۶ نکته‌ی مهم که درباره‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ باید بدانید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
اسنپدراگون 8 نسل 1

کوالکام اوایل ماه دسامبر از پردازنده‌ی ۴ نانومتری و قدرتمند اسنپدراگون ۸ نسل ۱ رونمایی کرد. این تراشه به نسبت نسل گذشته پیشرفت بسیار زیادی داشته است در نتیجه تصمیم گرفتیم به بررسی ۶ مورد مهمی بپردازیم که در رابطه با آن وجود دارد.

اسنپدراگون ۸ نسل ۱ قدرتمندترین تراشه‌ای است که در سال جاری رونمایی شده است و قرار است در پرچم‌دارهای سال آینده‌ به عنوان قلب تپنده بکار گرفته شود. این تراشه به نسبت نسل گذشته پیشرفت بسیار زیادی دارد و کوالکام هم در رویداد معرفی از این تراشه ادعاهای جالبی را در رابطه با قدرت و سرعت آن مطرح کرد. اما آیا این تراشه واقعا به آن اندازه که انتظار داریم قدرتمند است؟ در پاسخ باید بگوییم بله چرا که شرکت کوالکام در آن از قابلیت‌ها و فناوری‌های پیشرفته‌ی زیادی استفاده کرده است. در نتیجه پردازنده‌ی بسیار خوبی را شاهد هستیم که می‌تواند عملکرد درخشانی از خود به نمایش بگذارد.

البته افزایش قدرت پردازشی و گرافیکی تنها نکته‌ی قابل توجهی نیست که در رابطه با این تراشه می‌دانیم. بلکه موارد دیگری هم وجود دارد که باعث شده‌اند این تراشه بسیار مورد توجه کاربران و شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی قرار بگیرد. در این مطلب به بررسی شش نکته‌ای می‌پردازیم که باعث می‌شود اطلاعات‌مان در رابطه با تراشه‌ای که قرار است قلب تپنده‌ی پرچم‌داران سال ۲۰۲۲ باشد تا حدودی افزایش پیدا کند.

۱. اسنپدراگون ۸ نسل ۱ اولین تراشه‌ی کوالکام با هسته‌های Armv9 است

تمام قابلیت‌های اسنپدراگون ۸ نسل ۱ در یک قاب

همانطور که در خبرهای قبلی هم دیده بودیم، اسنپدراگون ۸ نسل ۱ از فناوری پیشرفته‌ی ARM یعنی v9 بهره می‌برد. این یعنی هسته‌هایی که در آن بکار گرفته شده‌اند فوق‌العاده قدرتمند، سریع و بهینه هستند. این پردازنده از ۸ هسته تشکیل شده است که شامل ۱ هسته‌ی قدرتمند Cortex-X2 با فرکانس ۳ گیگاهرتز، ۳ هسته‌ی قدرتمند دیگر از نوع Cortex-A710 و ۴ هسته‌ی کم‌مصرف از نوع Cortex-A510 می‌شوند. چهار هسته‌ی کم‌مصرف تراشه‌های سری اسنپدراگون از زمان اسنپدراگون ۸۴۵ تاکنون تغییری نکرده بودند اما کوالکام در این نسل تصمیم گرفت آ‌ن‌ها را بهبود ببخشد. بنابراین باید انتظار داشته باشیم در انجام کارهای سبک‌تر، عملکرد این تراشه بهتر از نسل‌های گذشته باشد.

به صورت کلی کوالکام هم می‌گوید که از لحاظ عملکرد پردازشی این تراشه به نسبت نسل گذشته ۲۰ درصد بهبود داشته است و از لحاظ مصرف انرژی هم بهبود ۳۰ درصدی را شاهد هستیم. علاوه بر این‌ها، هسته‌هایی با این فناوری ساخت قدرتمند و پیشرفته در زمینه‌ی یادگیری ماشین و هوش مصنوعی هم عملکرد فوق‌العاده‌ای خواهند داشت. کوالکام هم مدعی شد که عملکرد این تراشه در زمینه‌ی هوش مصنوعی پیشرفتی چهار برابری به نسبت نسل قبل داشته است که فوق‌العاده به نظر می‌رسد چون اسنپدراگون ۸۸۸ هم در این بخش یک پردازنده‌ی بسیار توانمند محسوب می‌شود.

۲. عملکرد عالی در زمینه‌ی پردازش تصویر

تراشه‌ی پرچم‌دار کوالکام در زمینه‌ی پردازش تصویر یکی از بهترین تراشه‌های سال ۲۰۲۲ خواهد بود. معمولا تراشه‌های ساخت کوالکام از لحاظ پردازش تصویر عملکرد خوبی داشته‌اند و در این زمینه مشکل خاصی نبوده است اما با اسنپدراگون ۸ نسل ۱ این عملکرد خوب بیشتر از قبل خود را نشان می‌دهد. کوالکام می‌گوید این بزرگ‌ترین تغییری است که طی چند سال اخیر روی عملکرد پردازشگر تصویر تراشه‌ی این شرکت اعمال شده است.

