۵ راهکار برای کاهش سردردهای میگرنی هنگام استفاده از گوشی هوشمند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
سردردهای میگرنی گوشی هوشمند

اگر از سردردهای میگرنی رنج می‌برید، ممکن است گوشی هوشمندتان تا حد زیادی در این موضوع تاثیر داشته باشد. در این مقاله قصد داریم به بررسی رابطه گوشی هوشمند با سردردهای میگرنی بپردازیم و همچنین راهکارهایی را برای کاهش این درد ناراحت‌کننده هنگام استفاده از دستگاه‌های هوشمند به شما ارائه دهیم. بنابراین اگر درد میگرن شما را آزار می‌دهد، با دیجی کالا در این مقاله همراه باشید.

میگرن چیست؟

سردردهای میگرنی می‌تواند منجر به درد شدید ضربان‌دار یا احساس نبض در یک طرف سر شوند. این سردردهای آزاردهنده در اغلب مواقع با علائم دیگری مانند حالت تهوع، استفراغ و حساسیت شدید به نور و صدا همراه هستند. حملات میگرن می‌تواند از ساعت‌ها تا چندین روز ادامه داشته باشد و در اغلب مواقع در فعالیت‌های روزانه کاربران اختلال ایجاد می‌کند. میگرن گاهی آنقدر آزاردهنده است که کاملا فرد را ناتوان می‌کند. برای برخی افراد، درد به شکلی شدید است که انجام هر کاری به جز استراحت کردن در اتاق تاریک تا زمانی که اثرات آن از بین برود، غیرممکن است.

عوامل متعددی می‌توانند حملات میگرنی را تحریک یا تشدید کنند. یکی از مواردی که به شدت باعث تحریک دردهای میگرنی می‌شود، استفاده طولانی‌مدت از گوشی‌های هوشمند و دستگاه‌های دیجیتال است که اغلب منجر به حملات میگرنی می‌شوند. به همین دلیل ممکن است شما قصد داشته باشید تغییراتی را در نحوه‌ی کار کردن با گوشی هوشمندتان ایجاد کنید. با این تفاسیر اما، چه ارتباطی بین گوشی‌های هوشمند و سردردهای میگرنی وجود دارد و چه کاری می‌توانید برای کاهش آن‌ها انجام دهید؟ در ادامه به بررسی این موارد خواهیم پرداخت.

چگونه استفاده از گوشی‌های هوشمند باعث ایجاد میگرن می‌شوند؟

مطالعات زیادی در مورد رابطه بین استفاده از گوشی‌های هوشمند (یا به طور کلی قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض صفحه‌نمایش) و میگرن، مانند مطالعه Cephalalgia، صورت گرفته و نتایج آن‌ها در مجموع نشان می‌دهند که این دستگاه‌ها تاثیر مستقیمی در افزایش حملات میگرنی دارند. در ادامه به برخی از این روابط اشاره شده است:

۱نور آبی ساطع شده از نمایشگر گوشی‌های هوشمند ممکن است خواب شما را مختل کند که این مورد یک محرک رایج میگرن است.

۲. استفاده طولانی‌مدت از گوشی‌های هوشمند ممکن است منجر به خستگی چشم شود که این مورد نیز یکی دیگر از محرک‌های شناخته شده میگرن به‌شمار می‌رود.

۳. استفاده طولانی‌مدت از تلفن‌های هوشمند ممکن است منجر به «گردن درد» (خم کردن سر به پایین و خمیدگی پشت برای نگاه کردن به صفحه‌نمایش)، یکی دیگر از محرک‌های رایج میگرن شود.

علاوه بر این، نتایج مطالعات آکادمی عصب‌شناسی آمریکا نشان می‌دهد بیمارانی که برای مدت طولانی از گوشی هوشمند خود استفاده می‌کنند، احتمالاً از داروهای بیشتری برای کاهش سردرد بهره می‌برند، اما تاثیر چندانی روی سردرد آن‌ها ندارد. در حالی که نتایج این تحقیقات خیلی قطعی نیستند، اما ثابت شده که بین سردردهای میگرنی و استفاده از دستگاه‌های هوشمند روابطی وجود دارد. به عنوان مثال، فردی که بیش از اندازه تلویزیون نگاه می‌کند، ممکن است وعده‌های غذایی روزانه را نادیده بگیرد که این شرایط می‌تواند محرک بروز میگرن باشد. به همین شکل، کاربری که تا دیر وقت بیدار می‌ماند و به انجام بازی‌های ویدیویی می‌پردازد، ممکن است با یک الگوی خواب نامنظم مواجه شود.

از آنجایی که غذا نخوردن و کم‌خوابی از جمله دیگر محرک‌های شایع بیماری میگرن هستند، استفاده بیش از اندازه از گوشی هوشمند یا دیگر دستگاه‌های مجهز به نمایشگر می‌تواند به صورت غیرمستقیم به حملات میگرنی بیشتر منجر شود. کاربران می‌توانند با انجام دادن یک سری تغییرات ساده اما کاربردی، تاثیرات استفاده از گوشی‌های هوشمند در سلامت خود به حداقل برسانند. در ادامه به ۵ راهکاری که می‌توانید برای جلوگیری از بروز دردهای میگرنی هنگام استفاده از گوشی‌های هوشمند انجام دهید، می‌پردازیم.

