اسنپدراگون ۸ نسل ۱ با معماری جدید ARMv9 رونمایی شد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
اسنپدراگون 8 نسل 1

همانطور که انتظار داشتیم، کوالکام ساعاتی قبل جدیدترین چیپست پرچم‌دار خود به نام اسنپدراگون ۸ نسل ۱ را رسما معرفی کرد. برای این چیپست معماری جدید ARMv9 استفاده شده و همچنین این شرکت رویکرد نام‌گذاری تراشه‌های خود را هم تغییر داده است. در روش جدید نام‌گذاری، عدد اولی به طبقه‌ی چیپست موردنظر اشاره دارد که ۸ مربوط به چیپست‌های پرچم‌دار است و نسل تراشه‌ی موردنظر هم پس از آن درج می‌شود. گفتنی است این اولین تراشه‌ی ۴ نانومتری کوالکام به حساب می‌آید و در ادامه به طور کامل به مشخصات آن می‌پردازیم.

پردازنده‌ی این تراشه مطابق معمول از ۳ بخش تشکیل شده ولی حالا تمام هسته‌های پردازشی مبتنی بر معماری جدید ARMv9 هستند. اول از همه باید به هسته‌ی اصلی یعنی Cortex-X2 اشاره کنیم که سرعت ۳.۰ گیگاهرتز را ارائه می‌کند. همچنین در کنار آن ۳ هسته‌ی Cortex-A710 با سرعت ۲.۵ گیگاهرتز و ۴ هسته‌ی کم‌مصرف A510 با سرعت ۱.۸ گیگاهرتز تعبیه شده است. روی هم رفته پردازنده‌ی این چیپست حدود ۲۰ درصد سریع‌تر از اسنپدراگون ۸۸۸ است و تا ۳۰ درصد انرژی کمتری مصرف می‌کند.

پردازنده‌ی گرافیکی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ به لطف بهره‌گیری از معماری جدید نسبت به نسل قبلی ۳۰ درصد عملکرد بهتری ارائه می‌دهد و تا ۲۵ درصد انرژی کمتری مصرف می‌کند. کوالکام برای پردازنده‌ی گرافیکی این تراشه سه حالت نرم‌افزاری مختص گیمینگ توسعه داده که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تعادل خیلی خوبی را بین عملکرد و مصرف انرژی برقرار کنند.

اسنپدراگون 8 نسل 1

یکی از این مشخصه‌ها Adreno Frame Motion Engine نام دارد که به پردازنده‌ی گرافیکی اجازه می‌دهد تا بازی را با دو برابر فریم ریت رندر کند ولی در این میان مصرف انرژی با تغییری روبرو نمی‌شود. همچنین امکان ثابت نگه داشتن فریم ریت هم وجود دارد که در این صورت مصرف انرژی نصف می‌شود.

نباید قابلیت‌های جدید مربوط به نورپردازی و سایه‌زنی با نرخ متغیر هم اشاره کنیم که جذابیت گرافیکی بازی‌ها را افزایش می‌دهند. کوالکام برای اینکه بابت عملکرد بازی‌ها در گوشی‌های مبتنی بر این تراشه خیال خود را راحت‌تر کند، با تعدادی از مشهورترین توسعه‌دهندگان بازی‌ها مشغول همکاری است.

اسنپدراگون ۸ نسل ۱ از Spectra 680 به عنوان پردازنده‌ی سیگنال تصویر استفاده کرده که فیلمبرداری HDR با رزولوشن ۸K و عکاسی همزمان با رزولوشن ۶۴ مگاپیکسلی را ممکن کرده است. طبق اعلام کوالکام، این پردازنده می‌تواند ۲۴۰ عکس ۱۲ مگاپیکسلی را در عرض ۱ ثانیه پردازش کند. کاربرانی که به ضبط ویدیوهای ۴K علاقه دارند، حالا می‌توانند از یک موتور بوکه اختصاصی بهره ببرند و همچنین باید انتظار بهبود عملکرد زوم دیجیتال در گوشی‌های مبتنی بر این تراشه را هم داشته باشیم.

اسنپدراگون 8 نسل 1

این تراشه مجهز به مودم ۵G اسنپدراگون X65 است که از شبکه‌های مبتنی بر فرکانس‌های زیر ۶ گیگاهرتز و امواج میلی‌متری پشتیبانی می‌کند. از نظر تئوری، این مودم از سرعت دانلود ۱۰ گیگابیت در ثانیه پشتیبانی می‌کند. در کنار این موضوع، باید به پشتیبانی از وای‌فای ۶ و ۶E در کنار بهبودهای صورت گرفته برای بلوتوث هم اشاره کنیم. این تراشه از بلوتوث LE پشتیبانی می‌کند و قابلیت Broadcast Audio هم به گجت موردنظر اجازه می‌دهد صدا را برای تعداد نامحدودی گیرنده پخش کند.

طبق اعلام کوالکام، اولین گوشی‌های مبتنی بر این تراشه تا قبل از پایان سال ۲۰۲۱ معرفی می‌شوند و طبق گزارش‌های منتشر شده، ظاهرا شیائومی ۱۲ عنوان اولین گوشی مبتنی بر اسنپدراگون ۸ نسل ۱ را به دست می‌آورد. مطمئنا این تراشه در بسیاری از مهم‌ترین پرچم‌داران اندرویدی سال ۲۰۲۲ مورد استفاده قرار می‌گیرد و باید ببینیم نسبت به رقبا چه حرفی برای گفتن دارد.

منبع: GSM Arena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X