زمان تأخیر بی‌سابقه‌ی ۴۸ میلی ثانیه را هم باید به این تراشه اضافه کنیم تا متوجه شویم اسنپدراگون ۸ نسل ۲ چه توانایی‌های بالایی در زمینه‌ی گیمینگ دارد.

پردازنده‌ی شش هسته‌ای جدید از فرمت INT4 پشتیبانی می‌کند که نخستین بار است شاهد چنین قابلیتی در پلتفرم کوالکام هستیم. طبق ادعای کوالکام، عملکرد هوش مصنوعی این تراشه ۴٫۳۵ برابر بهتر از نسل قبل شده که می‌تواند به سیستم پردازش تصویر در تشخیص چهره، مو، لباس، پس‌زمینه و… برای اعمال تغییرات مختلف روی آن‌ها نظیر محو کردن پس‌زمینه کمک کند.

اسنپدراگون 8 نسل 2

اسنپدراگون ۸ نسل ۲ به‌زودی در گوشی‌های شیائومی، ایسوس، آنر، سامسونگ و… مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

منبع: GSMArena

راهنمای خرید گوشی موبایل


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما