۶ عادت در استفاده از گوشی‌های هوشمند که بهره‌وری شما را افزایش می‌دهند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
بهره‌وری

با توجه به این‌که چه میزان از گوشی هوشمند خود استفاده می‌کنید، ممکن است به‌قدری به گوشی وابسته شوید که به بهره‌وری خود در کار و حتی رسیدگی به امور روزمره‌ی زندگی آسیب بزنید. با توجه به همین موضوع، ما تصمیم گرفتیم شما را با مجموعه‌ای از عادت‌ها در هنگام استفاده از گوشی‌های هوشمند آشنا کنیم که می‌توانند به افزایش بهره‌وری شما کمک کنند.

این روزها، صحبت از افزایش بهره‌وری بدون اشاره به همراه همیشگی‌مان، یعنی گوشی هوشمند، دشوار است. این دستگاه با یک حرکت ساده در دست ماست و بیشتر کارهای روزمره‌، از ارتباطات و تعامل، تا مطالعه، سرگرمی و هماهنگی کارها و وظایف را به‌طرز غیر قابل انکاری به‌خود وابسته کرده است.

در حالی که فروشگاه‌هایی مانند اپ استور و پلی استور انبوهی از اپلیکیشن‌های افزایش بهره‌وری را به شما ارائه می‌کنند، اما استفاده از این اپلیکیشن‌ها هم مستلزم در دست داشتن گوشی و چک کردن مداوم آن است. بنابراین، بهتر است عادت‌هایی را در خود شکل دهید که به شما کمک می‌کنند از گوشی هوشمند خود بهینه استفاده و آن را از یک ابزار قاتل زمان و عامل حواس‌پرتی به ابزاری برای بهره‌وری بیشتر تبدیل کنید.

۱. برنامه‌ریزی و از استفاده از حالت Focus Mode

بهره‌وری

حفظ تمرکز یکی از مهم‌ترین مهارت‌های دنیای امروز است؛ دنیایی که عوامل بسیاری برای جلب توجه و حواس‌پرتی در آن وجود دارند. اعلان‌ها، پیغام‌های پاپ‌آپ، فیدهای خبری و زنگ‌های گاه و بی‌گاه هر یک عاملی برای حواس‌پرتی هستند و هر اپ یا سرویس می‌تواند بخشی از تمرکز محدود ما را به‌ خود اختصاص دهد و متمرکز ماندن بر وظایف را برای ما سخت‌تر کند. بنابراین، توانایی شما در تمرکز یک عامل مهم برای افزایش بهره‌وری و موفقیت در زندگی تلقی می‌شود.

خوش‌بختانه، بزرگان دنیای فناوری مانند اپل، گوگل، سامسونگ و … با ارائه‌ی قابلیتی به‌ نام Focus Mode (یا نام‌های متفاوت اما با کار کرد مشابه) تلاش می‌کنند تا شما را در حفظ تمرکز و دوری از عوامل مزاحم یاری کنند. همچنین، استفاده از ویژگی‌هایی مانند Digital Wellbeing در سیستم عامل اندروید یا Screen Time در iOS که میزان استفاده‌ی شما از هر اپ را در قالب نمودار به نمایش می‌گذارند، می‌توانند دیدگاه بهتری از نحوه‌ی تعامل‌تان با گوشی و اپلیکیشن‌ها به شما بدهند که شاید در حالت عادی به آن توجه نکرده‌اید.

به‌صورت خلاصه، قابلیت Focus Mode یا Do not disturb (یا هر نام دیگری که در گوشی‌ های مختلف ممکن است مشاهده کنید) با فیلتر کردن اعلان‌ها و مسدود کردن موقت اپ‌های خاص به شما امکان می‌دهد تمرکز بیشتری روی وظایف خود داشته باشید. با این روش، شما کمتر وسوسه خواهید شد به سراغ گوشی خود بروید.

