هوشمندترین شهرهای جهان؛ ۷ شهر پیشرفته با فناوری‌های نوین

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
شهر هوشمند

این روزها فناوری‌های هوشمند بسیار فراگیر و پرطرفدار شده‌اند،‌ از خانه‌های هوشمند تا شهر هوشمند، فناوری‌های متصل در حال تغییر زندگی ما هستند. به‌نظر می‌رسد امروزه دیگر نمی‌توان گجتی بدون امکان اتصال به وای‌فای، بلوتوث و سایر راه‌های را ارتباطی تصور کرد. اما چه می‌شود اگر بتوانیم کل شهر را به این نوع گجت‌ها مجهز کنیم؟

ظهور شهرهای هوشمند گام بعدی بشر در توسعه‌ی فناوری‌های نوین است که در مقیاسی بزرگ رخ خواهد داد. بسیاری از شهرهای فعلی در حال حرکت به‌سوی هوشمند شدن هستند، اما تعدادی از شهرهای بزرگ و شناخته‌ شده‌ی دنیا همین حالا هم بسیاری از فناوری‌های موجود را برای خدمت‌رسانی بهتر به شهروندان به‌کار گرفته‌اند که به‌ همین دلیل می‌توان آن‌ها را هوشمندترین شهرهای جهان نامید. بنابراین، در این مطلب مقصود ما از شهر هوشمند، تصویری که فیلم‌های علمی-تخیلی ارائه می‌کنند نیست، بلکه استفاده‌ی شهرها از فناوری‌های پیشرفته و هوشمند است.

۱. هنگ کنگ

شهر هوشمند

هنگ‌ کنگ از چند سال پیش فرایند تبدیل شدن به شهر هوشمند را آغاز کرده است. در سال ۲۰۱۷، این شهر نقشه‌ی راه خود را منتشر کرد که طبق آن به‌تدریج به امکانات هوشمند خود می‌افزاید. این نقشه‌ی راه شامل ۷۶ مفهوم نوآورانه‌ی مختلف است که از میان آن‌ها می‌توان به جابه‌جایی هوشمند، زندگی هوشمند، محیط زیست هوشمند، مردم هوشمند، دولت هوشمند و اقتصاد هوشمند اشاره کرد.

این مفاهیم برای ایجاد یک شهر سبز و متصل که زندگی در آن لذت‌بخش باشد تعریف شده‌اند. یکی از بخش‌های این طرح کلی که تمرکز بسیاری بر فناوری دارد، «زندگی هوشمند» است که شامل ارائه‌ی وای‌فای رایگان به‌صورت عمومی و در همه‌ی نقاط است تا شهروندان بتوانند راحت‌تر از روش‌های پرداخت جدید مانند پرداخت با گوشی هوشمند از طریق NFC استفاده کنند. علاوه بر این‌ها، سیستم سلامت و پشتیبانی پیشرفته برای سالمندان و افراد ناتوان هم یکی دیگر از اهداف این بخش است.

«جابه‌جایی هوشمند» هم یکی دیگر از مفاهیم این بخش است که با تمرکز بر سیستم حمل‌و‌نقل هوشمند توسعه یافته و شهروندان می‌توانند با استفاده از اپلیکیشن جامعی به‌نام KHeMobility از انواع خدمات این سیستم بهره‌مند شوند.

۲. اوسلو

شهر هوشمند

اوسلو با وجود این که پایتخت کشور نروژ است، اما در سطح جهانی در رده‌ی شهرهای بزرگی مانند نیویورک یا هنگ کنگ قرار نمی‌گیرد. با این حال، این شهر به‌خوبی در حال توسعه‌ی قابلیت‌های هوشمند خود است. یکی از مهم‌ترین اهداف در اوسلو این است که با تبدیل شهر به یک شهر دوست‌دار محیط زیست و متصل به شبکه‌ی هوشمند، سطح زندگی شهروندان ارتقا پیدا کند.

یک فناوری کلیدی که برای رسیدن به این هدف استفاده می‌شود، اینترنت اشیاء یا IoT است. دستگاه‌ها یا سایر وسایلی که به نرم‌افزار، حسگر و سایر ویژگی‌های فناورانه مجهز باشند و بتوانند با اتصال به اینترنت با سایر دستگاه‌ها ارتباط برقرار کنند، همگی در این تعریف جای می‌گیرند. این فناوری برای شهرهای هوشمند یک گزینه‌ی محبوب است و اوسلو هم در بخش‌های مهم مدیریت شهری مانند مدیریت پسماند، حمل‌و‌نقل و مدیریت آب از آن‌ها کمک می‌گیرد.

