۴ ویژگی گوشی‌های هوشمند که اهمیت آن‌ها پایین‌تر از حد انتظار است

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
گوشی‌های هوشمند

کاربرانی که تا حدی به مشخصات فنی گوشی‌ها آشنایی دارند، معمولا هنگام خرید به لیست این مشخصه‌ها توجه ویژه‌ای نشان می‌دهند. اگرچه بدون شک مشخصات سخت‌افزاری گوشی‌های هوشمند اهمیت بسیار زیادی دارند، اما اهمیت برخی از آن‌ها آنقدرها هم که فکر می‌کنید زیاد نیست.

اما کدام یک از این مشخصه‌ها اهمیت کمتر از حد انتظار ما دارند؟ در ادامه به تعدادی از این مشخصه‌ها می‌پردازیم.

هسته‌های پردازنده و سرعت آن‌ها

گوشی‌های هوشمند

سال‌ها قبل گفته می‌شد که در زمینه‌ی پردازنده‌ی کامپیوترها و گجت‌ها هرچه اعداد بزرگ‌تر باشد، بهتر است. با این حال سال‌هاست که دیگر چنین چیزی صحت ندارد. به عنوان مثال می‌توانیم تراشه‌ی آیفون ۱۳ پرو مکس را با گلکسی A53 5G مقایسه کنیم.

پردازنده‌ی موجود در آیفون ۱۳ پرو مکس از ۶ هسته‌ی تشکیل شده از دو هسته با سرعت ۳.۲۳ گیگاهرتز و ۴ هسته با سرعت ۱.۸۲ گیگاهرتز بهره می‌برد. این در حالی است که پردازنده‌ی موجود در گوشی گلکسی سامسونگ در مجموع ۸ هسته دارد که ۲ تا از این هسته‌ها سرعت ۲.۴ گیگاهرتز ارائه می‌دهند و ۶ هسته با سرعت ۲.۰ گیگاهرتز انجام وظیفه می‌کنند. این یعنی تراشه‌ی آیفون مجموع سرعت ۱۳.۷۴ گیگاهرتز به ارمغان می‌آورد ولی مجموع سرعت هسته‌های گوشی سامسونگ به ۱۶.۸ گیگاهرتز می‌رسد.

اما این اعداد معیار خوبی برای مقایسه‌ی توان پردازنده‌ها نیستند. برای این کار بنچمارک‌ها همچنان بهترین و دقیق‌ترین معیار محسوب می‌شوند. گیک‌بنچ یکی از بنچمارک‌های مشهور است که گوشی آیفون ۱۳ پرو مکس در این بنچمارک امتیار ۴۶۴۵ را کسب کرده ولی امتیاز گلکسی A53 فقط ۱۸۹۱ است. این یعنی تراشه‌ی استفاده شده در آیفون موردنظر بیش از ۲ برابر قدرت بیشتری نسبت به تراشه‌ی موجود در A53 دارد. بنابراین هنگام خرید گوشی، بهتر است چندان در بند اعداد مربوط به تراشه نمانید و در عوض به بنچمارک‌ها نگاهی بیندازید.

رزولوشن نمایشگر

گوشی‌های هوشمند

اگرچه رزولوشن نمایشگر اهمیت زیادی دارد، اما وقتی یک رزولوشن از یک حدی عبور می‌کند، اهمیت آن هم به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. به عنوان مثال رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ یا همان FHD برای بیشتر گوشی‌های هوشمند دارای نمایشگر ۶.۵ اینچی یا کوچک‌تر کاملا کافی است.

از سوی دیگر، ویژگی‌هایی مانند روشنایی و دقت رنگ هم اهمیت بسیار زیادی دارند. به عنوان مثال اگر یک نمایشگر رزولوشن بالایی داشته باشد اما زیر نور آفتاب واضح نباشد، این رزولوشن دیگر اهمیت نخواهد داشت. همچنین هنگام خرید گوشی‌های هوشمند توصیه می‌کنیم به فناوری استفاده شده برای پنل نمایشگر هم توجه کنید.

نمایشگرهای باکیفیت مبتنی بر فناوری AMOLED یا OLED هستند. در رده‌ی بعدی نمایشگرهای IPS LCD قرار می‌گیرند که کیفیت خوبی دارند. خوشبختانه نمایشگرهای TFT در بین گوشی‌ها دیگر چندان مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. میانگین روشنایی نمایشگر گوشی هم باید حدود ۸۰۰ نیت باشد تا زیر نور آفتاب بتوانید از آن استفاده کنید.

