کرونا دست بردار نیست! فروش گوشی در سال ۲۰۲۲ باز هم کاهش خواهد داشت
در حالی که بسیاری از کشورهای جهان به خاطر واکسیناسیون سراسری و اعمال محدودیتهای درست و به جا توانستند راهی برای مقابله با کرونا پیدا کنند، اما آمار فروش گوشیهای هوشمند همچنان تحت تأثیر منفی این ویروس قرار دارد.
به گزارش مؤسسهی آماری Trendforce، به نظر میرسد آمار فروش گوشیهای هوشمند در سال ۲۰۲۲ با کاهش مواجه خواهد شد. از طرفی عملکرد شرکتهای بزرگ فناوری در سه ماه نخست امسال خیلی تحسینبرانگیز نبود و انتظار میرفت در سه ماه دوم هم وضعیت خیلی بهتر نشود که حالا Trendforce معتقد است دقیقا پیشبینیها درست از آب در خواهند آمد. طبق گزارشات منتشر شده، ظاهرا چین همچنان درگیر ویروس کرونا است و نمیخواهد تا زمانی هم که آمار مبتلایان به صفر نرسیده، دست از سیاستهای شدید حفاظتی بردارد.
ویروس کرونا در ابتدا در کشور چین شیوع پیدا کرد و سپس به کشورهای دیگر نفوذ کرد. حالا چین آخرین کشوری هم هست که همچنان با کرونا درگیری دارد میخواهد آمار مبتلایان خود را به صفر برساند. این کشور چند هفته پیش در یکی از شهرهای بزرگ خود فقط ۱۴ مبتلا داشت اما دستور داد کل آن شهر قرنطینه شوند. همین موضوع سبب شد شرکتهای مونتاژ لوازم الکترونیکی کاملا بسته شوند و تقاضای بالای مردم بماند روی دست شرکتهای بزرگی نظیر اپل، سامسونگ و … که خطوط مونتاژ خود را در چین احداث کردهاند.
به صورت کلی پیشبینی میشود تا پایان سال جاری، ۱٫۳۳۳ میلیارد گوشی تولید شود که آمار کمتری را در مقایسه با سال ۲۰۲۱ نشان میدهد. این در حالی است که وضعیت شیوع بیماری در سالی که گذشت بدتر بود. به اعتقاد Trendforce، حتی شاید آمار فروش گوشی در مقایسه با سال گذشته منفی شود.
اینکه قرنطینه در چین چه زمانی تمام میشود اصلا مشخص نیست و اینکه چرا چین با وجود این تعداد بیماران کم، همچنان روی قرنطینهی سراسری اصرار دارد هم دلیل قانعکنندهای ندارد. اما تا زمانی که وضعیت اینطور باشد، راه نجاتی برای صنعت گوشیهای هوشمند وجود ندارد چرا که وقتی گوشی کمتری تولید شود، فروش هم پایین خواهد بود و شاید در برخی مواقع همین موضوع باعث افزایش قیمت نجومی محصولات هم بشود. خود چین هم در نتیجهی این اتفاق سختیهای زیادی را متحمل شده، به گونهای که گفته میشود فروش گوشی در این کشور در مقایسه با سال گذشته، افتی ۱۳ درصدی داشته است.
به نظر میرسد نیمهی دوم امسال هم وضعیت همینطور باشد. حتی اگر چین بتواند راهی برای فرار از چنگال ویروس کرونا پیدا کند، تورم آنقدر بالاست که قطعا روی بازار موبایل و سایر بازارها تأثیر منفی میگذارد. بازار هندوستان هم نمیتواند رشد پایداری را در یک مدت زمان طولانی داشته باشد. به همین خاطر به صورت کلی به نظر میرسد در سال ۲۰۲۲ وضعیت خیلی بر وفق مراد شرکتها نخواهد بود.
طبق پیشبینی Trendforce، چین با این اوصاف باز هم بزرگترین بازار باقی میماند اما میزان سهم آن از بازار گوشیهای هوشمند از ۲۴٫۲٪ به ۲۱٫۱٪ کاهش پیدا خواهد کرد. بعد از آن هم هندوستان و آمریکا با به ترتیب ۱۳٫۱٪ و ۱۱٪ سهم قرار دارند. حال باید دید در آیندهای نزدیک وضعیت چگونه پیش میرود. چون جنگ بین روسیه و اوکراین هم همچنان ادامه دارد و این موضوع هم سبب شده دسترسی شرکتها به یک سری از زنجیرههای تأمین قطع شود. فعلا که نمیشود وضعیت خوبی را پیشبینی کرد، مگر اینکه معجزهای رخ دهد.
- فروش گوشیهای هوشمند علیرغم رشد اپل و سامسونگ ۱۱٪ کاهش داشته است
- وضعیت سامسونگ در فروش گوشیهای هوشمند نگرانکننده است
منبع: GSMArena