اسنپدراگون ۸ نسل ۱ در گیکبنچ از دایمنسیتی ۸۱۰۰ شکست خورد
طی هفتههای گذشته اسنپدراگون ۸ نسل ۱ با انتقادات گستردهای روبهرو شده است و در این میان مدیاتک هم به لطف عرضهی چیپستهای قدرتمند، فشار را بر روی کوالکام افزایش داده است. بر اساس برخی بنچمارکهای انجام شده، چیپست پرچمدار دایمنسیتی ۹۰۰۰ مدیاتک نسبت به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ حرف بیشتری برای گفتن دارد. حالا علاوه بر این موضوع، به نظر میرسد چیپست میانردهی دایمنسیتی ۸۱۰۰ هم عملکرد بهتری نسبت به تراشهی پرچمدار کوالکام ارائه میکند.
ساعاتی قبل یکی از افشاگران مشهور چینی نتایج بنچمارک انجام شده روی چیپستهای دایمنسیتی ۸۱۰۰، اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و اسنپدراگون ۸۸۸ را منتشر کرد. طبق این نتایج، چیپست مدیاتک در تست چند هستهای موفق به شکست دو تراشهی ساخت کوالکام شده است. باید خاطرنشان کنیم برای این سه تست گوشیهای ساخت شرکت ریلمی استفاده شده و در این میان ریلمی GT NEO3 از دایمنسیتی ۸۱۰۰ بهره میبرد که قرار است به زودی راهی بازار شود.
در رابطه با مشخصات اسنپدراگون ۸ نسل ۱ باید بگوییم که پردازندهی این تراشه مطابق معمول از ۳ بخش تشکیل شده ولی حالا تمام هستههای پردازشی مبتنی بر معماری جدید ARMv9 هستند. اول از همه باید به هستهی اصلی یعنی Cortex-X2 اشاره کنیم که سرعت ۳٫۰ گیگاهرتز را ارائه میکند. همچنین در کنار آن ۳ هستهی Cortex-A710 با سرعت ۲٫۵ گیگاهرتز و ۴ هستهی کممصرف A510 با سرعت ۱٫۸ گیگاهرتز تعبیه شده است. روی هم رفته پردازندهی این چیپست حدود ۲۰ درصد سریعتر از اسنپدراگون ۸۸۸ است و تا ۳۰ درصد انرژی کمتری مصرف میکند. در ضمن پردازندهی گرافیکی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ به لطف بهرهگیری از معماری جدید نسبت به نسل قبلی ۳۰ درصد عملکرد بهتری ارائه میدهد و تا ۲۵ درصد انرژی کمتری مصرف میکند.
به نظر میرسد مشکلات مربوط به عملکرد اسنپدراگون ۸ نسل ۱ تا حد زیادی به تولیدکنندهی آن یعنی سامسونگ برمیگردد. کوالکام از جمله شرکتهایی است که گاهی اوقات تولید تراشههای پرچمدار خود را به سامسونگ واگذار میکند و تولید بخشی دیگر از آنها را TSMC بر عهده میگیرد. بهعنوان مثال اسنپدراگون ۸۴۵ توسط سامسونگ تولید شد ولی دو نسل بعدی یعنی ۸۵۵ و ۸۶۵ توسط TSMC ساخته شدند. سال گذشته و امسال هم سامسونگ بهعنوان تولیدکنندهی تراشههای اسنپدراگون ۸۸۸ و اسنپدراگون ۸ نسل ۱ انتخاب شد.
طبق گزارشهای منتشر شده، کوالکام از عملکرد خط تولید سامسونگ اصلا راضی نیست و به همین خاطر تولید اسنپدراگون ۸ نسل ۱ به TSMC واگذار شده که به گفتهی کارشناسان، در زمینهی ساخت انواع تراشه نسبت به سامسونگ عملکرد بسیار بهتری دارد. همچنین گفته میشود اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس هم توسط TSMC تولید خواهد شد. در همین رابطه باید بگوییم که کوالکام تنها شرکتی نیست که سامسونگ را به مقصد TSMC ترک میکند. انویدیا در ابتدا قصد داشته تولید تعدادی از پردازندههای گرافیکی ۷ نانومتری خود را به سامسونگ محول کند ولی حالا برای این کار با TSMC قرارداد همکاری امضا کرده است.
با وجود اینکه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ در تست تک هستهای موفق به شکست دایمنسیتی ۸۱۰۰ شده، ولی باید خاطرنشان کنیم این یک چیپست میانرده محسوب میشود که قرار است در گوشیهای مقرونبهصرفه استفاده شود. از سوی دیگر برخلاف تراشهی پرچمدار کوالکام که با بهرهگیری از فناوری ساخت ۴ نانومتری تولید شده، دایمنسیتی ۸۱۰۰ یک تراشهی ۵ نانومتری محسوب میشود. بنابراین شکست یک تراشهی پرچمدار گرانقیمت از یک چیپست میانرده خبر بسیار بدی برای کوالکام به حساب میآید.
با توجه به همین خبرهای منفی، کوالکام قصد دارد مدل پلاس تراشهی پرچمدار خود را زودتر از انتظار راهی بازار کند تا بتواند فاصلهی خود را از مدیاتک کاهش دهد. باید خاطرنشان کنیم مدیاتک در بازار جهانی تراشههای موبایل در رتبهی نخست قرار دارد و مدتی قبل اعلام شد که این شرکت حتی در بازار آمریکا هم موفق به کنار زدن کوالکام شده است. بنابراین باید ببینیم آیا کوالکام با عرضهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس میتواند رقیب بسیار بهتری برای تراشههای مدیاتک ارائه کند یا نه.
منبع: GizmoChina
اتفاقا مدیاتک از لحاظ پایداری و دما خیلی بهتر از اسنپ دراگون عمل میکنه تو میان رده های پوکو که اسنپ دراگون نصب شده بود که در حد پرچمدار بود دمای گوشی بشدت بالا میره و عملکرد خیلی افت میکنه من خودم ردمی نوت ۸ پرو دارم تراشه Helio G90T مدیاتک روشه از ۴۱ درجه که یعنی از ۱۰۰ درصد تا ۲۰ درصد میرسم موقع بازی فقط تا ۴۱ درجه میرسه درحالی که اسنپ دراگون پوکو ایکس ۳ تا۴۵ درجه میرسه
حرارت کل تراشه به کلاک هسته های cpu و gpu آن برمیگرده هر چه کلاک هسته را بالاتر ببریم حرارت بیشتری تولید میشه و در تراشه های پرچمدار کوالکام مثل SD860 و SD870 که در پوکو X3 pro و F3 استفاده شدند کلاک هسته تا ۳ گیگاهرتز بالا برده شده که این کلاک در ردمی نوت ۸ پرو با پردازنده مدیاتک HELIO G90T تنها ۲ گیگاهرتز هست یعنی حدود ۳۰ درصد باید کمتر گرما تولید کنه ، برای مثال پردازنده SD695 تراشه میانرده تولیدی حال حاضر در کوالکام هست که هسته ۲/۲ گیگاهرتز داره به شدت خنکتر و روانتر و سریعتر و پایدارتر و قویتر از دایمنسیتی ۷۰۰ و ۷۲۰ و ۸۰۰ و ۸۱۰ هستش و یا اینکه خنکتره امتیازش در بنچمارکها از همین پردازنده های که ذکر کردم تا حدودی بیشتره و از HELIO G90T هم کارایی بالاتری داره از جمله شبکه ۵G و ۶ نانومتری بودن و ساپورت دوربین ۱۰۸ مگاپیکسل
سلامت و موفق باشید
مدیاتک هرقدرم سعی کنه به زور قدرت و بنچمارک خودشو تو چشم قرار بده. بازم نمیتونه اون ثبات و پایداری
غملکرد چیپستهای کوالکام رو به خصوص در بلنند مدت داشته باشه