۶ گام ساده برای پیدا کردن بهترین شغل
اگرچه اپلیکیشنها و وبسایتهای کاریابی فراوانی در حال فعالیت هستند، ولی بیشتر آنها هنوز اینقدر هوشمند نشدهاند که خودشان بهترین کار را برای شما پیدا کنند. در نتیجه بهتر است خودتان هم دست به کار شده و در کنار این اپلیکیشنها تلاش کنید تا شغل مناسب و دلخواهتان را برای خودتان پیدا کنید.
دنیایی را تصور کنید که در این یک اپلیکیشن کاریابی را باز میکنید و شغل آینده خود را همانند انتخاب یک غذا از منو رستوران، با استفاده از این اپلیکیشن انتخاب میکنید. تجربهی جستجو برای شغل به زودی شبیه به پیدا کردن یک محصول در ساختهای خرید مثل همین دیجیکالا و آمازون می شود. شما با لیستی از مشاغل پیشنهادی برای خودتان روبرو میشوید؛ چیزی شبیه به لیستهای پخش اختصاصی تولید شده توسط spotify: شما شرکتها و سمتهای مختلف را مشاهده و موردی را انتخاب میکنید که برای شما جذابتر است. سپس بعد از چند روز، هوش مصنوعی پشت این سامانه ها شروع به بررسی رزومه و تجارب شغلی شما میکنند.
در واقع، زمانی که شغل مناسب، عالی و مورد نظر خودتان را پیدا کردید، دکمه Apply را زده و آخرین تجارت، تخصص، توصیهها، ویژگیهای شخصیتی و تمام اطلاعات شما همگی در یک لحظه در دسترس شرکت استخدامکننده قرار میگیرد و دیگر نیازی به ارسال درخواست و یا رزومه نیست.
امروزه شرکتهای مختلف بهصورت بسیار فعالانه روی ایجاد راهکارهای خلاقانه برای بهبود تجربه کاریابی و استخدام کار میکنند. در حال حاضر شاید نمونههایی شبیه به آنچه توصیف شد مشغول فعالیت باشند. ولی کماکان خودتان هم باید برای پیدا کردن بهترین مشاغل تلاش کنید. در ادامه چند توصیه برای بهبود این فرآیند مطرح میکنیم که میتوانند نقشی تعیینکننده در استخدام شما ایفا کنند.
مهارتها و تواناییهای خود را نشان دهید
شاید پیشتر چیزی در مورد گواهینامههای مختلف شنیده باشید. این گواهینامهها در اندازهها و شکلهای مختلفی ارائه میشوند. برای مثال، شما میتوانید در ارزیابیهای لینکدین در مورد Microsoft Office شرکت کنید و در انتها در صورت عملکرد مناسب، گواهینامه تسلط به این مجموعه نرمافزار را از لیندکین دریافت کنید. البته آفیس تنها یک مثال بود و گواهینامهها برای گرایشها و تواناییهای مختلفی صادر میشوند. از سوی دیگر، لینکدین تنها مرجع صادر کننده این گواهینامهها نیست. مسلماً شرکتها و سازمانهای مختلفی هستند که طیف مختلفی از گواهینامهها را صادر میکنند. هرکدام از این مدارک ممکن است اعتبار خاصی داشته باشند. برخی کمتر و برخی بیشتر معتبر هستند. ولی چیزی که مهم است، نشان دادن این موضوع است که شما واقعاً به این حیطهها علاقهمند هستید.
اجازه دهید کارفرما شما را پیدا کند!
احتمالاً شما هم مثل خیلیهای دیگر بهدنبال شغل مناسب مورد نظر خودتان میگردید و در صورت پیدا کردن شغلهای مناسب، رزومه خود را برای آنها ارسال میکنید. ولی این موضوع را هم باید در نظر داشته باشید که احتمالاً خیلی از کارفرماها در محیطهای مشابه سعی در پیدا کردن نیروی کار مورد نیاز خود دارند. بنابراین حتماً اطمینان حاصل کنید که رزومه شما در پلتفرمهای مختلف ارسال شده است تا شانس بیشتری برای جلب نظر این قبیل کارفرمایان هم داشته باشید.
