گوشیهای هوشمند نشان میدهند اسپیکر لپتاپ میتواند بهتر باشد
اگر از گوشی میانرده یا پرچمدار استفاده میکنید، به احتمال زیاد مشکلی با اسپیکرهای گوشی خود ندارید. اما در این میان واقعیت این است که بسیاری از لپتاپ های پرچمدار از نظر کیفیت اسپیکر عملا حرف زیادی برای گفتن ندارند. چرا گوشیها میتوانند در یک فضای محدود اسپیکرهای بسیار خوبی تعبیه کنند ولی سازندگان لپتاپها در این زمینه هنوز مشکلات جدی دارند؟ در ادامه به این موضوع میپردازیم.
کیفیت بالای اسپیکر گوشیهای هوشمند
کاربران گوشیهای هوشمند با استفاده از آنها محتواهای مختلفی را تماشا میکنند و به آهنگهای متنوعی گوش میدهند. تقریبا تمام گوشیهای پرچمدار و بیشتر گوشیهای میانرده در این زمینه عملکرد فوقالعادهای دارند و میتوانند رضایت کاربران را به خوبی جلب کنند. طبیعتا قرار نیست کیفیت صدای دریافتی از این گوشیها در حد اسپیکرهای باکیفیت با ابعاد بزرگتر باشد اما در هر صورت نمیتوانیم کیفیت بالای این اسپیکرها را هم کتمان کنیم.
در این میان برخی گوشیها و تبلتها از این هم فراتر میروند و با جداسازی عالی کانالهای صدا، تجربهی کاربری بسیار بهتری ارائه میکنند. به عنوان مثال میتوانیم به آیپد پرو اشاره کنیم که اسپیکر چهارگانهی موجود در آن، نسبت به بسیاری از تلویزیونهای بسیار باریک عملکرد بهتری از خود نشان میدهد. طبیعتا قرار نیست تمام گوشیها و تبلتها چنین کیفیت صدای فوقالعادهای داشته باشند اما در هر صورت میخواهیم بگوییم که این گجتها با وجود اینکه برای اسپیکرها از فضای بسیار محدودی استفاده میکنند، در نهایت میتوانند نسبت به اسپیکر لپتاپ ها کیفیت بسیار بالاتری ارائه کنند.
حتی لپتاپهای پرچمدار هم معمولا اسپیکر خوبی ندارند
بنابراین با توجه به نکات مطرج شده، سوالی که ایجاد میشود این است که چرا لپتاپ ها در زمینهی اسپیکر نمیتوانند همان رویکرد گوشیها و تبلتهای باکیفیت را عملی کنند. البته طبیعتا در این زمینه همواره استثناهایی وجود دارند. به عنوان مثال Lenovo Thinkpad X1 یکی از لپتاپهایی است که از اسپیکر فوقالعادهای بهره میبرد. اما همانطور که گفتیم، تعداد این مدلها اصلا بالا نیست و حتی در بین مدلهای پرچمدار هم فقط تعداد اندکی از آنها با اسپیکر باکیفیت و مناسب راهی بازار شدهاند.
زمانی که یک کاربر مبلغ هنگفتی را برای خرید لپتاپ هزینه میکند، طبیعتا انتظار دارد با اسپیکر فوقالعادهای روبرو شود. اما زمانی که اسپیکر باکیفیت نباشد، برای تماشای ویدیو و گوش دادن به موسیقی، گاهی اوقات به ناچار باید دست به دامن هدفون شوید زیرا اسپیکر بدنه نمیتواند تجربه کاربری خیلی خوبی ارائه کند.