مگاپیکسل دوربین

سال‌ها قبل شرکت‌های سازنده‌ی دوربین‌های SLR درگیر رقابت بر سر مگاپیکسل‌های دوربین بودند بعد از رسیدن به سنسورهای حدودا ۲۰ مگاپیکسلی، این رقابت تا حد زیادی به خط پایان رسید. اما در آن دوران مگاپیکسل‌های بیشتر به معنای کیفیت بهتر دوربین‌های موردنظر بود و به همین خاطر کاربران گوشی‌های هوشمند به این نتیجه رسیدند که همین قاعده برای بازار موبایل هم صدق می‌کند.

اما این رقابت به بازار موبایل هم راه پیدا کرده و سال‌هاست که شرکت‌های مختلف مشغول استفاده از سنسور‌های دوربین مبتنی بر مگاپیکسل‌های بالاتری هستند. اما در زمینه‌ی سنسور دوربین، عدد مگاپیکسل به هیچ عنوان معیار خوبی برای کیفیت سنسور نیست. به عنوان مثال دوربین آیفون ۱۳ پرو مکس که یکی از بهترین‌ها محسوب می‌شود، از سنسور ۱۲ مگاپیکسلی بهره می‌برد. اما مثلا دوربین ۶۴ مگاپیکسلی گلکسی A53 در برابر آن حرفی برای گفتن ندارد.

در کنار دوربین‌های ۱۰۸ مگاپیکسلی، به‌زودی قرار است دوربین‌های ۲۰۰ مگاپیکسلی هم فراگیر شوند. اما هنگام خرید گوشی، اصلا به عدد مگاپیکسل توجه نکنید و در عوض به ویژگی‌هایی مانند اندازه‌ی سنسور، قدرت پردازش، لرزشگیر اپتیکال و دیگر موارد این‌چنینی توجه نشان دهید.

زوم دیجیتال

طی چند سال اخیر سازندگان گوشی‌های هوشمند توجه بیشتری به کیفیت زوم دیجیتال نشان داده‌اند. اما در نهایت کیفیت زوم دیجیتال چندان عالی نخواهد بود. اگرچه در حد زوم ۲ برابری-به‌خصوص برای سنسور‌های ۵۰ مگاپیکسلی و بالاتر-کیفیت چندان افت نمی‌کند، اما اگر بیش از این مقدار زوم کنید، کیفیت به طور قابل توجهی پایین می‌آید.

به همین خاطر اگرچه برخی گوشی‌ها می‌توانند زوم دیجیتال در حد ۱۰۰ برابر یا حتی بیشتر را ارائه دهند، ولی چنین قابلیتی بیشتر برای تبلیغات استفاده می‌شود و در عمل کمتر کاربری از این حد زوم دیجیتال استفاده می‌کند. در نتیجه هنگام خرید گوشی به قابلیت‌های مربوط به زوم دیجیتال توجه نکنید و دیگر ویژگی‌ها را در مرکز توجه قرار دهید.

سخن آخر

زمانی که می‌خواهید یک گوشی بخرید، صرفا به ویژگی‌های سخت‌افزاری و اعداد ارائه شده از طرف سازنده توجه نکنید. در عوض بهتر است به نقد و بررسی‌ها نگاهی بیندازید و ببینید گوشی موردنظر شما نسبت به رقبا چه حرفی برای گفتن دارد. با این کار به راحتی می‌توانید گزینه‌های خود را محدود کنید و هرچقدر تعداد گزینه‌ها کمتر باشد، انتخاب بهتر و دقیق‌تری خواهید داشت.

منبع: Make Use Of



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲ دیدگاه
  1. MohsenaM

    کوتاه مختصر و مفید آفرین و خدا قوت به عوامل سایت…

    در کنار مطالب بالا که درست بود الان سرعت زندگی بالا رفته گوشی با قدرت نگهداری شارژ و دوباره شارژ شدن فوق سریع میتونه گزینه جذب کننده مشتری بیشتری داشته باشه البته همه شرکت‌های تست کننده هم مناسب برای قیاس نیست…
    مشورت با اهل فن بهترین گزینه میشه که یکی از اونها مراجعه به سایت‌هایی هست که صداقت در نوشتن دارند…

  2. خلو مجید

    ای کاش مورد پنجم فست شارژ هم اضافه می کردن

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما