نتایج بنچمارک اسنپدراگون ۷ نسل ۱ عملکرد ناامیدکنندهی آن را نشان میدهد
طی هفتههای گذشته گزارشهای پراکندهای در مورد جدیدترین تراشهی میانردهی کوالکام موسوم به اسنپدراگون ۷ نسل ۱ منتشر شده است. در ابتدا به نظر میرسید این تراشه از نظر عملکردی حرف زیادی برای گفتن دارد ولی حالا بر اساس نتایج بنچمارک منتشر شده، ظاهرا عملکرد این تراشه ضعیفتر از حد انتظار خواهد بود. بر اساس گزارشهایی که قبلا منتشر شده، پردازندهی موجود در این تراشه از ۴ هستهی A710 و ۴ هستهی A510 بهره میبرد و همچنین Adreno 662 هم قرار است به عنوان پردازندهی گرافیکی آن انجام وظیفه کند. این یعنی تراشهی موردنظر به طور مستقیم رقیب دایمنسیتی ۸۰۰۰ و دایمنسیتی ۸۱۰۰ خواهد بود.
سال گذشته کوالکام روند نامگذاری تراشههای خود را تغییر داد. به عنوان مثال میتوانیم به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ اشاره کنیم. در این استراتژی جدید، عدد نخست به خانوادهی تراشهی موردنظر اشاره دارد و عدد دوم هم نسل این تراشه را مطرح میکند. به همین خاطر هم بهترین تراشهی میانردهی این شرکت قرار است با نام اسنپدراگون ۷ نسل ۱ عرضه شود. البته کوالکام هنوز این نام را رسما تایید نکرده است.
یکی از افشاگران مشهور چینی روز گذشته نتایج بنچمارک AnTuTu منتسب به این تراشهی کوالکام را منتشر کرد که بر اساس آن، از تظر عملکردی بسیار ضعیفتر از تراشههای دایمنسیتی ۸۰۰۰ و دایمنسیتی ۸۱۰۰ مدیاتک است. بر اساس این تست، پردازنده و پردازندهی گرافیکی اسنپدراگون ۷ نسل ۱ توانستهاند امتیازی در حدود ۱۷۰۰۰۰ را کسب کنند. باید خاطرنشان کنیم نسل قبلی این تراشه یعنی اسنپدراگون ۷۷۸G در این دو حوزه امتیاز حدود ۱۶۰ هزار را کسب کرده است. این یعنی به نظر میرسد اسنپدراگون ۷ نسل ۱ برخلاف انتظار مدل بسیار بهتری نسبت به نسل قبلی محسوب نمیشود.
برای مقایسه میتوانیم به بنچمارک اوپو K10 اشاره کنیم که از چیپست دایمنسیتی ۸۰۰۰ بهره میبرد. این تراشه در زمینهی پردازنده موفق به کسب امتیاز ۱۹۱ هزار شده و در زمینهی پردازندهی گرافیکی هم توانسته امتیازی در حدود ۲۷۲ هزار کسب کند. این یعنی تراشهی موردنظر در هر دو حوزهی پردازنده و پردازندهی گرافیکی بسیار قویتر از اسنپدراگون ۷ نسل ۱ محسوب میشود. البته باید خاطرنشان کنیم اگرچه بنچمارکها معیار خوبی برای مقایسهی تراشهها هستند، اما لزوما عملکرد تراشه در دنیای واقعی را نشان نمیدهند. از سوی دیگر باید بگوییم که شرکتها با بهینهسازیهای نرمافزاری، عملکرد تراشهها را بهبود میبخشند. به همین خاطر شاید نرمافزار گوشی موردنظر هنوز نهایی نشده است.
در این بنچمارک تعدادی از ویژگیهای اسنپدراگون ۷ نسل ۱ تایید شده است. به عنوان مثال همانطور که گفتیم پردازندهی آن از ۴ هستهی A710 با سرعت ۲۳۶۱ مگاهرتز و ۴ هستهی A510 با سرعت ۱۸۰۴ مگاهرتز بهره میبرد. گفته میشود کوالکام بهزودی تولید انبوه این تراشه را آغاز میکند ولی هنوز مشخص نیست که اولین گوشیهای مبتنی بر آن در چه تاریخی راهی بازار میشوند.
در همین رابطه میتوانیم به گزارشهای مربوط به تاخیر در عرضهی مدل پلاس اسنپدراگون ۸ نسل ۱ اشاره کنیم. برخلاف مدل اصلی که توسط سامسونگ تولید میشود، کوالکام تولید مدل پلاس آن را به شرکت TSMC سپرده است. با توجه به اینکه کارشناسان میگویند تراشههای TSMC معمولا حرف بیشتری برای گفتن دارند، احتمالا مدل پلاس این تراشه هم از نظر حرارت و هم از نظر مصرف انرژی نسبت به مدل استاندارد عملکرد بسیار بهتری خواهد داشت.
منبع: screenrant