مؤسسهی Omedia: فروش گوشیهای هوشمند در سال ۲۰۲۱ افزایش داشته است
طبق گزارش مؤسسهی آماری Omedia، آمار فروش گوشیهای هوشمند با وجود وضعیت نه چندان خوب در سه ماه آخر ۲۰۲۱، به صورت کلی بسیار امیدوارکننده بوده است.
اینطور که به نظر میرسد، میزان فروش گوشیهای هوشمند در طول سال ۲۰۲۱ به نسبت سال قبل آن افزایش داشته است. طبق اطلاعات منتشر شده از سوی موسسهی Omedia، بیش از ۱٫۳ میلیارد دستگاه گوشی توسط شرکتها راهی بازار شد که این میزان به نسبت سال گذشته ۳٫۴ درصد بیشتر شده است. البته در سهماه چهارم سال گذشته این میزان به نسبت نسل قبل ۶٫۷ درصد افت داشت ولی در مجموع پیشرفت اندکی را شاهد بودیم.
طبق اطلاعات بهدست آمده توسط مؤسسهی تحقیقاتی Canalys، در سال ۲۰۱۹ یعنی در زمانی که تحتالشعاع بیماری کرونا قرار نداشتیم، شرکتها توانستند ۱٫۳۷ میلیارد گوشی هوشمند را در سراسر جهان به فروش برسانند. بنابراین اینطور به نظر میرسد که بازار طی ماههای آتی به همان شرایط خوب خود باز خواهد گشت. پنج شرکت برتر در این زمینه هم ثابت ماندند، سامسونگ توانست با فروش ۲۷۴٫۵ میلیون گوشی هوشمند و با در اختیار گرفتن ۲۰ درصد از سهم بازار، همچنان در صدر جدول باقی بماند.
بعد از سامسونگ، اپل با فروش ۲۳۰ میلیون گوشی و در اختیار گرفتن ۱۷ درصد از سهم بازار، شیائومی با فروش ۱۹۱ میلیون گوشی و در اختیار گرفتن ۱۴ درصد از سهم بازار در ردهی سوم قرار بگیرند. ویوو، اوپو، ریلمی، موتورولا و آنر هم در ردههای بعدی قرار گرفتند. این در حالی است که هواوی که موفق شده بود در سال ۲۰۲۰ در جایگاه سوم قرار بگیرد، در این ردهبندی جایگاه نهم را به خود اختصاص داد و این اصلا روند خوبی برای شرکتی که حتی در یک بازهی زمانی در ردهی نخست قرار داشت نیست. البته نمیتوان به هواوی خرده گرفت چرا که عملکرد این شرکت همچنان عالی است اما تحریمهای آمریکا تأثیر بسیار بدی روی روند پیشرفت این شرکت گذاشتند.
بهترین عملکرد را در دوران کرونا، ریلمی به خود اختصاص داد. میزان فروش این شرکت در این دوره ۴۸٫۶ درصد افزایش پیدا کرد که فوقالعاده محسوس و بیشتر از پیشرفت هر شرکت دیگری است که در لیست قرار دارد. طبق گفتههای Omedia، تصمیم LG مبنی بر خروج از بازار گوشیهای هوشمند هم به موتورولا در رسیدن به جایگاه هفتم کمک زیادی کرد. این شرکت که در حال حاضر توسط لنوو اداره میشود، توانست طی یکی دو سال اخیر پیشرفت چشمگیری بهخصوص در بازارهای آمریکا و آمریکای لاتین داشته باشد.
تکنو هم یکی دیگر از برندهای موفقی است که توانست در طی یک سال گذشته با تولید و عرضهی محصولات قدرتمند با قیمت مناسب، توجه کاربران را به خود جلب کند. پیشرفتی که تکنو به نسبت سال قبل از ۲۰۲۱ داشت حدود ۳۱٫۷ درصد بود که عالی به نظر میرسد.
اینطور که به نظر میرسد، یکی از دلایل اصلی فروش بالای گوشیهای هوشمند، تعداد زیاد گوشیهای اقتصادی و میانرده با قیمت بسیار مناسب بهخصوص در بازارهای آسیا، خاورمیانه، آفریقا و آمریکای لاتین بود. تقاضا برای گوشیهای پرچمدار گرانقیمت نظیر سری گلکسی S و آیفون هم بسیار بالا بود به گونهای که سامسونگ موفق شد به میزان دلخواه خود در فروش گوشیهای تاشو دست پیدا کند (۸ میلیون) و اپل هم با فروش ۸۲٫۷ میلیون گوشی هوشمند بهترین سه ماه آخر سال را به نسبت سایر شرکتها تجربه کرد.
با تمام این تفاسیر همانطور که گفته شد سه ماه آخر سال افت محسوسی را به نسبت سال ۲۰۲۰ در فروش گوشیها شاهد بودیم. برخی از شرکتها نظیر شیائومی، ویوو و اوپو در این سه ماه عملکرد خوبی نداشتند اما سامسونگ، اپل و ریلمی توانستند میزان فروش خود را بیشتر کنند. طبق گفتههای یکی از تحلیلگران Omedia، کاهش فروش گوشیهای هوشمند در سه ماه آخر سال ۲۰۲۱ به خاطر کمبود قطعاتی بود که باید توسط تأمینکنندگان تامین میشد اما به هر دلیلی که بود این اتفاق رخ نداد. در نتیجه گوشیها در تعداد کمی تولید و روانهی بازار شدند. طبیعتا چنین موضوعی روی روند رو به رشد فروش گوشیها تاثیر منفی دارد.
انتظار میرود امسال هم اتفاقات عجیب و غریبی در این زمینه رخ دهد. نمیتوان به طور حتم پیشبینی کرد قطعا شاهد رشد فروش خواهیم بود چرا که مشکل جهانی تراشه و کرونا همچنان پابرجاست. حال باید دید چه پیش میآید.
- اپل با وجود کمبود جهانی تراشه درآمدی بیسابقه داشته است
- سامسونگ در فروش پرچمدار به گرد پای اپل هم نمیرسد
- سامسونگ در سهماههی چهارم ۲۰۲۱ باز هم رکوردشکنی کرد
- فروش سری آیفون ۱۳ در چین هر روز در حال افزایش است
منبع: GSMArena (1,۲)