چرا مکبوکهای اپل اسپیکرهای خیلی خوبی دارند؟
در بازار تبلتها، مکبوکهای اپل معمولا در زمینهی اسپیکرها حرف زیادی برای گفتن دارند. بهعنوان مثال لپتاپهای پرفروش مانند مکبوک ایر M1 و M1 پرو، هیچکدام دارای ساب ووفر اضافی نیستند. در حقیقت کیفیت صدای اسپیکر مکبوک ایر M1 آنقدر خوب است که عملا دیگر نیازی به استفاده از اسپیکر بلوتوثی جداگانه در ابعاد متوسط ندارید. بنابراین چنین اسپیکری برای تماشای فیلمهای سینمایی و ویدیوهای یوتیوب بدون شک عملکرد فوقالعادهای ارائه میکند. از شفافیت صدای عالی گرفته تا استیج خیلی خوب، تفکیک ایدهآل و دیگر موارد اینچنینی، اسپیکرهای مکبوکها عملا ضعف خاصی ندارند.
بدون شک اپل برای ارائهی چنین کیفیت بالایی، از ترکیب سختافزار مناسب و بهینهسازیهای نرمافزاری ایدهآل استفاده کرده است. مکبوکها سالهاست که در زمینهی اسپیکر یکی از بهترینها هستند و همین مشخصه جذابیت آنها را برای کاربران افزایش داده است. بنابراین مشخص نیست که چرا این موضوع برای سازندگان لپتاپهای ویندوزی اهمیت زیادی ندارد و همچنان اشتباهات گذشتهی خود را تکرار میکنند.
چرا لپتاپ های ویندوزی اسپیکر های بیکیفیتی دارند؟
واقعیت این است که دقیقا نمیدانیم چرا لپتاپهای ویندوزی به طور جدی به دنبال برطرف کردن این مشکل نیستند. طبیعتا زمانی که یک لپتاپ ارزانقیمت خریداری میکنیم، قرار نیست با اسپیکرهای فوقالعادهای روبرو شویم زیرا شرکت سازنده باید از تمام جهات هزینههای تولید را پایین بیاورد. اما زمانی که یک کاربر یک لپتاپ گیمینگ حرفهای یا ورکاستیشن را خریداری میکنید و برای این کار مبالغ بسیار بالایی میپردازد، بدون شک انتظار دارد با بهترین قطعات و بهترین تجربه کاربری روبرو شود. شاید شرکتهای سازندهی لپتاپها بر این باور هستند که در نهایت اکثر کاربران از هدستها برای دریافت صدا استفاده میکنند اما در هر صورت حتی یک گیمر حرفهای هم دوست ندارد برای انواع و اقسام کارها از هدست بهره ببرد. به عنوان مثال شاید یک کاربر دوست داشته باشد فیلمی را از طریق نمایشگر لپتاپ برای خود و یک یا دو نفر از دوستان خود نمایش دهد و در صورتی که اسپیکر جداگانهای نداشته باشد، باید صدا را از طریق اسپیکر لپتاپ به گوش آنها برساند.
در کنسولهای پرتابل برای گیمینگ، معمولا اسپیکرهای خوبی ارائه میدهند و حتی نسل جدید نینتندو سوئیچ در این زمینه از اسپیکر بسیار بهتری نسبت به بسیاری از لپتاپهای موجود در بازار بهره میبرد.
سخن پایانی
در هر صورت برای یادآوری باید بگوییم که با همین فناوریهای فعلی، گوشیهای هوشمند با وجود داشتن فضای بسیار محدود، موفق به ارائهی اسپیکرهای بسیار خوبی شدهاند. اما در طرف مقابل، به نظر میرسد اکثریت کاربران لپتاپها مشکلی با کیفیت پایین اسپیکرها ندارند و به همین خاطر شرکتها هم ترجیح میدهند به جای تمرکز روی این مورد، به سراغ دیگر موارد پر زرقوبرقتر بروند.
شاید وقتی در حال انتخاب یک لپتاپ هستیم، کیفیت صدای خوب اسپیکرها اولویت بالایی برای بسیاری از کاربران ندارد و ویژگیهایی مانند نمایشگر، عمر باتری و عملکرد همچنان اهمیت بسیار بیشتری دارند. اما واقعیت این است که وقتی یک کاربر از یک اسپیکر باکیفیت استفاده کند، دیگر به سختی میتواند کیفیت صدای دریافتی از اسپیکرهای ضعیفتر را تحمل کند.
منبع: HowToGeek