بخش‌های مختلفی در مدیریت شهری اوسلو در حال توسعه هستند که انوبوس‌های شهری برقی، توسعه‌ی صنایع و سایت‌های ساخت‌وساز بدون انتشار مواد مضر بخشی از آن‌ها به‌شمار می‌آیند.

۳. لندن

شهر هوشمند

لندن نه‌تنها پایتخت انگلستان، بلکه شلو‌‌غ‌ترین شهر این کشور هم هست. بنابراین، طبیعی است که هوشمندترین شهر انگلستان هم باشد. بخشی از پروژه‌ی هوشمند سازی لندن بر پایه‌ی ایجاد شبکه‌ی کاملا فیبری است که ۴۰۰ کیلومتر از از تونل‌های مترو و ۵۰۰ کیلومتر از جاده‌ها و ۸۰ هزار قطعه از مبلمان شهری این شهر را به‌هم متصل می‌کند.

علاوه بر این، نقشه‌ی اتصال شهر می‌تواند نقاط مختلف لندن را که بهترین و بدترین پوشش پهنای‌ باند را دارند به شهروندان نشان بدهد. تمرکز مستمر بر انرژی پاک، کاهش انتشار کربن و توسعه‌ی استفاده از وسایل نقلیه‌ی برقی بخش دیگری از برنامه‌ی لندن برای حرکت در مسیر تبدیل شدن به شهر هوشمند است.

۴. دبی

شهر هوشمند

در طول چند دهه‌ی گذشته، دبی با سرعت بسیار بالایی توسعه یافت و از یک منطقه‌ی بیابانی به یکی از برترین و بزرگ‌ترین شهرهای جهان تبدیل شد. این شهر اکنون با سرعت بسیار بالایی مسیر هوشمند شدن را هم طی می‌کند. برخی خدمات هوشمند از همین حالا در دبی در دسترس هستند که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به کارت هوشمند Nol اشاره کرد که به شهروندان اجازه می‌هد با استفاده از NFC هزینه‌های حمل‌و‌نقل عمومی را پرداخت کنند.

همچنین، این شهر اپلیکیشنی به‌نام DubaiNow را توسعه داده است که به شهروندان اجازه می‌دهد تمام هزینه‌های خدمات عمومی شامل درمان، آموزش، مسکن و حمل‌و‌نقل را بدون دردسر پرداخت کنند. سرویس هوشمند اجاره‌ی خودروی دبی هم یکی از خدمات دیگر در حوزه‌ی هوشمند سازی است که به شهروندان اجازه می‌دهد با استفاده از اپلیکیشن‌هایی به‌نام‌های Udrive و Ekar خودرو اجاره کنند.

از دیگر پروژه‌های بزرگ دبی، استراتژی حمل‌ونقل خودران است. طبق این طرح، ۲۵ درصد از حمل‌و‌نقل شهری دبی تا سال ۲۰۳۰ خودران خواهد شد.

۵. آمستردام

آمستردام

آمستردام به تاریخ و فرهنگ غنی معروف است، اما این شهر اروپایی هم یکی دیگر از شهرهای هوشمند جهان است. از ویژگی‌های آمستردام می‌توان به داده‌های منبع باز شهر در بخش حمل‌ونقل اشاره کرد که هر فرد در هر زمان که بخواهد می‌تواند داده‌های مرتبط را به آن اضافه کند. این سیستم حمل‌و‌نقل برای آگاه نگه‌داشتن شهروندان از وضعیت ترافیکی و ورودی و خروجی به شهر عالی عمل می‌کند.

به علاوه، آمستردام (و در کل کشور هلند) یکی از پرسرعت‌ترین اینترنت در اتحادیه‌ی اروپا را در اختیار دارد که همین عامل سبب می‌شود طرح شهر هوشمند آمستردام (ASC) با سرعت بیشتری توسعه یابد و شبکه‌ی فناوری‌های متصل آن از سرعت بیشتری برخوردار باشد.

