اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پردازندهی گرافیکی قویتری نسبت به اگزینوس ۲۲۰۰ دارد
بهتازگی یوتیوبری به نام «Erdi Özüağ» که توانسته به هر دو نسخهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و اگزینوس ۲۲۰۰ گلکسی S22 اولترا دسترسی پیدا کند، مقایسهای بین این دو پردازندهی پرچمدار انجام داده که نتایج آن جالب توجه است. بر اساس نتایج منتشر شده، پردازندهی گرافیکی اگزینوس ۲۲۰۰ یعنی XClipse 920 RDNA 2 نشان داد نسبت به همتای خود در اسنپدراگون ۸ نسل ۱ یعنی Adreno 730 عملکرد ضعیفتری دارد. از آنجا که هر دو پردازنده با فرآیند ساخت ۴ نانومتری تولید شدهاند، این احتمال که چنین فرآیند ساختی روی عملکرد XClipse 920 RDNA 2 تأثیر گذاشته میتواند وجود داشته باشد.
همانطور که احتمالا در جریان هستید، سامسونگ گلکسی S22 اولترا را با پردازندهی اگزینوس ۲۲۰۰ روانهی بازارهای اروپایی کرده و نسخهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ آن را در اختیار بازارهای سایر مناطق مانند هند و ایالات متحده آمریکا قرار میدهد. یک یوتیوبر حوزهی فناوری که به هر دو نسخه از این گوشی هوشمند دسترسی داشت، آنها را آزمایش و نتایج آن را منتشر کرده است. این فرد قدرتمندترین گوشی هوشمند سال ۲۰۲۲ سامسونگ یعنی S22 اولترا را بررسی کرده است. در این تست، پردازندهی گرافیکی اگزینوس ۲۲۰۰ یعنی XClipse 920 RDNA 2 نشان داد نسبت به پردازنده گرافیکی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ یعنی Adreno 730 بسیار کندتر است و عملکرد ضعیفتری دارد.
باید خاطر نشان کنیم که در بنچمارک 3DMark Wildlife، اگزینوس ۲۲۰۰ توانست ۶۶۸۴ امتیاز را به دست آورد، در حالی که اسنپدراگون ۸ نسل ۱ در حدود ۴۳ درصد بهتر عمل کرد و موفق شد ۹۵۴۸ امتیاز کسب کند. همچنین با این نتایج به نظر میرسد که اگزینوس ۲۲۰۰ تنها ۷ درصد سریعتر از نسل قبلی خود یعنی اگزینوس ۲۱۰۰ (۶،۲۵۶ امتیاز) است که از پردازنده گزافیکی Mali-G78 MP14 بهره میبرد. در بنچمارک GFXBench، نتایج آزمایشها نشان داد که نمایندهی پرچمدار کوالکام در حدود ۳۰ درصد بهتر و سریعتر از نمایندهی پرچمدار سامسونگ است. با توجه به این نتایج حدس زده میشود که شاید موتور پهنای باند حافظه نمیتواند توان لازم برای گذر حجم وسیع دادههای گرافیکی را فراهم کند و همین مقوله عامل اصلی عملکرد ضعیفتر XClipse 920 نسبت به Adreno 730 است.
این نتایج با نتایج قبلی که در رسانههای خبری دیدیم بسیار متفاوت است. برای مثال، پردازندهی گرافیکی Xclipse 920 در گیکبنچ Opencl نشان داده بود که تقریبا ۵۱ درصد سریعتر از Adreno 730 است. این برتری در بنچمارک Vulkan به حدود ۲۳٫۹ درصد رسیده بود. همچنین در یک تست پایداری در در بنچمارک 3DMark Wildlife، اگزینوس ۲۲۰۰ نشان داد که عملکرد پایدار با ثبات ۷۲٫۲ درصدی را نسبت به ۶۳ درصد اسنپدراگون ۸ نسل ۱ ارائه میدهد.
مشخص نیست چرا نتایج این دو تراشه بهخصوص در بخش پردازندههای گرافیکی اینقدر متفاوت است. Özüağ انتظار دارد بهروزرسانی نرمافزاری بتواند این تفاوتها را به حالت نرمال برگرداند، اما این فقط یک حدس و گمان است. این یوتیوبر چند دلیل را ارائه میدهد که چرا XClipse 920 عملکرد نرمالی ندارد. یکی از این دلایل که در قسمت بالا هم به آن اشاره شد این است که موتور بررسی پهنای باند حافظهی این پردازنده نمیتواند میزان قدرت لازم برای گذر حجم وسیع دادههای گرافیکی را فراهم کند. از دلایل احتمالی دیگر این مقوله میتوان به محدودیتهای قدرتی و فناوری ساخت ۴ نانومتری سامسونگ و اثر منفی آن بر سرعت کلاک این پردازنده گرافیکی هم اشاره کرد که صحت این موضوع هنوز تأیید نشده است.
در هر حال به نظر میرسد که بهروزرسانی نرمافزاری شاید بتواند روی عملکرد این پردازندهها تأثیرگذار باشد. جدا از این مسائل باید خاطر نشان کنیم که تراشهی پرچمدار کوالکام یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ اولین تراشهی ۴ نانومتری کوالکام به حساب میآید که همانطور که انتظار میرفت از ۳ بخش تشکیل شده اما اکنون تمام هستههای پردازشی آن مبتنی بر معماری جدید ARMv9 هستند. اگزینوس ۲۲۰۰ نیز همانند اسنپدراگون از فرآیند ساخت ۴ نانومتری بهره برده و هستههای پردازشی آن هم مبتنی بر معماری Armv9 هستند.
باید خاطر نشان کنیم که از نظر ترکیب هستههای پردازنده، این تراشه شباهت زیادی به جدیدترین تراشههای پرچمدار مدیاتک و کوالکام دارد و به همین خاطر بار دیگر با یک هستهی Cortex-X2، سه هستهی Cortex-A710 و ۴ هستهی Cortex-A510 سروکار داریم. در این تراشه شاهد استفاده از نسل جدید واحد پردازش عصبی دو هستهای هستیم که نسبت به نسل قبلی دو برابر عملکرد بهتری ارائه میکند. باید دید کاربران این گوشیها، چه واکنشی نسبت به عملکرد این پردازندهها نشان میدهند.
منبع: Notebookcheck
مگه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ رو سامسونگ نساخته؟
برادرم، اسم و محصولات اسنپدراگون کلا برای شرکت کوالکام هست.
کلا جدا از سامسونگ هستن و با هیچ شرکت گوشی فروشی همکاری در تولید تراشه ندارن
اطلاعات غلط نده. تحقیق کن اول.
ولی در اشتباهی
اسنپ دراگون هشت نسل ۱. مجصولی از همکاری کوالکام و سام بود و خدای داغی و افت عملکرد بود. کوالکام سریع رفت دنبال اسنپ هشت پلاس نسل یک با همکاری TSMC
سامسونگ ساخته ولی اونجور که فکر میکنی متفاوتهنمیتونه بیاد بریزه تو اگزینوس ها که داشم فرق میکنه
اسنپدراگون ۸ نسل ۱ هم ساخت سامسونگ هست ولی در این حوزه، طراحی تراشه هست که تعیین کنندست. همونطور که حتی پردازنده های اپل هم به دفعات توسط سامسونگ ساخته شدند اما از اساس با اگزینوس متفاوتند.