۵ راهکاری که باید برای کاهش درد میگرن انجام دهید

۱. روشنایی صفحه‌نمایش گوشی هوشمند خود را تنظیم کنید

نور نمایشگر گوشی و محیط اطراف می‌تواند منجر به خستگی چشم شود و این موضوع دقیقاً زمانی رخ می‌دهد که چشمان شما در اثر استفاده بیش از حد خسته می‌شوند، به خصوص پس از درگیر شدن در فعالیت‌هایی که نیاز به تمرکز بر روی چیزی برای مدت طولانی دارد. این عامل می‌تواند سردرد شما را بدتر کند یا باعث حملات میگرنی شود.

برای جلوگیری از خستگی چشم در اثر قرار گرفتن در معرض نمایشگرها، باید روشنایی صفحه‌نمایش دستگاه خود را با نور محیط اطراف خود تطبیق دهید. برای مثال، اگر در یک اتاق تاریک هستید، لازم است روشنایی گوشی خود را کم کنید. روشنایی نمایشگر گوشی هوشمند خود را در طول روز تغییر دهید تا بهترین تجربه را داشته باشید و اطمینان حاصل کنید که چشمان شما بیش از حد تحت فشار قرار ندارند.

علاوه بر این، از قانون ۲۰-۲۰-۲۰ استفاده کنید تا برای مدت طولانی به صفحه‌نمایش خود خیره نشوید. این قانون به این صورت است که هر بار که ۲۰ دقیقه به یک نمایشگر نگاه می‌کنید، شی یا چیز دیگری را انتخاب کنید که تا ۲۰ فوت (حدود ۶ متر) بیشتر از نمایشگر گوشی با چشمان‌تان فاصله دارد و به مدت ۲۰ ثانیه به آن نگاه کنید. همچنین شما می‌توانید برای هر ۲۰ دقیقه به مدت ۲۰ ثانیه چشم‌های خود را ببندید و یا می‌توانید حدود ۲۰ ثانیه مرتبا پلک بزنید، پلک زدن باعث تشویق غدد اشکی به تولید اشک می‌شود و فشارهای وارد شده به چشم را کاهش می‌دهد.

۲. فیلتر نور آبی گوشی هوشمند خود را فعال کنید

بیشتر کاربران نمی‌دانند که نور آبی ساطع شده از صفحه‌نمایش گوشی می‌تواند در خوابشان اختلال ایجاد کند، ولی همچنان به این کار ادامه می‌دهند. این موضوع می‌تواند عامل مهمی در بروز سردردهای میگرنی باشد. با فرض اینکه ترجیح می‌دهید عادت قبل از خواب خود را در رابطه با استفاده از گوشی هوشمند ترک نکنید (کار واقعا سختی است)، تنظیماتی در گوشی شما وجود دارد که با اعمال آن‌ها می‌توانید تأثیر نور آبی نمایشگر دستگاه هوشمند خود را به حداقل برسانید.

بسیاری از گوشی‌های هوشمند دارای قابلیت فیلتر نور آبی هستند که می‌توانید برای کمک به کاهش انتشار نور آبی از دستگاه هوشمند خود، آن را فعال کنید. برای مثال، اگر از آیفون استفاده می‌کنید، می‌توانید از حالت «Night Shift» برای کاهش نور آبی استفاده کنید. برای فعال کردن حالت Night Shift در آیفون خود، به Settings > Display & Brightness > Night Shift بروید.

سردردهای میگرنی گوشی هوشمند

می‌توانید انتخاب کنید که حالت Night Shift چه زمانی شروع و متوقف شود و همچنین دمای رنگ را تنظیم کنید. قابلیت شخصی‌سازی زیادی در این بخش وجود دارد.

میگرن

اگر از گوشی‌های اندرویدی استفاده می‌کنید، یک قابلیت فیلتر نور آبی داخلی نیز وجود دارد که می‌توانید آن را در تنظیمات صفحه‌نمایش فعال کنید، اگرچه ممکن است نام آن بسته به دستگاه شما متفاوت باشد. به عنوان مثال، در گوشی‌های هوشمند سامسونگ این گزینه با نام Eye Comfort Shield شناخته می‌شود. از سوی دیگر، می‌توانید از عینک‌های مجهز به فیلتر نور آبی بهره ببرید که می‌تواند به فیلتر نور آبی از هر نمایشگری کمک کند.