اگر بخواهیم به طور دقیق‌تر و فنی‌تر در رابطه با این موضوع صحبت کنیم باید بگوییم یک واحد پردازشگر تصویر ۱۸ بیتی با سرعت ۳.۲ گیگاپیکسل در ثانیه در آن بکار گرفته شده است. علاوه بر این، توانایی ضبط ویدیوهای ۸K با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه آن هم در حالت HDR در این پردازنده وجود دارد تا بدین ترتیب شرکت‌ها بتوانند پرچم‌داران خود را تا جایی که امکان دارد در زمینه‌ی عکاسی و فیلم‌برداری به قابلیت‌های خوب و قدرتمند مجهز کنند. این تمام ماجرا نیست. تراشه‌ی فوق‌العاده سریع و قدرتمند کوالکام قادر است این امکان را به کاربران بدهد که ظرف مدت ۱ ثانیه، ۲۴۰ تصویر ۱۲ مگاپیکسلی (بهبود دو برابری به نسبت نسل گذشته) و ۳۰ فریم از پردازش تصویر چند فریم (بهبود پنج برابری به نسبت نسل گذشته)، ثبت کنند که اگرچه چنین چیزی در عمل ممکن نیست اما توانایی بسیار بالای این تراشه را نشان می‌دهد. همچنین این مورد آخر می‌تواند تضمینی باشد برای بهبود چشمگیر عملکرد در عکاسی در نور شب، افزایش سرعت ثبت تصاویر در شرایط نوری مختلف، بهبود عملکرد در حالت HDR، حذف اشیا از تصاویر و بسیاری موارد دیگر که باید دید شرکت‌های سازنده‌ی گوشی چگونه از آن بهره می‌برند.

پیشرفت‌های مربوط به پردازش تصاویر و دوربین در اسنپدراگون ۸ نسل ۱ به همین موارد ختم نمی‌شوند. پرچم‌دارهای مجهز به این تراشه این قابلیت را خواهند داشت که هنگام عکاسی با دوربین فوق عریض، دیگر با مشکل اعوجاج تصویر دست و پنجه نرم نکنند. مشکلی که در حال حاضر در تصاویر فوق عریض زیادی دیده می‌شود. همچنین پشتیبانی از یک دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی، سه دوربین ۳۶ مگاپیکسلی و ویدیوی سوپر رزولوشن برای بهبود عملکرد در بزرگ‌نمایی حین فیلم‌برداری از دیگر قابلیت‌هایی است که تراشه‌ی قدرتمند کوالکام به پرچم‌دارهای آینده می‌آورد.

۳. بهبود چشمگیر تجربه‌ی گیمینگ

اسنپدراگون 8 نسل 1

نه تنها اسنپدراگون ۸ نسل ۱ بلکه غالبا تمام پردازنده‌هایی که کوالکام در طول این سال‌ها تولید کرده است در زمینه‌ی گیمینگ عملکرد بسیار خوبی داشته‌اند. خیلی کم پیش آمده که تراشه‌ای از کوالکام در انجام بازی‌ها کاربران را ناامید کرده باشد. البته در رابطه با تراشه‌های پرچم‌دار صحبت می‌کنیم. هسته‌های قدرتمند در کنار پردازشگر گرافیکی آدرنو آنقدر ترکیب خوب و جذابی بوده‌اند که هیچوقت حتی در انجام سنگین‌ترین بازی‌ها هم کم نیاورد.

البته اسنپدراگون ۸ نسل ۱ شاید قدرتمندترین تراشه‌ی گیمینگ سال ۲۰۲۲ نباشد چرا که رقبای قدرتمندی از سامسونگ و مدیاتک دارد. مدیاتک به‌تازگی از تراشه‌ی Dimensity 9000 خود رونمایی کرده است که عملکرد بسیار خوبی در زمینه‌ی پردازشی دارد و حتی مدیاتک مدعی شده عملکرد آن از اسنپدراگون ۸ نسل ۱ هم بهتر است. هرچند به نظر می‌رسد در مجموع باز برتری از آن تراشه‌ی کوالکام است. اگزینوس ۲۲۰۰ را هم اصلا نباید فراموش کرد چرا که سامسونگ بعد از پشت سر گذاشتن یک سال بد دیگر (از لحاظ کمتر بودن قدرت تراشه به نسبت تراشه‌ی کوالکام) تصمیم گرفت با همکاری AMD پا به عرصه‌ی رقابت بگذارد و قطعا با توپ پر سال جدید را آغاز خواهد کرد.

به صورت کلی تراشه‌ی کوالکام به نسبت نسل گذشته از ۳۰ درصد توانایی گرافیکی بیشتر و ۲۵ درصد مصرف بهینه از این حیث بهره می‌برد که کاملا قابل توجه و محسوس به نظر می‌رسد. همچنین در انجام بازی‌های سنگین شبیه‌ساز هم پیشرفتی حدودا ۶۰ درصدی را به ادعای کوالکام شاهد خواهیم بود.

کوالکام همچنین قابلیت آدرنو فریم موشن انجین را نیز به تراشه‌ی خود اضافه کرده است تا بدین ترتیب عملکرد پردازنده با همان قدرت سخت‌افزاری در انجام بازی‌ها بهبود پیدا کند. به طور دقیق‌تر با کمک این قابلیت، تراشه با همان قدرت سخت‌افزاری قادر است بازی را با دو برابر نرخ فریم بیشتر به نمایش بگذارد. اگر هم قرار باشد بازی در نرخ فریمی ثابتی اجرا شود، مصرف انرژی تا ۵۰ درصد کاهش پیدا می‌کند. بنابراین در هر دو صورت کاربران می‌توانند سود کنند. البته وان‌پلاس هم پیش از کوالکام در گوشی‌های خود از قابلیت MEMC استفاده کرده بود که باعث بهبود کیفیت انجام بازی‌ها می‌شد. به نظر می‌رسد این اقدام کوالکام و وان‌پلاس می‌تواند باعث شود شرکت‌های دیگر هم قابلیت‌های مشابه را به گوشی‌های خود اضافه کنند تا شاهد پیشرفتی چشمگیر در زمینه‌ی گیمینگ روی موبایل باشیم.

از دیگر قابلیت‌های تراشه‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ می‌توان به پشتیبانی از موتور Unreal Engine، رندرینگ حجمی، Variable Rate Shading (نرخ شیدینگ متغییر)، پشتیبانی از رفرش‌ریت ۱۴۴ هرتز حتی در وضوح +QHD و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد.

۴. اسنپدراگون ۸ نسل ۱ نمی‌گذارد کسی به گوشی شما نگاه کند

اسنپدراگون 8 نسل 1

منظور از اینکه این تراشه نمی‌گذارد کسی به گوشی شما نگاه کند در واقع این است که کسی نمی‌تواند در حالی که شما متوجه نیستید، از کنار دستان شما به صفحه‌ی گوشی نگاه کند. این اتفاق به خصوص در محیط‌های شلوغ نظیر مترو، اتوبوس و … رخ می‌دهد و کوالکام هم با علم بر این موضوع قابلیتی را در تراشه‌ی جدید خود بکار گرفت که اجازه نمی‌دهد افراد از این طریق به صفحه‌ی گوشی شما نگاه کنند.

این اولین باری نیست که می‌بینیم شرکتی برای مقابله با چنین مشکلی، قابلیت مشابه را طراحی می‌کند. پیش از کوالکام، بلک‌بری در گوشی‌های مبتنی بر اندروید خود این قابلیت را در بکار گرفته بود اما اینکه کوالکام در یک تراشه چنین قابلیتی را قرار داد باعث می‌شود شرکت‌های بیشتری از آن در گوشی‌های آینده‌ی خود استفاده کنند. همین قابلیت که از پردازش تصویر قدرت می‌گیرد می‌تواند در بازگشایی قفل صفحه هم بسیار موثر و کارآمد باشد.

۵. سرعت بسیار بالای اینترنت داده

کوالکام از لحاظ طراحی مودم‌های پرسرعت مجهز به اینترنت ۵G در حال حاضر بهترین عملکرد را دارد. بنابراین جای تعجبی نیست که می‌شنویم قدرتمندترین تراشه‌ی این شرکت از مودمی با بالاترین سرعت اینترنت داده بهره می‌برد. اتفاقا یکی از برتری‌های این تراشه به نسبت مدیاتک Dimensity 9000 که تراشه‌ی بسیار توانمندی نیز به حساب می‌آید بهره‌مندی از همین مودم پرسرعت است. همین موضوع هم سبب شد گوشی‌های پرچم‌داری که با تراشه‌ی مدیاتک راهی بازار می‌شوند نتوانند به آمریکای شمالی ارسال شوند چرا که در آن نقطه از بالاترین سرعت اینترنت ۵G استفاده می‌شود و طبیعتا کاربران به دنبال محصولی هستند که بتواند نیازشان را برطرف کند.

کوالکام برای اسنپدراگون ۸ نسل ۱ از مودم X65 استفاده کرد که اوایل امسال هم از آن رونمایی شد. سرعت دانلود این مودم به رقم شگفت‌انگیز ۱۰ گیگابیت بر ثانیه می‌رسد که معادل ۱۲۵۰ مگابایت بر ثانیه است. در مقایسه با تراشه‌ی قدرتمند کنونی یعنی اسنپدراگون ۸۸۸ با سرعت دانلود ۷.۵ گیگابیت بر ثانیه (حدودا ۹۳۷ مگابایت بر ثانیه)، تراشه‌ی جدید پیشرفت محسوسی داشته است. از سایر قابلیت‌های اسنپدراگون ۸ نسل ۱ در بخش اتصالات بی‌سیم می‌توان به پشتیبانی از وای‌فای ۶E، بلوتوث ۵.۲ و فناوری بی‌سیم اسنپدراگون Sound اشاره کرد.

۶. گوشی‌های مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ چه زمانی راهی بازار می‌شوند؟

تصویری از موتورولا موتو X30 Edge، اولین گوشی مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۱

مورد آخر البته خیلی مرتبط با ۵ مورد دیگر نیست که در بالا اشاره شد. در واقع اطلاعاتی از این تراشه به ما نمی‌دهد اما نکته‌ای وجود دارد که حتما باید در رابطه با آن بدانید. اول اینکه به نظر می‌رسد تنها گوشی که با این تراشه‌ی قدرتمند در سال ۲۰۲۱ راهی بازار شده است موتورولا موتو X30 Edge باشد. محصولی که فقط می‌توان تجهیز به این پردازنده را به عنوان برگ برنده‌ی آن به نسبت پرچم‌دارهای امسال در نظر بگیریم.

باقی شرکت‌ها نظیر شیائومی، ویوو، اوپو، سامسونگ و … قرار است در اولین سه‌ماه سال آینده از نماینده‌های مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ خود رونمایی کنند. شیائومی البته سال گذشته قبل از شروع ۲۰۲۱ از گوشی مجهز به اسنپدراگون ۸۸۸ خود رونمایی کرد اما به نظر می‌رسد امسال قصد دارد تغییری در این روند ایجاد کند تا شرکتی که فکر می‌کردیم اولین نماینده را با این تراشه راهی بازار کند، در واقع به دومین یا حتی سومین شرکت در این زمینه تبدیل شود. به طور کلی این تراشه قرار است در تمام گوشی‌های اندرویدی که سال آینده راهی بازار می‌شوند به عنوان قلب تپنده ایفای نقش کند. البته شاید کوالکام نسخه‌ی پلاس آن را هم تولید کند اما به طور کلی منظور این است که تمام گوشی‌های پرچم‌دار مجهز به این تراشه سال آینده راهی بازار می‌شوند.

اما نکته‌ای که باید در رابطه با این تراشه بدانید این است که قابلیت‌هایی که در بالا گفته شد لزوما قرار نیست در گوشی‌های پرچم‌دار مورد استفاده قرار بگیرد. برای مثال این تراشه شاید از لحاظ عکاسی پیشرفت زیادی داشته باشد اما اینکه شرکت‌ها تا چه اندازه از پتانسیل آن استفاده کنند کاملا به خودشان بستگی دارد. اگر به خاطر داشته باشید تمام گوشی‌های سری گلکسی S20 از امکان فیلم‌برداری با وضوح ۸K و سرعت ۲۴ فریم بر ثانیه برخوردار بودند اما گلکسی S20 فن ادیشن اگرچه از اسنپدراگون ۸۶۵ یعنی همان قلب تپنده‌ی سری گلکسی S20 بهره می‌برد اما در فیلم‌برداری، توانایی‌های آن به ۴K در نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه محدود می‌شد. بنابراین به خاطر داشته باشید بهره‌مندی از این تراشه لزوما به معنای بهره‌مندی از تمام امکانات و قابلیت‌های جذاب آن نیست.

منبع: AndroidAuthority



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲ دیدگاه
  1. امیرحسین فرجی

    طولی نخواهد کشید که خواندن این مطلب برامون حالت نوستالژی خواهد داشت
    یعنی خواهیم گفت که ببینید چه چیز پیش پا افتاده‌ای آخر تکنولوژی و سرعت پردازش بوده
    همه چیز در حال پیشرفته
    البته در خارج از کشور عزیزمون و ما تنها شاهد آن هستیم اونم در حد یک خبر یا یک مطلب

    1. علی

      این حرفت چرت بود چون همون تکنولوژی وارد ایرانم میشه نکنه میخوای ایران برات پردازنده اسپن براتون بزنه؟ همون گوشی اولین کشوری که صادر میشه ایرانه..

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما