بزرگترین شکستهای ساعتهای هوشمند در سال ۲۰۲۳
با توجه به اینکه چند روز دیگر سال ۲۰۲۳ به آخر خط میرسد، در این مطلب قصد داریم به تعدادی از بزرگترین شکستهای ساعتهای هوشمند در سال ۲۰۲۳ بپردازیم. در این سال مثل همیشه برخی ساعتهای هوشمند جذاب و پرطرفداری راهی بازار شدند اما طبیعتا قرار نیست تمام اقدامات شرکتها با موفقیت همراه شود. بنابراین در ادامه همراه ما باشید تا برخی از شکستهای ساعتهای هوشمند در سال ۲۰۲۳ را مرور کنیم.
توقف فروش اپل واچ در آمریکا
در سال ۲۰۲۳ اپل واچها با تغییر خاصی روبرو نشدند ولی مثل همیشه کاربران زیادی از این ساعتها استقبال کردند و فروش بالایی داشتند. با این حال مدتی قبل، اپل به دلیل اتهام نقض قوانین پتنتهای استفاده شده در اپل واچ سری ۹ و اولترا ۲، باید فروش این دو ساعت را در بازار آمریکا متوقف کند. به طور مشخص، درگیری بر سر پتنتهای مربوط به سنسور اکسیژن خون است که شرکت Masimo مدعی شده اپل از پتنتهای این شرکت سوءاستفاده کرده است.
با توجه به تعطیلات سال نو میلادی، اگر این توقف فروش ادامه داشته باشد، به نظر میرسد اپل با ضرر چند میلیارد دلاری روبرو خواهد شد. بنابراین این مورد بزرگترین شکست در این لیست محسوب میشود و باقی موارد مطرح شده در این حد مهم و تاثیرگذار نیستند.
بازطراحی بد اپ فیتبیت
در بازار ایران ساعتهای هوشمند فیتبیت چندان شناخته شده نیستند ولی در برخی بازارها این ساعتها طرفداران پروپاقرص زیادی دارند. این شرکت چند سال پیش توسط گوگل تصاحب شد و بنابراین در حال حاضر به عنوان یکی از زیرمجموعههای گوگل به فعالیت خود ادامه میدهد. در این میان، فیتبیت در سال ۲۰۲۳ تصمیم گرفت اپ خود را برای ساعتهای هوشمند این شرکت بازطراحی کند که تا همین حالا این بازطراحی صدای کاربران زیادی را درآورده است.
با وجود اینکه این اپ در نگاه اول ظاهر مینیمال و جذابی دارد، اما واقعیت این است که دادههای مهمی که قبلا به راحتی ارائه میداد، حالا پشت منوهای مختلفی مخفی کرده است. بنابراین در صفحه اصلی، حالا اطلاعات کمتری در اختیار کاربران قرار میگیرد که این تصمیم برای افزایش جذابیت ظاهری این اپ اتخاذ شده است. از همه بدتر، این است که کاربران چارهای جز استفاده از این طراحی جدید ندارند زیرا نسخهی قدیمی دیگر کار نمیکند.
مشکل بندهای گلکسی واچ ۶
سامسونگ برای سری گلکسی واچ ۶، بار دیگر مدل کلاسیک را برگرداند که از حاشیه چرخان فیزیکی بهره میبرد. همچنین این ساعتها اولین مدلهای مبتنی بر سیستمعامل WearOS 4 بودند که این کار را زودتر از پیکسل واچ ۲ انجام دادند. در این میان، استفاده از مکانیسم جدید برای بند، اعتراضاتی را به همراه داشت.
به طور مشخص، سامسونگ برای این ساعتها مکانیسم بند جدیدی استفاده کرده که به کاربران اجازه میدهد فقط با فشردن یک دکمه، بند را به راحتی باز و بسته کنند. با این حال، برخی کاربران خیلی زود متوجه شدند که فشار وارد شده از طرف استخوان مچ دست، ممکن است به باز شدن این بند منجر شود. البته این یک مشکل بسیار بزرگ برای ساعتهای هوشمند گلکسی واچ ۶ محسوب نمیشود زیرا کاربران میتوانند بدون هیچ دردسری از همان بندهای قدیمی استفاده کنند. اما این که هیچ کسی در سامسونگ قبل از عرضه متوجه این مشکل نشده بود، بسیار عجیب به نظر میرسد.
توقف فروش ساعت هوشمند سیتیزن کمی بعد از عرضه
شرکت مشهور سیتیزن در سال ۲۰۲۳ نسل دوم ساعت هوشمند CZ را با وعده و وعیدهای زیادی راهی بازار کرد. این ساعت از مشخصات سختافزاری مشابه ساعت Fossil Gen 6 بهره میبرد و برای سیستم هشدار هم از همکاری IBM و ناسا استفاده شده بود. با این حال فقط چند هفته بعد از عرضه، مشکلات متعدد این ساعت مشخص شد و سیتیزن تصمیم گرفت به طور کامل فروش این ساعت را متوقف کند.
به عنوان مثال میتوانیم به مشکلات مربوط به ثبت فعالیتهای ورزشی، خطا در ثبت دادهها و مشکل GPS در اتصال اشاره کنیم. بنابراین به خاطر همین ساعت، یکی از بزرگترین شکستهای ساعتهای هوشمند در سال ۲۰۲۳ مربوط به شرکت سیتیزن است.
غیرقابل تعمیر بودن ساعت هوشمند گوگل پیکسل واچ ۲
گوگل پیکسل واچ ۲ یک ساعت هوشمند بسیار جذاب است که نشان میدهد حالا گوگل میتواند در برابر مهمترین شرکتهای این حوزه بهخوبی عرض اندام کند. اما در این میان، واقعیت این است که پیکسل واچ ۲ به دلیل نوع طراحی که دارد، میتواند خیلی راحت آسیب ببیند و گوگل هم هیچ برنامه رسمی برای تعمیر آن ندارد. بنابراین حتی در کشورهایی که به نمایندگیهای گوگل دسترسی دارند، در صورت آسیب رسیدن به این ساعت، در بهترین حالت آن را برای شما تعویض میکند و در غیر این صورت باید یک ساعت هوشمند دیگر بخرید. در سال ۲۰۲۳ و زمانی که بسیاری از شرکتها در حال حرکت به سمت بهبود تعمیرپذیری گجتهای خود هستند، چنین رویکردهای اصلا قابل قبول نیست.
منبع: Android Authority