سردردهای میگرنی گوشی هوشمند

۳. فونت نمایشگر گوشی هوشمند خود را افزایش دهید

اگر به سختی نوشته‌های نشان داده شده روی نمایشگر را می‌خوانید و یا گوشی را برای دیدن آن‌ها به عقب و جلو می‌برید، احتمالاً زمان آن رسیده تا تغییراتی در اندازه‌ی فونت نوشته‌های گوشی هوشمند خود ایجاد کنید. بر اساس مطالعه‌ای که توسط Optometry and Vision Science انجام شده، نگاه کردن به نمایشگرها می‌تواند منجر به خستگی چشم شود و این فشار چشم ممکن است سردردهای میگرنی بدتری برای شما به همراه داشته باشد.

برای افزایش اندازه متن در گوشی‌های آیفون، به Settings > Display & Brightness > Text Size بروید.

در این قسمت، می‌توانید نوار لغزنده را به سمت راست بکشید تا متن بزرگ‌تر شود.

سردردهای میگرنی گوشی هوشمند

در گوشی‌های اندرویدی به بخش Settings > Display بروید و سپس گزینه font size را جستجو کنید. علاوه بر این، می‌توانید از ویژگی‌های جستجوی صوتی و تبدیل متن به گفتار برای کاهش مدت زمانی که صرف تماشای متن روی صفحه می‌کنید، استفاده کنید.

سردردهای میگرنی گوشی هوشمند

۴. از اپلیکیشن‌های مدیریت میگرن استفاده کنید

پیگیری سردردهای میگرنی و گاهی اوقات شناسایی محرک‌های احتمالی برای شما می‌تواند چالش برانگیز باشد. خوشبختانه، می‌توانید از اپلیکیشن‌های ردیابی و مدیریت میگرن برای کمک به ثبت علائم، مدت، سطح درد و هر اطلاعات مرتبط دیگری بهره ببرید. یکی از اپ‌های خوب در این زمینه، اپلیکیشن «Migraine Buddy» است.

 میگرنی

Migraine Buddy یک اپلیکیشن ردیابی میگرن و سردرد است که به شما کمک می‌کند شرایط خود را بهتر تحت کنترل قرار دهید. این اپلیکیشن به شما امکان می‌دهد علائم، شدت درد، مکان و محرک‌های احتمالی خود را در اختیار آن قرار دهید. این برنامه‌ی کاربردی همچنین اطلاعات ارزشمندی بر اساس داده‌های‌تان ارائه می‌دهد و شما را قادر می‌سازد اطلاعات خود را با پزشکتان به اشتراک بگذارید.

دانلود کافه اینستاگرام

دانلود از گوگل پلی

۵. زمان استفاده از گوشی‌ هوشمندتان را محدود کنید

یکی از بهترین اقداماتی که می‌توانید برای کاهش دردهای میگرنی انجام دهید این است که زمان استفاده از گوشی‌هوشمندتان را کاهش دهید. این موضوع می‌تواند سخت باشد، به خصوص اگر برای محل کار یا دانشگاه از آن استفاده می‌کنید، اما حفظ سلامتی شما مهم است و باید برای سالم ماندن برخی از تغییرات سخت را در زندگی روزمره خود اعمال کنید.

برای کمک به محدود کردن زمان استفاده از گوشی هوشمندتان، می‌توانید با پیش‌بینی میزان زمانی که صرف استفاده از گوشی می‌کنید شروع کنید. اگر از آیفون استفاده می‌کنید، می‌توانید از قابلیت‌های Screen Time برای کاهش زمان صرف شده در گوشی هوشمند خود بهره ببرید.

سردردهای میگرنی

برای انجام این کار، به بخش Settings > Screen Time بروید و آمار استفاده از گوشی خود را بررسی کنید. هنگامی که اپلیکیشن‌های پرکاربرد خود را بشناسید، می‌توانید محدودیت‌هایی برای استفاده از آن‌ها اعمال کنید.

سردرد

کاربران اندرویدی نیز برای بررسی زمان استفاده از گوشی هوشمندشان به بخش Settings > Digital Wellbeing & parental controls بروند. علاوه بر این، ممکن است بخواهید زمان استفاده از گوشی هوشمند خود را بدون بهره‌گیری از صفحه‌نمایش محدود کنید. به عنوان مثال می‌توانید، به جای زنگ ساعت گوشی هوشمند خود از ساعت زنگ‌دار آنالوگ استفاده کنید تا اول صبح چشمان خود را در معرض نمایشگر گوشی هوشمندتان قرار ندهید.

سردردهای میگرنی گوشی هوشمند

سخن آخر

سردردهای میگرنی گوشی هوشمند

گوشی‌های هوشمند به رغم تمام مزایایی که برای انسان به همراه دارند، اما با مضراتی همراه هستند که سردردهای میگرنی یکی از آن‌هاست. در حالی که هیچ راه مطمئنی برای جلوگیری از حملات و دردهای میگرنی وجود ندارد، اما راهکارهایی هستند که می‌توانید برای کاهش دفعات یا شدت حملات و درد میگرن انجام دهید. در این مقاله به بررسی رابطه بین استفاده از گوشی‌های هوشمند و سردردهای میگرنی پرداختیم و روش‌هایی را برای کاهش این سردردها معرفی کردیم. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.

منبع: Makeuseof



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X