هشدار به رقبا؛ چین توانست به فناوری ساخت تراشه ۷ نانومتری دست پیدا کند
چین بالاخره توانست به فناوری ساخت تراشه ۷ نانومتری دست پیدا کند. فناوری ساختی که در حال حاضر جدیدترین نیست اما قطعا میتواند مسیر را برای این کشور هموار کند تا به جدیدترین فناوری دست پیدا کند.
چین ظاهرا باعث و بانی یکی از بدترین اتفاقات چند سال اخیر برای آمریکا شده است. این کشور توانسته به فناوری ساخت تراشه ۷ نانومتری دست پیدا کند که این میتواند هشدار بزرگی برای رقبا باشد. همانطور که میدانید، دو سال قبل، آمریکا هواوی را تحریم سختافزاری کرد تا بدین ترتیب دست این شرکت از تراشههای قدرتمند 5G کوتاه بماند. در آن زمان، هواوی تلاش کرد از لحاظ نرمافزاری خودکفا شود که این امر خیلی ممکن نبود، با این حال وضعیت داشت بهتر میشد که تحریم سختافزاری، کمر شرکت را شکست.
آن روزها، SMIC که بزرگترین شرکت تولیدکنندهی تراشه در چین به حساب میآید، فقط میتوانست تراشههای ۱۴ نانومتری تولید کنند که در مقایسه با نمونهی ۴ و ۵ نانومتری که اکنون توسط TSMC و سامسونگ برای ساخت تراشه استفاده میشود، حرفی برای گفتن نداشت. هر دو شرکت هم تا سال آینده، تراشههای ۳ نانومتری خود را راهی بازار خواهند کرد که البته سامسونگ پسفردا نخستین مرحله از ساخت آن را به پایان میرساند.
همانطور که میدانید، هرچه پردازندهای کوچکتر باشد، از لحاظ مصرف انرژی و قدرت پردازشی عملکرد بهتری خواهد داشت چون ترانزیستورهای بیشتری را میتوان روی آن قرار داد. برای مثال تراشهی A15 اپل در حال حاضر ۱۵ میلیارد ترانزیستور دارد که باعث شده عملکرد آن در پردازش خام، بسیار بهتر از سایر پردازندهها باشد. اگر فکر میکنید چطور ممکن است که این میزان ترانزیستور درون یک تراشهی کوچک قرار بگیرند، پاسخ، دستگاه لیتوگرافی قدرتمندی است که در شرکت ASML هلند ساخته میشود.
این دستگاه به قدری پیشرفته و قدرتمند هست که میتواند طرحهای مدار را روی ویفری به باریکی موی انسان حک کند. دستگاهی که وجود دارد تا بتواند قانون مور را زنده نگه دارد. قانونی که میگوید هر تراشه باید یک سال در میان، دو برابر ترانزیستور بیشتری از قبل داشته باشد. اما اینطور که به نظر میرسد، چین توانسته بدون نیاز به این دستگاه، به فناوری ساخت ۷ نانومتری دست پیدا کند.
آمریکا SMIC را از خرید دستگاههای EUV از ASML تحریم کرده بود و اجازه نمیداد شرکت چینی به فناوری ساخت تراشه پیشرفته دست پیدا کند. SMIC آنقدر کوچک بود که سال گذشته، تازه تصمیم داشت در بخش تراشههای ۲۸ نانومتری که بیشتر برای وایفای مورد استفاده قرار میگیرد، با TSMC رقابت کند. در آن زمان شرکت چینی میلیاردها دلار هزینه کرد تا فقط بتواند به این هدف دست پیدا کند.
حال SMIC توانسته با فناوری ساخت N +1، با تراشههای ۷ نانومتری TSMC و سامسونگ وارد رقابت شود. این موفقیت هم بدون نیاز به دستگاه EUV به دست آمده که در نوع خود بسیار عجیب و باورنکردنی است. ظاهرا SMIC با این فناوری ساخت جدید توانست یک تراشهی ماین بیتکوین طراحی کند، اما بعد از بررسیهای صورت گرفته و مهندسی معکوس، مشخص شد که این دقیقا یک کپی از فناوری ساخت ۷ نانومتری TSMC بوده است!
البته این عجیب نیست. TSMC دو بار از SMIC به خاطر کپی کردن فناوری ساخت تراشه شکایت کرده است. اما به نظر میرسد SMIC بار دیگر توانسته این کار را انجام دهد و اکنون هم موفق شده تراشهای ۷ نانومتری تولید کند. اگر خبرهای موجود در این زمینه حقیقت داشته باشند، SMIC دیگر رسما توانایی انجام این کار را پیدا کرده و اگرچه هنوز نمیتواند با سامسونگ و TSMC رقابت کند اما فاصلهی خود را با آنها به حداقل رسانده است.
نکتهی عجیب ماجرا هم این است که شرکتی مثل SMIC اصلا اهمیتی به سود یا درآمد نمیدهد چون به دولت متصل است. بنابراین هیچ محدودیتی در زمینهی بودجه وجود ندارد. برای دولت چین هم مهم نیست که SMIC چقدر در این مسیر، پول هدر میدهد و این یعنی همه چیز مهیا است تا SMIC بتواند به پیشرفت ادامه دهد. این میتواند باعث شود در آیندهای نزدیک، SMIC فناوریهای بیشتری را از TSMC دزدیده، با کمک آن بتواند تراشههای پیشرفتهای بسازد و در این مسیر هم آنقدر سریع پیشرفت کند که بتواند همه را انگشت به دهان بگذارد.
فعلا این تراشه ۷ نانومتری کشور چین به صورت کامل آماده نشده که در گوشیها مورد استفاده قرار بگیرد، اما باید دید وضعیت چگونه پیش خواهد رفت. چون قطعا SMIC میتواند در آیندهای نزدیک، برای شرکتهایی نظیر TSMC و سامسونگ خطرآفرین باشد.
منبع: PhoneArena
غربی ها هم با دزدی و سرقت اموال دیگر کشورها به این پیشرفتها رسیده اند؟
الان تراشه ۴ نانومتری اومده اطلاعات کم داریا
دروغگو دادا گوشی من چینی پوکوعه تراشه ۷ نانومتری داره
مگه متن خبر گفته هرکی هرچی داد دست شما ساخت خودش هست؟ فکر کنم خبر رو خوندی ولی مفهوم اون رو متوجه نشدی.