چرا دوست داریم چراغ LED اعلانات به گوشیهای هوشمند برگردد؟
سالها بود که گوشیهای هوشمند با چراغ LED چشمکزن بهعنوان چراغ اعلانات راهی بازار میشدند. اما متأسفانه این روزها محصولی با این قابلیت عرضه نمیشود.
چراغ LED کوچک که غالبا برای باخبر ساختن کاربر از پیامهای دریافتی، میزان شارژ گوشی و… کاربرد داشت، فوقالعاده هم کاربردی و محبوب بود اما نمیدانیم چه اتفاقی افتاد که دیگر شاهد بهکارگیری آن در گوشیهای هوشمند نیستیم. اکنون چند سال است که وقتی یک محصول راهی بازار میشود، اصلا خبری از چراغ LED در آن نیست.
این روزها نحوهی ارتباط برقرار کردن با دیگران از طریق بستری که گوشیهای هوشمند برایمان فراهم کردهاند متفاوت از گذشته شده است. در گذشته گوشیها یک هدف داشتند و آن هم این بود که امکان برقراری تماس بین کاربران را به فرایندی بسیار ساده تبدیل میکردند. اما اکنون کاربران ترجیح میدهند بهجای تماس گرفتن، پیامک ارسال کنند که هم راحتتر است و هم هزینهی کمتری میبرد. اما اگر یک روز متوجه پیامهای ارسالی نباشید، باید حتما گوشی را برداشته، قفل آن را باز کنید و ببینید آیا پیامی ارسال شده است یا خیر. یا اینکه مثلا قابلیتی را فعال کنید که به موجب آن، گوشی هنگامی که پیام ارسال شود اما کاربر آن را نبیند یا نخواند، به محض اینکه گوشی را بلند کند یک لرزش احساس خواهد کرد که نشاندهندهی خوانده نشدن آن پیام است.
روشهای مطلع شدن از اینکه آیا پیامی یا اعلانی داریم یا خیر همیشه اینطور نبوده است. در واقع در این زمینه وقتی به عقب نگاه میکنیم میبینیم که گویی از گذشته به آینده سفر کردهایم. در گذشته گوشیها از چراغ LED بهره میبردند که تقریبا میتوان گفت در بیش از ۹۰٪ گوشیهای هوشمند حضور داشت تا بدین ترتیب کاربران بتوانند از اینکه پیغامی دارد مطلع شوند. البته برخیها شاید معتقد باشند چراغ LED گوشی در این دوره که نمایشگر همیشه روشن مد شده اصلا کاربردی ندارد. تا حدودی درست است چرا که وقتی میتوانیم بدون تعامل با گوشی، به اینکه اصلا چه کسی به ما پیام داده دسترسی داشته باشیم، چرا باید بهدنبال چراغ LED باشیم؟
البته نویسندهی وبسایت منبع میگوید این روزها اصلا به چراغ LED فکر هم نمیکند اما یک گوشی بسیار زیبا، جدید و خوشساخت با نام اوپو رینو ۷ پرو توانسته با بهرهمندی از این قابلیت که در یکجای عجیب و غریب و دور از انتظار روی پنل پشتی تعبیه شده، نظر مثبت او را به خود جلب کند. این گوشی ۶٫۵ اینچی است و حاشیهی بسیار کمی هم دارد. یعنی در واقع اگر شرکت میخواست چراغ LED را در اطراف آن تعبیه کند، فضای خالی در اختیارش قرار نمیگرفت. در نتیجه تصمیم گرفت روی پنل پشتی گوشی تمرکز کند. به همین خاطر هم هست که اوپو رینو ۷ پرو در در اطراف ماژول دوربین خود، چراغ LED اعلانات دارد.
تصویر بالا مربوط به گوشی اوپو رینو ۷ پرو است. یک محصول که طبق استاندارد طراحی گوشی در سال ۲۰۲۲، عجیب به نظر میرسد. حداقل روی پنل پشتی که اینطور است. شاید با خود فکر کنید قرارگیری چراغ LED روی پنل پشتی ایدهای فقط جهت تبلیغات باشد اما به نظر میرسد اینطور نیست. حداقل در دورهای که با حذف حاشیه، امکان قرارگیری این چراغ LED در پنل جلو وجود ندارد، قرارگیری آن در پنل پشتی اصلا مشکل خاصی نخواهد داشت. خوشبختانه این چراغ آنقدری پرنور هست که حتی اگر در نور روز هم باشد میتوانید ببینید که آیا اعلانی دارید یا خیر.
