گلکسی S22 با کدام عملکرد بهتری دارد: اگزینوس ۲۲۰۰ یا اسنپدراگون ۸ نسل ۱؟
در این مطلب به بررسی کامل و دقیق عملکرد گلکسی S22 با دو تراشهی اگزینوس ۲۲۰۰ و اسنپدراگون ۸ نسل ۱ میپردازیم تا ببینیم کدام یک از آنها در عمل، نمایش بهتری از خود به نمایش میگذارد.
سامسونگ در فوریهی ۲۰۲۲ از گوشیهای سری گلکسی S22 رونمایی کرد. سه گوشی در مدل استاندارد، پلاس و اولترا که هر سهی آنها به تراشهی قدرتمند اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و اگزینوس ۲۲۰۰ مجهز شدهاند. البته امسال برخلاف سالهای گذشته به دلایل مختلف، نشد که سامسونگ طبق سیاست همیشگی خود پیش برود و حتما فقط در بازارهای آمریکا و چین، این محصولات را با تراشهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ عرضه کند. بلکه در یک سری از بازارها که پیشتر فقط امکان دسترسی به پرچمدارهای مجهز به تراشهی اگزینوس سامسونگ در آنها فراهم بود، شاهد عرضهی مدلهایی با تراشهی اسنپدراگون نیز بودهایم.
بسیاری از کاربران از این بابت که توانستند بالاخره پرچمداری از سامسونگ را با تراشهی اسنپدراگون در اختیار داشته باشند خوشحال شدهاند. این در حالی است که سامسونگ امسال با همکاری AMD، اگزینوس ۲۲۰۰ را هم از لحاظ گرافیکی و هم پردازشی یک تراشهی بسیار خوب، کممصرف و قدرتمند میداند. حال این پرسش بوجود میآید که آیا گلکسی S22 با این دو تراشه عملکرد متفاوتی هم از خود در دنیای واقعی به نمایش میگذارد؟ اگر بله، این تفاوت به چه میزانی است و اگر هم خیر، بنابراین خیلی هم نباید نگران این بود که پرچمداران جدید شرکت کرهای را با چه پردازندهای خریداری میکنیم.
امسال هم مثل هر سال دیگر، کهکشانیهای کرهای با دو تراشه راهی بازار شدهاند. دو تراشهای که سالهای سال در یک مدل گوشی با یکدیگر رقابت کردهاند و برنده و بازنده هم فقط کاربران بودهاند چرا که در نهایت تمام بحثها و دعواها سر یک گوشی بود که در بازارهای مختلف با دو پردازندهی مختلف عرضه میشد. سامسونگ سال گذشته و همزمان با طراحی اگزینوس ۲۱۰۰ تصمیم گرفت دیگر استفاده از هستههای اختصاصی خود را کنار گذاشته و به سراغ هستههای ARM بیاید.
شرکت کرهای آخرین بار از هستههای اختصاصی خود در اگزینوس ۹۹۰ استفاده کرد. عملکرد آن هم انقدر بد بود که کاربران کارزاری برای ارسال به سامسونگ مبنی بر عدم استفاده از تراشههای اگزینوس در پرچمدارهایش جمعآوری کردند. سامسونگ اما به استفاده از این تراشه اصرار ورزید، در حالی که مجبور شد مدلهای عرضه شده در کشور خود را جمعآوری و مدلهای مجهز به اسنپدراگون ۸۶۵ را راهی بازار کند. اما سال بعد تصمیم گرفت این یکدندگی را پایان دهد و از هستههای مشابه با هستههای بکار رفته در تراشههای اسنپدراگون استفاده کند. این موضوع سبب شد امیدواری کاربران به اگزینوس ۲۱۰۰ اندکی بیشتر شود اما باز هم عملکرد خوب کوالکام در طراحی اسنپدراگون ۸۸۸ سبب شد بار دیگر اگزینوس ۲۱۰۰ در سایه قرار بگیرد و پتانسیلهایش دیده نشود.
امسال هم سامسونگ تلاش کرد از فناوریهای ARM کمک بگیرد. بدین ترتیب که مثل همتای خود یعنی کوالکام، تصمیم گرفت در پردازندهی خود از هستههای مشابهی استفاده کند. در مجموع هم هر دو هسته از یک سری قابلیتهای بهبود یافته نظیر مودم ۵G سریعتر و بهتر، لیتوگرافی ساخت کوچکتر (۴ نانومتری)، فناوری یادگیری ماشین پیشرفتهتر و … بهره میبرند که آنها را انتخاب بهتری از مدلهای سال گذشته میکند. در انجام بازی، هر دو شرکت ادعا میکنند که تراشهی آنها بهترین عملکرد را از خود به نمایش خواهد گذاشت اما در بنچمارکها بارها و بارها دیده بودیم که نمایندهی کوالکام خیلی داغ میکند و زود عملکرد آن با افت مواجه میشود، نمایندهی سامسونگ هم عملکردی مشابه پرچمدارهای دو سال اخیر از خود به نمایش میگذارد. بنابراین تصمیم گرفتیم دست به کار شویم و ببینیم اوضاع از چه قرار است و کدام تراشه در عمل بهتر ظاهر میشود.
- پرچمداران اگزینوس سامسونگ ضعیفترین پرچمداران چند سال اخیر بودهاند
- هند از سامسونگ خواست تا یک شرکت تولید تراشه در این کشور احداث کند
نکته: توجه داشته باشید در این مقاله از دو گوشی گلکسی S22 اولترا به تراشهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و اگزینوس ۲۲۰۰ استفاده شده است. هر دو گوشی از آخرین نسخهی نرمافزاری که سامسونگ عرضه کرده بهره میبرند بنابراین از این حیث هیچ تفاوتی بین دو محصول وجود ندارد.
اسنپدراگون ۸ نسل ۱ در مقابل اگزینوس ۲۲۰۰؛ بررسی تفاوتها و شباهتها روی کاغذ
نام پردازنده | اسنپدراگون ۸ نسل ۱ | اگزینوس ۲۲۰۰ |
هستههای پردازشی | هشت هسته با ترتیب ۱ + ۳ + ۴ – هستهی نخست از نوع Cortex-X2 با فرکانس ۳ گیگاهرتز، هستهی دوم از نوع Cortex-A710 با فرکانس ۲٫۵ گیگاهرتز، هستهی سوم از نوع Cortex-A510 با فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتز | هشت هسته با ترتیب ۱ + ۳ + ۴ – هستهی نخست از نوع Cortex-X2 با فرکانس ۲٫۸ گیگاهرتز، هستهی دوم از نوع Cortex-A710 با فرکانس ۲٫۵ گیگاهرتز، هستهی سوم از نوع Cortex-A510 با فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتز |
گرافیک | آدرنو ۷۳۰ | Xclipse 920 با هستههای AMD RDNA2 |
سیستم یادگیری ماشین | شش هستهای | دو هستهای، پردازشگر عصبی + پردازشگر سیگنال دیجیتالی |
مودم | ۱۰ گیگابیت بر ثانیه سرعت دانلود (طول موج میلیمتری)، سرعت دانلود روی فرکانس زیر شش گیگاهرتز نامشخص، پشتیبانی از ۳GPP Release 16 5G | ۷٫۳۵ گیگابیت بر ثانیه سرعت دانلود (طول موج میلیمتری)، ۵٫۱ گیگابیت بر ثانیه سرعت دانلود (فرکانس زیر شش گیگاهرتز)، پشتیبانی از ۳GPP Release 16 5G |
دوربین | ۲۰۰ مگاپیکسلی تکی، ۶۴ مگاپیکسلی + ۳۶ مگاپیکسلی دوگانه، سه دوربین ۳۶ مگاپیکسلی سهتایی، قابلیت فیلمبرداری ۸K با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه در حالت HDR | ۲۰۰ مگاپیکسلی تکی، ۶۴ مگاپیکسلی + ۳۶ مگاپیکسلی دوگانه، قابلیت فیلمبرداری ۸K با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه و ۴K با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه، امکان ضبط ویدیو ۴K در حالت HDR |
پخش ویدیو | ۴K ،۸K با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه، پشتیبانی از کدکهای H.264 ،H.265 ،VP9 | ۴K ،۸K با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه، پشتیبانی از کدکهای AV1 ،H.264 ،H.265 ،VP9 |
حافظهی رم | LPDDR5 | LPDDR5 |
فناوریهای بیسیم | Bluetooth 5.2 Wi-Fi 6E |
Bluetooth 5.2 Wi-Fi 6E |
لیتوگرافی ساخت | ۴ نانومتری سامسونگ | ۴ نانومتری سامسونگ |
همانطور که مشاهده میکنید، هر دو تراشه از بهترین، جدیدترین و قدرتمندترین هستههای موجود با فناوری ARM v9 بهره میبرند و از لحاظ فرکانس پردازشی نیز تقریبا همسطح هستند. البته فرکانس هستهی X2 در اسنپدراگون ۸ نسل ۱ حدودا ۰.۲ گیگاهرتز بیشتر است که باعث میشود اندکی عملکرد آن در انجام کارهای تک هستهای سریعتر باشد. نکتهی منفی اینجاست که هر دو تراشه را سامسونگ تولید میکند. میگوییم منفی چون عملکرد شرکت کرهای در ساخت تراشه اصلا این روزها خوب نیست و کوالکام هم از این موضوع گله دارد و میخواهد تولید مدل پلاس را به TSMC بسپارد. اما دلیل اصلی اشاره به شرکت سازنده این است که هر دو تراشه از لحاظ تراکم ترانزیستورها و کنترل دما، در یک وضعیت قرار دارند.
روی کاغذ، بزرگترین تفاوتی که بین دو تراش دیده میشود در پردازشگرهای گرافیکی آنهاست. البته دلیل اصلی این تفاوت هم این است که اطلاعات زیادی از بابت Xclipse 920 نداریم چون آدرنو ۷۳۰ آنقدر قدرتمند هست که حتی در برخی از بنچمارکها توانست گرافیک فوقالعادهی بکار رفته در A15 اپل را هم با اختلاف اندکی از پیش رو بردارد. بنابراین Xclipse 920 باید خیلی قدرتمند باشد که بخواهد در برابر آدرنو ۷۳۰ صفآرایی کند. فعلا که چیزی نمیدانیم. حال وقت آن رسیده وارد عمل شویم تا ببینیم خریداران مدل اسنپدراگون گلکسی S22 برد میکنند یا مدل اگزینوس.
نتایج بنچمارک
در ابتدا بنچمارک را با چند اپلیکیشن کلاسیک اما معتبر در این زمینه یعنی گیکبنچ، ۳DMark و GFXBench آغاز میکنیم تا ببینیم عملکرد دو پردازنده از لحاظ پردازش تک هستهای، چند هستهای و گرافیکی چگونه خواهد بود. علاوه بر این، گلکسی S22 اولترا مورد نظر ما فقط با نسخهی دیگر خودش مقایسه نشده بلکه در برابر بهترین پرچمداران کنونی و همچنین سالهای گذشته قرار گرفته تا ببینیم چه تفاوتی با آنها دارد و پیشرفت آن در زمینههای مختلف پردازشی و گرافیکی چگونه بوده است.
همانطور که اشاره شد و انتظار هم میرفت، حداقل در بنچمارک که خیلی از لحاظ پردازشی بین دو تراشهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و اگزینوس ۲۲۰۰ تفاوت چشمگیری دیده نمیشود. نمایندهی کوالکام در زمینهی پردازش تک هستهای بسیار عملکرد خوبی دارد اما در بخش چند هستهای در حد و اندازههای نام خود ظاهر نمیشود. اگر دقت کنید میبینید به نسبت نسل گذشته، اصلا پیشرفت چشمگیری را در تراشههای جدید شاهد نیستیم که بخواهیم بگوییم از لحاظ پردازشی، گوشیهای جدید ارزش خرید دارند. حداقل در رابطه با گلکسی S22 اولترا که چنین چیزی صدق میکند چون این گوشی حتی از اگزینوس ۲۱۰۰ و اسنپدراگون ۸۸۸ هم امتیاز کمتری در بخش چند هستهای کسب کرد.
اگزینوس ۲۲۰۰ هم وضعیت خیلی بهتری ندارد. این تراشه هم در بخش تک هستهای توانست بهتر از نسل گذشته ظاهر شود اما در بخش چند هستهای قافله را به آنها باخت. اما نکتهی جالب اینجاست که این تراشه در نهایت توانست در این بخش، اسنپدراگون ۸ نسل ۱ را شکست دهد. البته به گوشی رد مجیک ۷ نگاه نکنید. این محصول گیمینگ است و به لطف سیستم خنککنندهی پیشرفتهای که دارد، در هر دو بخش تک و چند هستهای از محصولات دیگر با تراشهی مشابه پیشی میگیرد. اگر نگران این هستید که ممکن است محصولات مجهز به این تراشه داغ شوند باید بگوییم کاملا نگرانی بهجایی دارید چون سیستم خنککنندهی محصولی مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ واقعا باید قدرتمند باشد.
اینطور که به نظر میرسد، هم اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و هم اگزینوس ۲۲۰۰ به لطف عملکرد نه چندان خوب سامسونگ در ساخت آنها نیاز به خنککنندههای قدرتمند دارند چون واقعا داغ هستند.
در بخش پردازش گرافیکی اما اسنپدراگون ۸ نسل ۱ بدون چون و چرا در رتبهی نخست قرار میگیرد. آدرنو ۷۳۰ بکار رفته در این پردازنده بسیار قدرتمند است به گونهای که در برخی از سناریوها عملکرد این تراشه تا ۷۰٪ در مجموع بهتر از نسل گذشته بوده است و این عملکرد حیرتانگیز کوالکام را در این زمینه به تصویر میکشد. این گرافیک به قدری قدرتمند است که حتی توانسته در تست، گرافیک شش هستهای و بسیار قدرتمند بکار رفته در A15 اپل را هم از پیش رو بردارد.
اگزینوس ۲۲۰۰ با آن گرافیک Xclipse 920 ساخت AMD خیلی حیرتانگیز ظاهر نشده و فقط توانسته عملکردی بهتر از اسنپدراگون ۸۸۸، اگزینوس ۲۱۰۰ و تراشهی اختصاصی سری پیکسل ۶ یعنی تنسور از خود به نمایش بگذارد. در غیر این صورت با اختلاف نسبتا کمی از A15 و بسیار زیاد نسبت به اسنپدراگون در ردههای انتهایی جدول قرار گرفته است. با این حال این گرافیک حدودا ۲۵٪ سریعتر از مدل Mali بکار رفته در اگزینوس ۲۱۰۰ است و حتی اسنپدراگون ۸۸۸ را هم از این حیث از میان بر میدارد.
اما این بنچمارکها را کنار میگذاریم و میپردازیم به شرایط واقعی. یعنی تست این گوشیها در بنچمارکهایی که کار با گوشیها را در شرایط واقعی شبیهسازی میکنند تا به نتیجهی درستتر و بهتری از عملکرد آن برسند. برای این منظور از AnTuTu و PCMark استفاده شده که گوشی را در شرایط مختلف نظیر وبگردی، ویرایش ویدیو، ارسال فایل، ویرایش تصویر و… به چالش میکشاند. در نهایت هر گوشی با امتیاز بیشتر هم برنده میشود.