طرح ASC که از سال ۲۰۰۹ آغاز شد، شامل فهرستی طولانی از پروژه‌های مختلف است که بر توسعه‌ی کلی شهر متمرکز هستند. این فهرست دربرگیرنده‌ی نظافت رودخانه‌ها، مدیریت شبکه‌ی راه‌ها و ارتقا سطح زندگی شهروندان است. در این شهر برای بهبود سطح زندگی از اپلیکیشنی به‌نام Wyzer کمک گرفته می‌شود که به شهروندان اجازه می‌دهد به کشف مسیرهای غیررسمی شهر بپردازند و در همین حال «جواهرات مخفی» نشان‌ شده در اپ را هم به‌عنوان پاداش کشف کنند.

پروژه‌ی Social Glass آمستردام هم امکان جمع‌آوری تحلیل داده‌های شهری و پیش‌بینی‌های هواشناسی را فراهم می‌کند که به کمک آن می‌توان دید بهتری از رفتار و شرایط عامه‌ی مردم به‌دست آورد.

۶. بارسلونا

شهر هوشمند

بسیاری بارسلونا را با تیم فوتبال، مراکز گردشگری و غذاهای بی‌نظیرش می‌شناسند، اما چه کسی فکر می‌کرد یک شهر تاریخی به یکی از هوشمندترین شهرهای جهان تبدیل شود؟ تعجب شما بیشتر خواهد شد اگر بدانید بارسلونا اولین شهری اروپایی بود که به استفاده از فناوری‌های هوشمند در سطح شهری روی آورد.

مانند اوسلو، بارسلونا هم توجه ویژه‌ای به اینترنت اشیاء دارد و به‌صورت ویژه از آن در بخش مدیریت پسماند کمک می‌گیرد. برای مثال، سطل‌های زباله‌ی این شهر به اینترنت اشیاء مجهز هستند و می‌توانند به بخش مربوطه اطلاع دهند که در هر زمان مشخص، چه میزان از سطل با زباله پر شده است.

از سایر المان‌های هوشمند این شهر می‌توان به چراغ‌های خیابان، سیستم هشدار دهنده‌ی بلایای طبیعی و صندوق‌های پست هوشمند اشاره کرد که در سطح کلان در این شهر استفاده خواهند شد. همچنین، تکنولوژی‌های دیگری هم با محوریت حفظ محیط زیست در این شهر به‌کار گرفته خواهند شد که کیفیت هوا را بررسی می‌کنند، خدمات خودروی اشتراکی ارائه می‌دهند، میزان مصرف انرژی در بخش خانگی را پایش می‌کنند و الگوی مصرف آب را می‌سنجند.

۷. نیویورک

نیویورک

همان‌طور که شاید شما هم انتظار داشتید، نیویورک به‌عنوان یکی از معروف‌ترین شهرهای جهان، یکی از هوشمندترین آن‌ها هم محسوب می‌شود. یکپارچگی سیستم نورپردازی هوشمند، سیستم اندازه‌گیری مصرف آب هوشمند و سیستم مدیریت پسماند هوشمند، این شهر را در میان هوشمندترین‌ها قرار داده است. برای مثال، سطل زباله‌ی هوشمند که BigBelly نامیده می‌شود به سیستم فشرده‌سازی زباله و سنسورهای بی‌سیم مجهز است که میزان زباله‌ی هر سطل را اندازه می‌گیرد.

همچنین، این شهر به‌دلیل مشکلات ناشی از آلودگی هوا، تمرکز ویژه‌ای روی پایش کیفیت هوا دارد. البته طرح‌های دیگری هم برای حفظ محیط زیست در نیویورک به‌کار گرفته شده‌اند که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به چالش محله‌های تمیز و پروژه‌های انرژی‌‌های تجدید پذیر اشاره کرد که وابستگی این شهر به سوخت فسیلی را کاهش می‌دهند.

یک نمونه‌ی قابل احترام

سنگاپور

اگرچه سنگاپور را به‌عنوان یک شهر در نظر نمی‌گیرند، اما این جزیره به‌لحاظ استفاده از فناوری یکی از پیشرفته‌ترین مکان‌ها در جهان به‌شمار می‌آید. ابتکار «تردد هوشمند ۲۰۲۰» این کشور روی ارائه‌ی سیستم حمل‌و‌نقل هوشمند و پیشرفته متمرکز است. این طرح با برنامه‌ی «سفر هوشمند» همراه شده است که با هدف توزیع کارآمدتر تراکم جمعیت در هنگام پیک سفر توسعه یافته و به شبکه‌ی راه‌آهن سنگاپور وابسته است که شهروندان را تشویق می‌کند زمان و نحوه‌ی سفر خود را با دقت بیشتری انتخاب کنند.

