چرا نبرد بعدی عکاسی موبایل بر سر چیپ‌های پردازش تصویر خواهد بود؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
عکاسی موبایل

توان عکاسی نقش مهمی برای فروش گوشی‌های هوشمند دارد. در حقیقت طی سال‌های اخیر، دوربین به مهم‌ترین عامل تمایز گوشی‌ها بدل شده است. حالا با توجه به اینکه سنسورهای دوربین روزبه‌روز شباهت بیشتری به یکدیگر پیدا می‌کنند، به نظر می‌رسد نبرد بعدی عکاسی موبایل بر سر چیپ‌های پردازش تصویر (ISP) خواهد بود.

شرکت‌هایی مانند ویوو و شیائومی در حال توسعه و استفاده از چیپ‌های پردازش تصویر اختصاصی هستند که در کنار چیپ پردازش تصویر موجود در تراشه‌ی اصلی می‌توانند جذابیت عکس‌های نهایی را دوچندان کنند. اوپو هم در حال ساخت چنین چیپی است و در این میان گوگل با ساخت تراشه‌ی مرکزی اختصاصی می‌خواهد در کنار ارائه‌ی ویژگی‌های مدنظر خود، توان پردازش مربوط به عکس‌های دوربین را افزایش دهد.

چرا شرکت‌های مختلف به این حوزه نشان داده‌اند و استفاده از چیپ پردازش تصویر اختصاصی چه مزایایی برای عکاسی موبایل خواهد داشت؟ در ادامه به این موضوع می‌پردازیم.

انگیزه برای ارائه‌ی عکس‌های بهتر

عکاسی موبایل

مهم‌ترین دلیل استفاده از چیپ پردازش تصویر اختصاصی، بهبود کیفیت تصاویر با ارائه‌ی ویژگی‌هایی است که در گوشی‌های رقیب پیدا نمی‌شوند. به‌عنوان مثال، چیپ Surge C1 شیائومی وعده‌ی بهبود کیفیت تصویر در نور کم، فوکوس بهتر و بهود نوردهی خودکار را می‌دهد. اما چیپ‌های پردازش تصویر پیشرفته می‌توانند برای افزایش سرعت و توان HDR و حتی امکانات یادگیری ماشینی استفاده شوند که بدون شک گوگل برای جدیدترین تراشه‌ی خود به چنین نکاتی توجه کرده است.

در حالی که کیفیت سنسورهای دوربین روزبه‌روز بهتر می‌شوند، اما در نهایت محدودیت‌های زیادی برای دوربین موبایل وجود دارد و مثلا می‌توانیم به محدودیت در فضا و همچنین مصرف انرژی اشاره کنیم. برای غلبه بر این محدودیت‌های فیزیکی، سازندگان گوشی‌های هوشمند به سمت بهره‌گیری از فناوری‌های جدید و تکنیک‌های پردازش پیشرفته‌تری حرکت می‌کنند. اما این ویژگی‌های عکاسی موبایل هم به چیپ‌های پیشرفته‌تر و قدرتمندتری نیاز دارند و به همین خاطر شرکت‌های برای ساخت ISP های اختصاصی دست به کار شده‌اند.

عکاسی موبایل

گوگل یکی از اولین شرکت‌هایی بود که اهمیت چیپ پردازش تصویر را برای کیفیت عکاسی موبایل برجسته کرد. چیپ‌های Pixel Visual Core و سپس Pixel Neural Core به گوشی‌های پیکسل کمک کردند که با وجود استفاده از دوربین‌های معمولی، عکس‌های بسیار جذاب و باکیفیتی را ثبت کنند. حالا که این شرکت می‌خواهد برای اولین بار از تراشه‌ی مرکزی اختصاصی استفاده کند، باید ببینیم این رویکرد چه تاثیری بر کیفیت عکس‌های سری پیکسل ۶ خواهد داشت.

گوشی‌های هوشمند همواره در حال پشت سر گذاشتن محدودیت‌های فیزیکی خود هستند و در این میان پردازش تصویر و امکانات نرم‌افزاری نقش مهمی در پیشبرد نوآوری ایفا خواهند کرد. به همین خاطر در کنار سنسور دوربین و لنزها، به‌زودی چیپ‌های پردازش تصویر به نقطه‌ی تمایز گوشی‌های مختلف برای عکاسی موبایل تبدیل خواهند شد. البته در رابطه با افزایش توجه به این حوزه، می‌توانیم به دلایل دیگری هم اشاره کنیم.

توجه چین به تراشه‌های پیشرفته

عکاسی موبایل

اینکه شرکت‌های چینی در حال توجه به این حوزه هستند، اصلا تصادفی نیست. دولت چین به‌شدت از ساخت تراشه‌های اختصاصی برای کاهش وابستگی به فناوری‌های غربی استقبال می‌کند. دولت آمریکا هروقت که بخواهد می‌تواند دسترسی شرکت‌های چینی به فناوری‌های پیشرفته‌ی آمریکایی را قطع کند و به همین خاطر چین هم بودجه‌ی زیادی را برای این هدف اختصاصی داده است.

چیپ‌های پردازش تصویر از معدود قطعات کلیدی تراشه‌ی مرکزی هستند که شرکت‌ها به‌راحتی می‌توانند به طور جداگانه از آن بهره ببرند. برای چیپ‌های یادگیری ماشینی هم می‌توان چنین رویکردی را اتخاذ کرد و در این زمینه هم شرکت‌های چینی دست به کار شده‌اند. اما قطعات 5G، پردازنده‌ی مرکزی و پردازنده‌ی گرافیکی تا حد زیادی به فناوری‌های غربی متکی هستند.

عکاسی‌ موبایل‌

هواوی تنها شرکت چینی است که در زمینه‌ی پتنت‌های مربوط به تراشه‌های پیشرفته حرف زیادی برای گفتن دارد اما حتی این شرکت هم برای تولید پردازنده‌ی مرکزی، پردازنده‌ی گرافیکی و دیگر قطعات مهم باید از فناوری‌های غربی استفاده کند که به دلیل تحریم‌های آمریکا، این امکان را از دست داده است.

طراحی چیپ‌های مربوط به وظایف خاص می‌تواند گام مفیدی برای طراحی تراشه‌های پیشرفته‌تر در آینده باشد. فراموش نکنید سازندگان گوشی‌های هوشمند با این کار بهتر می‌توانند به نیاز کاربران خود واکنش نشان دهند. این در حالی است که شرکت‌هایی مانند کوالکام و مدیاتک امکانات یکسانی را برای انواع شرکت‌ها ارائه می‌کنند.

نبرد بعدی عکاسی موبایل

عکاسی‌ موبایل‌

طی چند سال گذشته قابلیت‌های مربوط به پردازش‌های نرم‌افزاری عکاسی موبایل با توجه گسترده مواجه شده است. چیپ‌های پردازش تصویر بخش جدایی‌ناپذیر این پازل هستند که برای ویژگی‌هایی مانند فوکوس خودکار و الگوریتم‌های نرم‌افزاری پیشرفته نقش کلیدی دارند.

روی هم رفته شرکت‌ها با افزایش توجه به چیپ‌های پردازش تصویر می‌خواهند عامل تمایز گوشی‌های خود را افزایش بدهند. بهبود کیفیت عکاسی موبایل هدف شماره یک است و چیپ پردازش تصویر پیشرفته‌تر مطمئنا به افزایش کیفیت تصاویر ثبت شده کمک می‌کند. از طرف دیگر، شرکت‌های در حال رشد، به‌خصوص شرکت‌های چینی، با این کار می‌خواهند نشان دهند که در زمینه‌ی تراشه هم می‌توانند با رقبای قدرتمندی مانند اپل و سامسونگ رقابت کنند.

اگرچه بسیاری از کاربران هنوز با نقش چیپ‌های پردازش تصویر و نقش آن در عکاسی موبایل آگاه نیستند، ولی در تبلیغات گوشی‌های ۲۰۲۲ و احتمالا سال‌های بعد شاهد تمرکز بیشتری بر این ویژگی خواهیم بود.

منبع: Android Authority



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X