همانطور که مشاهده میکنید، در بنچمارک AnTuTu، عملکرد پردازشی گوشیها خیلی تفاوت خاصی را به نسبت قبل به نمایش نمیگذارد اما در بخش گرافیک شاهد پیشرفت چشمگیری به خصوص برای اسنپدراگون ۸ نسل ۱ هستیم. بار دیگر فاصلهای که بین این تراشه و نمایندهی سامسونگ یعنی اگزینوس ۲۲۰۰ با گرافیک Xclipse 920 ایجاد شده محسوس و قابل توجه است. نکتهی جالب هم اینجاست که در تست PCMark، گلکسی S22 اولترا با تراشهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و اگزینوس ۲۲۰۰ پایینتر از مدل مجهز به اگزینوس ۲۱۰۰ سال گذشته و حتی اسنپدراگون ۸۸۸ در وانپلاس ۹ پرو قرار گرفت اما در AnTuTu ورق برگشت.
در بررسیهای صورت گرفته، ظاهرا بوده زمانهایی که گلکسی S22 اولترا با هر دو پردازنده اندکی کندی و لگ در انجام کارهای مختلف نشان میدهد. اینطور شد که متوجه شدیم یک ناهماهنگی اساسی در این گوشیها وجود دارد و یک جای کار دارد میلنگد. به صورت کلی به نظر میرسد پلتفرم اسنپدراگون ۸ نسل ۱ به اگزینوس ۲۲۰۰ برتری هرچند اندک دارد. این موضوع را نه تنها در تست گیکبنچ بلکه در عمل هم شاهد بودهایم اما نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که هیچ یک از این دو تراشه آن قدری قدرتمند نیستند که بخواهیم بگوییم تجربهی کاربری کلی را نسبت به نسل گذشته دگرگون کردهاند. چون همانطور که می بینید، در برخی از سناریوها این اسنپدراگون ۸۸۸ و اگزینوس ۲۱۰۰ بودند که در شرایط واقعی عملکرد بهتری از خود به نمایش گذاشتند.
اینطور که به نظر میرسد، نباید انتظار داشته باشید با خرید گلکسی S22 اولترا مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ یا اگزینوس ۲۲۰۰، تفاوت چشمگیری را در عمل با مدلهای نسل گذشته ببینید.
در حال حاضر وبسایتهای مختلف، بررسیهای مختلفی از محصولات مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ انجام دادهاند که در تمامی آنها این تراشه خیلی خوب ظاهر نشده و حالا میبینیم که اگزینوس ۲۲۰۰ هم دقیقا به همین سرنوشت دچار شده است. البته بخش گرافیک را کنار میگذاریم چون آدرنو ۷۳۰ توانست برای کوالکام در این زمینه آبروداری کند اما نمیدانیم چه اتفاقی افتاده که امسال تراشههای پرچمدار تفاوت خاصی با نسل قبل ندارند که هیچ بلکه در برخی موارد ضعیفتر هم ظاهر میشوند. حال این مشکل به هستهها بر میگردد، به خاطر فناوری ساخت سامسونگ است، مشکل نرمافزاری وجود دارد یا اندروید ۱۲ آنها را به این روز انداخته نمیدانیم. به هر حال هرچه که هست، در شرایط عادی و استفادهی روزمره، هیچ تفاوت قابل توجهی بین دو نسل وجود ندارد که بخواهیم به محصولات جدید سوییچ کنیم.
تست استرس
در تستهای بالا فقط شاهد عملکرد کلی پردازندههای یادشده بودیم که اسنپدراگون ۸ نسل ۱ با اختلاف کمی بهتر ظاهر شد. اما بنچمارکها معمولا یک نتیجهی واحد از عملکرد لحظهای را به نمایش میگذارند. بنابراین برای درک بهتر از عملکرد گوشی به سراغ تست استرس رفتیم تا ببینیم گلکسی S22 اولترا چه عملکردی در مدت طولانی از خود به نمایش میگذارد.
در رابطه با این تست فقط میتوان این جمله را گفت: «عملکرد گلکسی S22 اولترا با هر دو تراشه به معنای واقعی کلمه فضاحتبار است». در بررسی که وبسایت منبع روی این دو گوشی و از طریق اپلیکیشن بنچمارک ۳DMark Wildlife صورت داد، متوجه شدیم پردازش پایدار واقعا در این دو گوشی صرف نظر از نوع پردازنده اصلا جالب نیست. در مقایسه با آیفون ۱۳ پرو مکس که رقیب اصلی این گوشی به حساب میآید، چنین نتیجهای اصلا مورد قبول نیست چرا که رقیب توانست مدت زمان بیشتری را دوام بیاورد. اینکه در لحظه عملکرد کهکشانی سامسونگ با هر دو تراشه بهتر از آیفون ۱۳ پرو مکس است و اندکی هم این برتری را حفظ میکنند دلیل نمیشود فکر کنیم این موضوع برای چند دقیقه بعد هم صدق میکند.
اما میپردازیم به درصد افت عملکرد تا به صورت دقیقتری به بررسی اتفاقات رخ داده بپردازیم. اینطور که مشاهده میشود، اگزینوس ۲۲۰۰ بعد از ۴ دفعه اجرای تست، ۱۷٪ از توان خود را از دست داد اما بعد از از دست دادن ۳۵٪ به پایداری رسید. در طرف مقابل اسنپدراگون ۸ نسل ۱ در گلکسی S22 اولترا بعد از ۴ بار اجرای تست، ۲۸٪ از توان خود را از دست داد و این روند کاهش قدرت تا ۱۲ بار اجرای تست و از دست رفتن ۵۰٪ توان این پردازنده ادامه پیدا کرد. اینکه اسنپدراگون در مدت زمان کوتاهی ۵۰٪ از توان خود را از دست داد اصلا قابل قبول نیست و حتما باید فکری به حال آن شود. اگرچه اگزینوس ۲۲۰۰ از لحاظ بیشینهی پردازشی ضعیفتر از اسنپدراگون ۸ نسل ۱ است اما حداقل توانست برای مدت زمان بیشتری به عملکرد خوب خود ادامه دهد. حداقل در گلکسی S22 اولترا که عملکرد نمایندهی کوالکام اصلا خوب نبود.
عملکرد اسنپدراگون ۸ نسل ۱ اصلا قابل قبول نیست چرا که با اندکی وارد کردن فشار به آن، طولی نمیکشد تا توان پردازشی آن به نصف کاهش پیدا کند که این مسأله واقعا جای تعجب دارد.
اینطور که به نظر میرسد، سایر گوشیهای مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ علیرغم وجود مشکل با این حال عملکرد بهتری از خود به نمایش گذاشتهاند. مثلا اوپو فایند X5 پرو توانست بعد از ۶ بار اجرای تست (شش دقیقه)، ۶۴٪ از توان خود را حفظ کند. حداقل این گوشی توانست به نسبت نسل قبل خود، عملکرد بهتری در زمینهی پایداری نشان دهد. برخلاف گلکسی S22 اولترا که واقعا ناامیدکننده ظاهر شد.
در این بین فقط رد مجیک ۷ بود که توانست حتی بعد از ۲۰ بار اجرای تست (۲۰ دقیقه فشار سنگین)، پایداری بینظیری داشته باشد و فقط اندکی کمتر از ۱۱٪ از توان خود را از دست بدهد. تعجبی ندارد که استفاده از خنککنندههای قدرتمند تا چه اندازه میتواند روی عملکرد پردازشی محصوبی با همان پردازنده تأثیر بگذارد. ظاهرا شرکتهای دیگر هم باید از خنککنندههای قدرتمندتری در گوشیهای خود استفاده کنند چون حیف پولی که بابت گلکسی S22 اولترا با آن همه تبلیغ در رابطه با توان سختافزاری و پردازشیاش بدهیم اما بعد از ۵ دقیقه فشار سنگین فقط ۵۰٪ آن را دریافت کنیم.
