اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس ممکن است دیرتر از انتظار معرفی شود
حدود دو ماه قبل انتشار شایعات مربوط به مدل پلاس تراشهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس آغاز شد. در آن زمان اعلام شد که کوالکام قصد دارد تا ماه ژوئن (خرداد-تیر) این تراشه را رسما معرفی کند. اما حالا یکی از افشاگران مشهور چینی مدعی شده که کوالکام عرضهی این تراشه را به نیمهی دوم ۲۰۲۲ موکول کرده است. این افشاگر که معمولا پیشبینیهای او درست از آب درمیآیند، میگوید این تاخیر در عرضه به مشکلات مربوط به شعلهور شدن بحران کرونا در چین برمیگردد.
مقامات چینی میگویند اگرچه تعطیلی گسترده کارخانهها برای جلوگیری از شیوع کووید ۱۹ ضرر هنگفتی برای اقتصاد این کشور دارد، اما از طرف دیگر اگر این محدودیتها برداشته شوند، افزایش شمار مبتلایان اقتصاد این کشور را به طور جدیتری دچار بحران میکند. این افشاگر میگوید که شرکتهای لنوو و کوالکام روابط بسیار خوبی با یکدیگر دارند و به همین خاطر احتمالا موتورولا Edge 30 Ultra به عنوان اولین گوشی مبتنی بر اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس معرفی خواهد شد. در همین رابطه باید خاطرنشان کنیم که موتورولا Edge 30 Pro هم اولین گوشی مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ بود.
باید خاطرنشان کنیم معمولا مدل پلاس تراشههای پرچمدار کوالکام در اوایل تابستان عرضه نمیشوند. اما امسال به دلیل مشکلاتی که اسنپدراگون ۸ نسل ۱ دارد، کوالکام قصد دارد مدل پلاس تراشهی موردنظر را زودتر از زمان همیشگی به دست کاربران برساند. گفتنی است اسنپدراگون ۸ نسل ۱ توسط سامسونگ تولید شده است. اگرچه سامسونگ یکی از مهمترینهای شرکتهای جهان در حوزهی تولید تراشههای موبایل محسوب میشود، اما بسیاری از کارشناسان بر این باور هستند که تراشههای تولید شده توسط شرکت تایوانی TSMC حرف بیشتری برای گفتن دارند. در مورد این تراشه هم گزارشهای مختلفی در مورد داغ شدن بیش از حد و مصرف بالای انرژی منتشر شده است. به همین خاطر کوالکام تصمیم گرفت که تولید مدل پلاس این تراشهی پرچمدار را به شرکت TSMC واگذار کند.
مدتی قبل یکی از خبرگزاریهای کرهای گزارش داد که اواخر ماه ژوئن یا اوایل ژوئیه (اواسط تیر ماه) اولین گوشی مبتنی بر اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس به دست کاربران میرسد. اگرچه در این گزارش به نام گوشی اشارهای نشده، ولی گفته شده که کاربران چینی زودتر از کاربران سایر کشورها به این گوشی دست پیدا میکنند. گفتنی است لنوو (سازندهی گوشیهای موتورولا) هم یکی از شرکتهای چینی محسوب میشود.
طبق برخی شایعات مطرح شده، به نظر میرسد پردازندهی موجود در مدل پلاس تفاوت خاصی با مدل معمولی ندارد ولی برای پردازندهی گرافیکی آن میتوانیم انتظار بهرهگیری از بهبود ۱۰ درصدی را داشته باشیم. اگرچه این تراشه از نظر سختافزاری در کل تفاوت چندانی با مدل استاندارد نخواهد داشت، ولی به لطف بهرهگیری از فناوری ساخت TSMC، احتمالا از نظر مصرف انرژی و حرارت عملکرد بسیار بهتری نسبت به مدل معمولی از خود نشان میدهد.
در همین رابطه باید به تلاش مدیاتک برای عرضهی مدل سریعتر تراشهی دایمنسیتی ۹۰۰۰ برای رقابت با اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس اشاره کنیم. در حال حاضر دایمنسیتی ۹۰۰۰ در زمینهی پردازنده رقیب بسیار قدرتمندی برای تراشهی پرچمدار کوالکام محسوب میشود. باید خاطرنشان کنیم این تراشه توسط TSMC تولید شده ولی سامسونگ سازندهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ محسوب میشود. در هر صورت حالا که معرفی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس حداقل یک ماه به تاخیر افتاده، باید ببینیم اولین گوشیهای مبتنی بر آن در چه تاریخی راهی بازار میشوند.
منبع: GSMArena