۲. شخصی‌سازی اپلیکیشن‌های کاری

شخصی‌سازی دسترسی و اعلان‌ها برای اپ‌های کاری می‌تواند عادت مهم بعدی در استفاده از گوشی‌های هوشمند باشد که بهره‌وری شما را افزایش می‌دهد. با توجه به این‌که دورکاری در حال فراگیر شدن است، ممکن است مجبور شوید بسیاری از وظایف و زمان‌های کاری خود را با اپ‌های مختلفی مانند اسلک، زوم، اسکایپ، تقویم گوگل یا ترلو هماهنگ کنید.

بنابراین، باید بین زمان کاری و زمان شخصی خود مرزبندی داشته باشید تا این تصور که افراد دورکار باید دائم در دسترس باشند را از بین ببرید و از فرسودگی شغلی جلوگیری کنید. یک راه برای انجام این کار این است که زمانی که ساعت کاری‌تان به پایان رسید، اعلان‌های مرتبط با اپ‌های کاری را غیر فعال کنید. اگر از اپ‌هایی مانند اسلک استفاده می‌کنید که وضعیت آنلاین بودن شما را نمایش می‌دهند، می‌توانید وضعیت آن‌ها را هم پس از ساعت کاری تغییر دهید تا همکاران یا مخاطبان کاری شما بدانند که دیگر در دسترس نیستید.

۳. استفاده از قابلیت‌های خودکارسازی

احتمالا شما هم موافقید که انجام یک وظیفه‌ی تکراری روی گوشی هوشمندمان بهترین شیوه‌ی بهره‌وری از زمان‌مان نیست. خوش‌بختانه، شما می‌توانید با استفاده از قابلیت خودکارسازی ابزارها در گوشی هوشمند خود از انجام کارهای تکراری و یکنواخت جلوگیری کنید.

برای مثال، می‌توانید از اپ Shortcut برای سیستم عامل iOS استفاده کنید تا وظایفی را که اغلب انجام می‌دهید به‌ حالت خودکار درآورید و در نتیجه‌ی آن، زمان کمتری را به استفاده از گوشی اختصاص دهید و وقت خود را برای کارهای مهم‌تر صرف کنید. اپلیکیشن‌های مشابه Shortcut به‌راحتی از طریق فروشگاه‌های نرم افزاری در دسترس هستند.

همچنین، اگر از گوشی‌های سری گلکسی سامسونگ استفاده می‌کنید، می‌توانید از قابلیت Bixby routines بهره بگیرید. برای فعال‌سازی این ویژگی وارد بخش تنظیمات گوشی شوید و از بخش Advanced features گزینه‌ی Bixby routines را فعال کنید. به کمک این ویژگی، می‌توانید روتین‌هایی را برای زمان‌ها و مکان‌‌های مختلف تنظیم کنید. برای مثال، می‌توانید از بیکسبی بخواهید در ساعت خواب شما قابلیت Do not disturb را فعال کند.

۴. میزان استفاده از اپلیکیشن‌ها را پایش کنید

بهره‌وری

یکی دیگر از راه‌کارهایی که برای افزایش بهره‌وری در هنگام استفاده از گوشی هوشمند پیشنهاد می‌شود این است که میزان استفاده از اپ‌های موجود در گوشی خود را بررسی کنید. اگر از آن دسته افرادی هستید که زمان زیادی از روز خود را صرف کار کردن با گوشی هوشمند می‌کنید، این کار می‌تواند تلنگری باشد برای اختصاص زمان کمتر به کارهای بی‌حاصل. با پایش میزان استفاده از گوشی و اپلیکیشن‌های مختلف، می‌توانید دیدگاه بهتری نسبت به عادات خود در استفاده از گوشی هوشمند داشته باشید و آنچه موجب اتلاف وقت‌ می‌شود را بهتر بشناسید.

کاربران آیفون می‌توانند با رفتن به بخش تنظیمات گوشی خود و انتخاب گزینه‌ی Screen Time به آمارهای مرتبط دسترسی پیدا کنند. همچنین، این امکان وجود دارد که با استفاده از ویژگی Downtime بتوان بازه‌هایی را مشخص کرد که فقط اپ‌های مخصوصی در آن بازه‌ها در دسترس باشند. ویژگی‌ دیگر App Limits است که به شما اجازه می‌دهد مدت زمان استفاده از هر اپ را محدود کنید.

کاربران اندروید می‌توانند با انتخاب گزینه‌ی Digital Wellbeing & Parental controls از منوی تنظیمات، به آمار استفاده از اپلیکیشن‌ها در گوشی خود دسترسی داشته باشند. در این بخش شما می‌توانید برای استفاده‌ی روزانه از هر اپ مدت زمان محدودی را تعیین کنید. انجام این کار به شما کمک می‌کند ذهن آزادتری داشته باشید و با ایجاد عادت‌های جدید در استفاده از گوشی هوشمند خود، عادت‌های نامناسب قبلی را ترک کنید.

۵. خلوت کردن صفحه‌ی هوم و سامان‌دهی آن

صفحه‌ی هوم گوشی هوشمند شما می‌تواند به‌سادگی به بخشی درهم ریخته و نامرتب تبدیل شود، به‌ویژه اگر اپ‌های جدید هنگام دانلود روی آن ظاهر شوند. وجود تعداد زیادی اپ روی صفحه‌ی هوم می‌تواند منجر به کاهش بهره‌وری شود، به این دلیل که پیدا کردن اپ مورد نظر در میان انبوهی از آیکن‌ها و ویجت‌ها دشوار خواهد بود.

در نتیجه، سازمان‌دهی و خلوت‌ نگه داشتن صفحه‌ی هوم راهی مهم برای صرف زمان کمتر با گوشی هوشمند است. به‌ علاوه، اگر صفحه‌ی هوم خلوت باشد، بسیاری از اپ‌ها از دید شما پنهان می‌مانند و وسوسه نمی‌شوید آن‌ها را باز کنید. اولین چیزی که باید حذف کنید اپ‌هایی است که از آن‌ها استفاده نمی‌کنید یا خیلی کم استفاده می‌کنید. همچنین، می‌توانید اپ‌های مشابه را در یک پوشه قرار دهید یا آن‌ها را به‌عنوان اپ‌های بیشتر استفاده شده مشخص کنید تا دسترسی به آن‌ها ساده‌تر باشد.

همچنین می‌توانید ویجت‌هایی مانند ساعت و وضعیت آب‌و‌هوا یا تقویم را روی صفحه قرار دهید تا در زمان کوتاه‌تری به اطلاعات دسترسی پیدا کنید.

۶. استفاده‌ی هدفمند از گوشی هوشمند را تمرین کنید

بهره‌وری

یکی از بهترین راه‌های افزایش بهره‌وری به کمک گوشی هوشمند این است که هدفمندتر از آن استفاده کنیم. این یعنی بدانیم چرا و چه زمانی از گوشی استفاده می‌کنیم و به هدفمان از استفاده از گوشی پای‌بند بمانیم و از گشت‌‌و‌گذار بی‌حاصل بپرهیزیم. یادداشت‌های روزانه و مدیتیشن می‌تواند برای ذهن‌آگاهی و تمرکز و همچنین سامان دادن به افکار و اعمال کمک بزرگی باشند.

افزایش بهره‌وری با این روش‌ها

با توجه به رابطه‌ی جدانشدنی بین ما و گوشی‌های هوشمندمان، مهم است بتوانیم استفاده‌ی درستی از آن داشته باشیم تا به سایر جنبه‌های زندگی‌مان لطمه‌ای وارد نشود و بتوانیم از آن به‌عنوان ابزاری برای افزایش بهره‌وری استفاده کنیم.

ایجاد عادت‌های صحیح استفاده از گوشی هوشمند می‌تواند به شما کمک کند بهینه‌تر از زمان روزانه‌ی خود بهره ببرید، تنها کافی است از گام‌های ساده‌ای که در این مطلب به آن‌ها اشاره شد پیروی کنید و با ایجاد چند تغییر ساده بهره‌وری خود را ارتقا دهید.

منبع: Make Use Of



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X