سنگاپور اپلیکیشن Smart Nation را در اختیار شهروندان قرار داده است که به آن‌ها اجازه می‌دهند از خدمات وسایل نقلیه‌ی خودران استفاده کنند، درباره‌ی کیفیت و دمای هوا هشدار دریافت کنند و مشکلات شهری را گزارش دهند.

شاید در آینده هر شهری به شیوه‌ی خودش هوشمند شود

با توجه به این که گسترش فناوری‌های هوشمند در مکان‌های مختلف جهان اجتناب‌ناپذیر است، شکی نیست که دولت‌های بیشتری به‌سوی استفاده از طرح‌های هوشمند سازی و بهبود سطح زندگی شهروندان، حفاظت از محیط زیست و شبکه‌های خدماتی متصل حرکت خواهند کرد.

منبع: MakeUseOf

خرید اقساطی لوازم خانگی دیجی‌کالا


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۱۶ دیدگاه
  1. دوست دار طبیعت

    دقیقا

  2. علی

    باید قبل از اینکه این گونه فناوری‌ها تو کشورمون بیاد باید فرهنگمون رو بالا ببریم، شما فکر کن که سطل آشغال هوشمند توی ایران نصب بشه مطمئنم در اولین فرصت کسانی هستند که با یختن زباله تر بجای زباله خشک کلا سیستمشو از کار بندازند، دوستان ما مردم با فرهنگی بودیم ولی چرا به این روز افتادیم رو جواب سوال رو نمیدونم،

  3. لم و لما - ما ماضی

    پس دنور و توکیو کوش😄

  4. محمد

    اینکه چیزی نیست ماهم میتونیم روزی دوساعت

    برق و آب و گاز مردمو قطع کنیم.خخخ

  5. ...

    واقعا متاسفم چرا توکیو رو نیاوردید با ژاپن مشکل دارین والله چیزی که توی توکیو هست توی هیچ جای جهان نصفش هم پیدا نمیشه

    اولا توکیو حتی سیستم ضد زلزله و ضد سیل داره خیلی هم پیشرفته

    دوما توکیو پر جمعیت ترین شهر جهان هست

    سوما برید اقتصاد و امکاناتش رو نگاه کنید

    چهارما برید ببینید چقدر خوشگله بهشت روی زمین همونجاست

    و پنجما شهر هایی آوردید که به جاش میتونستید گزینه های بهتر بیارید

    و مورد ششم هم سرچ کنید آکیهابارا و شیبویا تا عکس هاش رو ببینید

    1. rasoul

      توکیو رو به شدددددددت موافقم

  6. محمد امین

    انقدر به این مغزمون اعتماد کردیم و به رخ کشیدیمش که الان اینجاییم دوست عزیز!
    کار نیک از پر کردن است…
    قضیه دقیقا شد مثل قدمت ۲۵۰۰ ساله ایران،این حرفها چیزی رو تغییر نمیده بلکه مردم مارو خوش خیال و سست تر میکنه!
    باید قبول کنیم که ما ایرانیا تفاوتی با بقیه نداریم و راهی جز تلاش و گذر زمان و بیداری از خواب غفلت وجود نداره.
    موفق باشید

  7. غریبه

    توکیو؟؟

  8. Arnika

    😂 ما هم اگه بخوایم میتونیم کشور پیشرفته ای بشیم
    اتفاقا مغز ایرانیا خیلی خوب کار میکنه فقط باید بخوایم و ازش کار بکشیم و با همکاری بتونیم پیشرفت کنیم😐

    1. حسین

      حتماااااااا

  9. ا

    کشور خودمون از همه هوشمند تره 😂

  10. .........

    کشور خودمون کو حاضرم کمک کنم اگه مشکلی پیش اومده به هم دیگه کمک میکنیم کشور مون می‌ره سپر بالا 😃😓💔 کسی هست حالا فوف
    بقولی ولی این 😉😌این قسمت رو خوب گفتی فناوری ها زیاد شده شاید ما هم پیشرفته شدیم

  11. احسان

    چرا کشور ما نبود عه

  12. مهران

    واقعا که بعد چرا اسم شهر ما تو این لیست نیست اتفاقا از همه اینها پیشرفته تره فقط آسفالت نداره همین وگرنه همه چی داره ،اب داره گاز داره ، برق داره ،تیر برق خیلی داره!!!

    1. Ali.a.m

      بچه بیا پایین سرمون درد گرفت

      1. هادی

        درست میگه دیگه

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X