به مسائلی فراتر از خود شغل هم فکر کنید
آگهیهای شغلی مهم هستند. نقش و وظایف شما در شرکت مورد نظر هم بسیار مهم است. شغل مناسب مورد انتخاب شما طبعاً باید قابل در ارتباط با تواناییها و مهارتهای شما باشد. ولی این تمام ماجرا نیست. وقتی متقاضی یک شغل هستید و آن را تصاحب میکنید، شما در واقع به عضویت یک خانواده بزرگتر (کل شرکت) در میآیید. فرهنگ سازمانی، سایر کارکنان، شرایط کاری و بسیار موارد دیگری هم وجود دارند که همگی تجربه کاری شما را شکل میدهند. بنابراین توصیه میکنیم پیش از ارسال رزومه و درخواست برای یک شغل خاص، کمی بیشتر درباره آن شرکت، محیط کاری، کارمندان، مزایا و معایب آن تحقیق کنید. با کمی جستجو در اینترنت میتوانید اطلاعات مفیدی در مورد این مسائل به دست بیاورید.
تخصص خود را اثبات کنید
یکی دیگر از راههای به نمایش گذاشتن تواناییهای خود این است که آنها را بهمعنای واقعی کلمه به نمایش بگذارید. شما این کار را میتوانید از طریق پرداختن مفصل به یک موضوع در توییتر، راهاندازی یک وبلاگ شخصی، ایجاد یک صفحه در یوتیوب و یا حتی پخش یک پادکست در پلتفرمهای مرتبط انجام دهید. با استفاده از این ابزارها شما میتوانید داستان شخصی خود را بازگو کرده و تواناییها و تخصص خود را واقعاً اثبات کنید. علاوه بر این، کارفرماها هم مدارکی فراتر از ادعای شخصی شما در رزومه مبنی بر تسلط بر موضوعی خاص را مشاهده خواهند کرد و مطمئناً تاثیرگذار خواهد بود.
برای پیدا کردن شغل مناسب، تجربههای فریلنس را جدی بگیرید
پروژههای فریلنس جذابیتهای خاص خود را دارد. ماهیت خاص آنها باعث انعطافپذیری در زمانبندی کار شما میشود. ولی این تمام ماجرا نیست. انجام چند پروژه فریلنس راهی عالی برای تجربه چالشهای جدید، قویتر کردن رزومه شغلی، گسترش افق شغلی و بهخصوص آشنا شدن با افراد و کارفرمایان مختلف است. موارد بسیار متعددی وجود دارد که همکاریهای فریلنس در آینده ادامه پیدا کرده و تبدیل به فرصتهای شغلی باورنکردنی شدهاند.
با افراد زیادی ارتباط برقرار کنید
از پلتفرمهای مختلف (بهخصوص لینکدین) استفاده کنید. سعی کنید با افراد بیشتری آشنا شده و از آنها برای رشد و توسعه خود استفاده کنید. تبادل اطلاعات باعث توانمندی شما میشود. خواندن نوشتهها و تجربیات افراد به مرور زمان میتواند تبدیل به گنجینه ارزشمندی برای شما شود. از سوی دیگر، این آشناییها ممکن است منجر به آشنایی با مشاغل جدید هم بشود. از سوی دیگر، این افراد و دوستان جدید ممکن است شما را برای تصدی شغلی خاص توصیه کنند.
در انتها باید در نظر داشته باشید که جدا از تمام ویژگیهای شخصی، تواناییها و مهارتهایی که ممکن است داشته باشید، نحوه ارائه کردن آنها هم بسیار پراهمیت است.
منبع: Fastcompany