چراغ LED تعبیه شده در گوشی میتواند آنقدر روشن شود که توجه شما را در زمانی که اعلانی دریافت شد جلب کند.
برخی از کاربران این روزها قابلیت Edge Lighting را فعال میکنند تا زمانی که یک اعلان دریافت میشود، گوشههای نمایشگر نوری از خود به نمایش بگذارد. یا مثلا در نمایشگر همیشه روشن آنها این اعلانات قرار بگیرند. اما مشکل اینجاست که شما میخواهید مثلا از فاصلهی چندمتری گوشی خود را نگاه کنید تا اگر اعلانی بود به سمت آن بروید. در این صورت نمایشگر همیشه روشن خیلی به کارتان نخواهد آمد. از طرفی اگر با قابلیت نرمافزاری بخواهید برای چند ثانیهی اول، نمایشگر را طوری تنظیم کنید که در صورت وجود اعلانات، نور بدهد، بعد از چند دقیقه که سراغ گوشی بروید خبری از آن نور نخواهد بود. اینجاست که یک چراغ LED مجزا باید با همین یک هدف خاص درون گوشی وجود داشته باشد تا بتواند مادامی که آن اعلان را مشاهده نکردید، از خود نور ساطع کند.
البته روشی که اوپو در نظر گرفت خیلی هم عالی و کامل نیست. برای مثال شرکت تصمیم گرفت فقط یک رنگ آبی را برای این چراغ در نظر بگیرد اما خیلی بهتر میشد اگر این نور ترکیبی از رنگهای RGB میبود. هر چند وجود آن حتی در این رنگ خیلی بهتر از این است که اصلا شاهد چنین چیزی در گوشیها نباشیم.
چراغ اعلانات؛ LEDهای کوچک و ارزشمندی که فراموش شدهاند!
از گلکسی نوت ۱۰ به بعد دیگر هیچ یک از پرچمدارهای سامسونگ از چنین قابلیتی بهرهمند نشدند تا همین الان که سری گلکسی S22 به بازار عرضه شده. در این گوشیها هم خبری از این قابلیت نیست. سایر شرکتهای فعال در زمینهی تولید گوشیهای هوشمند هم دیگر در گوشیهای خود چراغ LED تعبیه نکردند که دلیل اصلی آن، اختصاص بخش بزرگی از پنل جلو به نمایشگر است. آنها میخواهند پنل جلو هر چه که پیش میرویم بیشتر به نمایشگر تعلق داشته باشد و برای این کار حتی دوربین سلفی را هم میخواهند به زیر نمایشگر ببرند.
در گذشته، برای مثال در سال ۲۰۱۰، چراغهای LED مجزایی که در گوشیهای هوشمند تعبیه میشدند در واقع بخشی جدانشدنی از طراحی این محصولات به حساب میآمدند. اگر به خاطر داشته باشید، سونی اکسپریا SP در پایینترین بخش نمایشگر خود از یک نوار LED بهره میبرد که امکان تنظیم آن با صدای موسیقی گوشی هم وجود داشت. سونی به مرور یک API طراحی کرد که به توسعهدهندگان این امکان را میداد تا اپلیکیشنهای خود را با این نوار LED تنظیم کنند و به همین خاطر خیلی زود، این نوار LED تبدیل شد به چراغ اعلانات.
سونی این روزها گوشیهای زیادی دارد که حاشیهی اطراف نمایشگر آنها آنقدر زیاد هست که بتوان چراغ LED را حتی به شکل نواری در آنها تعبیه کرد. برای مثال اکسپریا ۱ مارک ۳ یا اکسپریا ۵ مارک ۳ هر دو گوشی از حاشیهی در اطراف نمایشگر برخوردار هستند اما سونی دیگر از این قابلیت خوب در گوشیهایش بهره نمیبرد. از طرفی این محصولات در بازارهای جهانی هم در دسترس قرار نمیگیرند. بنابراین به نظر میرسد باید کمکم این چراغهای LED جذاب را فراموش کنیم.
البته این روزها اپلیکیشنهایی هستند که از پتانسیلهای نمایشگرهای LED استفاده کرده و آن را بهنوعی به چراغ اعلانات تبدیل میکنند اما این کار باعث افزایش چشمگیر مصرف انرژی میشود. AodNotify که یکی از اپلیکیشنهای معروف در این زمینه است اعتراف کرد مصرف باتری در نتیجهی استفاده از آن به میزان ۱ الی ۲ درصد در هر ساعت افزایش پیدا میکند. این یعنی بعد از گذشت ۵ ساعت، ۱۰٪ از ظرفیت باتری گوشی شما فقط به خاطر این اپلیکیشن مصرف میشود. این فقط در صورتی ارزش دارد که در اکثر مواقع در طول روز گوشی شما زیر شارژ باشد. حتی در آن صورت هم اگر خوب دقت کنید میبینید که باز هم نمیتوان نمایشگر را برای اینکه ما را از اعلانات باخبر کند با این اپلیکیشنها روشن نگه داریم.
با در نظر گرفتن تمام موارد بالا، آیا فکر میکنید چراغ LED باید به گوشیهای هوشمند بازگردد؟
- نخستین رندرهای سونی اکسپریا ۱۰ مارک ۴ را ببینید
- با دوربین قدرتمند گلکسی S22 اولترا، زوم ۳۰ برابری هم کیفیت مطلوبی دارد
- چرا گوشیهای هوشمند هنوز نمایشگر ۴K ندارند؟
منبع: Android Authority
حذف چراغ نوتیفیکیشن یا اعلانها ،بعد از حذف گوشیهای مینی از تولیدات سامسونگ ،دومین حماقت محض سازندگان سامسونگ بود که بسیار اشتباه بود شاید باورتون نشه من برا خرید گوشی کم حجم رفتم سراغ ایفون
با درود واقعاً این یک معظل هست نه مشکل، بنده قبلا گوشی سیمبین نوکیا ۶۷۲۰ کلاسیک داشتم که هم چراغ اعلان در زیر کلید پیمایش داشت و هم یه مزیت عالی داشت که هیچ گوشی هوشمند دیگری این امکان رو نداشت و اون هم عمل نکردن ویبره در هنگام شارژ بود که اکثرا موقع شارژ ،گوشی رو بالای کمد،تلویزیون،طاقچه میذاریم و اگه تماسی،هشداری باشه باعث نشه که گوشی سقوط کنه.اولین گوشی لمسیم هم هواوی جی هشت بود که هم چراغ اعلان با رنگ های مختلف داست،هم فلاش دوگانه،این روزها فلاش دوربین های گوشی های جدید،اکثرا تک هستن و کم نور.
قبل ها ملاک خرید من برای گوشی داشتن ال یی دی اعلانات بود اگه بهترین گوشی معرفی میشد و چراغ نداشت هرگز نمیخریدم . افسوس هر چی به خورد ما میدن مجبوریم بخریم دیگه حق انتخابی موجود نیست
درود بر شما
به نظر بنده هم صد در صد باید چراغ اعلانات به گوشی ها بازگردد.داشتن چراغ اعلانات برای من همان مقدار ارزشمند است که داشتن پردازنده پر قدرت مهم است…
قبلا گوشیهای شیاومی یه قابلیت خوبی که داشت این بود که میتونستید رنگ این led ها را تغییر بدید خودم تماس از دست رفته را قرمز میکردم پیامک را سبز بقیه هم ابی اینجوری خیلی خوب بود
گوشی لاوا آیریس ۸۸ هم داره .من این گوشیو دارم
آرزو دارم برگرده.
پوکو اکس تری پرو ال ای دی اعلان بالای صفحه دارد 🙃🙂
شما دقیقا امروز دست گذاشتین به جایی که چند سالی هست این مشکل شخص بنده را آزار میدهد.
بله واقعا باید چراغ ال ای دی به گوشیها برگرده هم از اعلانات با خبر میشدیم هم زیبایی بینظیری به گوشی میداد.
من یه s3 داشتم که در زمان خودش شاه گوشیها بود. حتی میشد رنگ اعلانات رو به دل خواه خود تغیر بدی. خیلی باحال بود.
دقیقا همین طور است من یک گوشی سامسونگ گلکسی اس تری داشتم چراغ اعلان با قابلیت مجزا دارا بود، الآن هم دارم چراغ اعلان داره خیلی با نمکه این شرکت ها می توانست چراغ اعلان را بالای صفحه نمایش ب صورت مخفی کار می زاشت جالب می شد