انجام دوبارهی تست استرس با ابزاری متفاوت
وبسایت Android Authority تصمیم گرفت برای اینکه از درستی تست اطمینان حاصل کند، بار دیگر آن را با ابزاری دیگر انجام داد تا ببیند آیا واقعا گلکسی S22 اولترا بعد از مدت کوتاهی این حجم از توان خود را از دست میدهد یا خیر. نتیجهای که بدست آمد نشان داد واقعا یک چیز نگرانکنندهای در رابطه با عملکرد پردازشی اگزینوس ۲۲۰۰ وجود دارد که باید رفع شود. چون اندکی بعد از شروع تست، به یکباره S22 اولترا با این تراشه به شکل قابل توجهی توان خود را از دست داد. تست بارها و بارها صورت گرفت و نتیجه هم دقیقا همین شد که مشاهده میکنید. البته که بعد از افت ۱۳٪، این گوشی توانست به پایداری برسد اما این پایداری هم در نوع خود خیلی سینوسی بود تا نشان دهد بعد از مدتی کار سنگین با این گوشی، شاید اندکی در مقایسه با حالت اولیه در آن لگ یا کندی مشاهده شود. در طرف مقابل اسنپدراگون ۸ نسل ۱ توانست عملکرد خوب و پایدارتری را از خود به نمایش بگذارد.
اما در بخش گرافیک، اسنپدراگون ۸ نسل ۱ ناامیدکننده ظاهر شد. اگر به خاطر داشته باشید گفتیم این تراشه گرافیک قدرتمندی دارد که حتی از A15 نیز عملکرد بهتری دارد اما آدرنو ۷۳۰ زیر فشار سنگین، روی واقعی خود را نشان داد چرا که بعد از مدتی نه چندان طولانی، ۴۰٪ از توان خود را از دست داد. در این میان Xclipse 920 توانست اندکی خود را نگه دارد اما بعد از ۴۵ دقیقه، به همان میزان افت کرد. در نتیجه متوجه شدیم این گوشی با اسنپدراگون ۸ نسل ۱ علیرغم اینکه آغاز قدرتمندی دارد اما نمیتواند در مدت زمان طولانی، به اندازهی اگزینوس ۲۲۰۰ و گرافیک Xclipse 920 بکار رفته در آن، عملکرد پایدار خود را حفظ کند و ضعیفتر ظاهر میشود.
تست باتری
این تستها به ما ایدهی بسیار خوبی از بابت طول عمر باتری گلکسی S22 اولترا با هر دو پردازندهها دادهاند. اینطور که به نظر میرسد، وقتی فشار بسیار زیاد باشد، گلکسی S22 اولترا با اسنپدراگون ۸ نسل ۱ میتواند ۲۲۲ دقیقه دوام داشته باشد در حالی که این میزان در مدل مجهز به اگزینوس ۲۲۰۰ به ۲۱۱ دقیقه میرسد. به عبارتی دیگر، عملکرد نمایندهی کوالکام در گلکسی S22 اولترا ۱۱ دقیقه بهتر از رقیب است که خیلی هم به چشم نمیآید.
به صورت کلی از عملکردی که شاهد بودیم اصلا رضایت نداریم چرا که دو پردازنده زمانی که به پایداری عملکرد رسید ضعف خود را نشان دادند. اگرچه پردازندههای نسل گذشته هم در این زمینه خیلی عالی ظاهر نشده بودند اما حداقل از اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و اگزینوس ۲۲۰۰ عملکرد بهتری از خود به نمایش گذاشتند. جای تعجب نداشت چند روز پیش شنیدیم مدیاتک دایمنسیتی ۸۱۰۰ توانست از اسنپدراگون ۸ نسل ۱ در گلکسی S22 اولترا و تراشهی قدرتمند M1 اپل عملکرد بهتری از خود به نمایش بگذارد. البته به خاطر داشته باشید که تستها معمولا شرایط بسیار سنگینتری را در مقایسه با حالت عادی روی گوشیها اعمال میکنند اما دلیل نمیشود گوشی زیر فشار سنگین تا این اندازه کم بیاورد. خصوصا اینکه این روزها کاربران بیشتر با گوشیهای خود به انجام بازیهای سنگین میپردازند.
گلکسی S22 اولترا با اگزینوس ۲۲۰۰ و اسنپدراگون ۸ نسل ۱؛ نتیجه چیست؟
در نهایت با توجه به مقایسهای که بین گلکسی S22 اولترا به دو پردازندهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و اگزینوس ۲۲۰۰ صورت گرفت باید به این نکته اشاره داشته باشیم که نمایندهی کوالکام توانست در بنچمارکهای اولیه، اگزینوس ۲۲۰۰ را از پیش رو بردارد. آن هم فقط به لطف گرافیک فوقالعاده قدرتمندی که در آن تعبیه شده و حتی از گرافیک A15 اپل نیز قدرتمندتر است. اما از لحاظ عملکرد پایدار هر دو تراشه ضعیفتر از حد تصور هستند و در مقایسه با نسلهای گذشته، اصلا شایستگی این را ندارند که بخواهیم پول بیشتری را برای ارتقای گوشی هزینه کنیم.
در نهایت هم متوجه شدیم در شرایط عادی و واقعی، بین اگزینوس ۲۲۰۰ و اسنپدراگون ۸ نسل ۱ در گلکسی S22 اولترا تفاوت قابل توجهی وجود ندارد چون هر دوی آنها در حفظ عملکرد خود مشکل جدی دارند و باید دید چه راهکاری برای حل آن در نظر گرفته میشود. البته اگر این مشکل ربطی به نرمافزار داشته باشد قابل حل است در غیر این صورت باید در گلکسی S23 شاهد حل مشکل باشیم.
تمام اینها در حالی است که روی کاغذ، اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پردازشگر گرافیکی بینظیری دارد ولی حقیقت این است که اگر از خنککنندهی خوب و قدرتمندی استفاده شود، این تراشه میتواند در تمامی زمینهها بیرقیب ظاهر شود. گلکسی S22 اولترا علیرغم اندازهی بزرگی که دارد اصلا در این زمینه خوب ظاهر نشده و به همین خاطر اسنپدراگون ۸ نسل ۱ در آن بعد از گذشت مدتی به شکل قابل توجهی توان خود را از دست داد. به گونهای که حتی Xclipse 920 که گرافیک به مراتب ضعیفتری نیز هست توانست در طول زمان، عملکرد بهتری از خود به نمایش بگذارد.
به صورت کلی باید بگوییم امسال نسل تراشههای ناامیدکننده بوده است. در حالی که انتظار داشتیم شرکتها پیشرفت چشمگیری در این زمینه داشته باشند اما نتیجه دقیقا برعکس چیزی شد که تصور میکردیم. شاید کار سامسونگ در ساخت تراشه خوب نبوده چون هر دو تراشهی مورد بحث را سامسونگ تولید کرده وگرنه دایمنسیتی ۹۰۰۰ که TSMC وظیفهی ساخت آن را برعهده داشته خیلی عملکرد بدی ندارد. البته نمیتوان انگشت اتهام را فقط سمت سامسونگ گرفت. طراحی تراشهها هم نقش بسزایی در میزان داغ شدن آنها یا پایداری عملکرد ایفا میکند و این باعث میشود خود شرکتها نظیر کوالکام و سامسونگ در درجهی اول مؤاخذه شوند.
با این حال باید دید بعد از معرفی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس که گفته میشود توسط فناوری پیشرفتهتر TSMC و با همان لیتوگرافی ۴ نانومتری تولید میشود چه اتفاقی رخ میدهد. آیا باز هم شاهد چنین نتایجی خواهیم بود یا اینکه TSMC ثابت میکند سامسونگ همچنان توانایی رقابت با آن را در ساخت پردازنده ندارد.
- ۸ تراشهی برتر تاریخ گوشیهای اندرویدی
- مدل سریعتر دایمنسیتی ۹۰۰۰ برای رقابت با اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس در راه است
- گلکسی S22 با اگزینوس ۲۲۰۰ در گیکبنچ از آیفون ۱۱ هم ضعیفتر ظاهر شد
- اگزینوس ۲۲۰۰ در زمینهی گیمینگ بسیار ضعیفتر از اسنپدراگون ۸ نسل ۱ است
منبع: Android Authority
دوتاشو سامسونگ زده کوالکام سپرده بود به سامسونگ اسنپ ۸ ن۱