۶ کتاب که برای تولید محتوا باید بخوانید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۹ دقیقه

در دنیای دیجیتال امروز، محتوا پادشاه است. برای ارتقا برند، جذب مخاطب و به‌اشتراک گذاشتن محصولات تولید محتوای با کیفیت راز موفقیت است. با این حال، تولید محتوای جذاب و آموزنده کار آسانی نیست. اینجا است که کتاب‌های آموزشی به‌ کمک می‌آیند. منابع ارزشمندی وجود دارند که اصول تولید محتوا، نوشتن متنی جذاب و تبدیل شدن به متخصصی ورزیده را آموزش می‌دهند. در ادامه شش کتاب که برای تولید محتوا است، معرفی می‌شوند. اما پیش از آن با مشخصات محتوای خوب آشنا می‌شویم.

ویژگی‌های محتوای خوب

هدفمندی

محتوای خوب و با ارزش محتوایی است که هدفمند باشد. یکی از اهداف کسب و کارها در تولید محتوا رفع نیازهای مخاطبین است. پس برای هدفمند بودن محتوا باید مخاطب‌شناسی انجام شود تا بتوان نیازها و دغدغه‌های مخاطبین را شناسایی و برای رفع آن‌ها تولید محتوای با کیفیت کرد.

سادگی و روان بودن

محتوای با کیفیت باید لحنی ساده و روان داشته باشد و مخاطب را برای درک کردن موضوع به دردسر نیندازد. مخاطب به طور کلی محتوایی را دوست دارد که به راحتی درک‌اش کند و وقت و انرژی زیادی صرف فهم محتوا نکند. در غیر این صورت ترجیح می‌دهد محتوای دیگری را برای رفع نیازهایش انتخاب بکند.

اعتبار

بدون‌شک یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های محتوای خوب معتبر بودن است. هر چه معیارها رعایت شود اما ماهیت محتوا معتبر و درست نباشد نیاز مخاطب را برطرف نمی‌کند و ممکن است او را به دردسر بیندازد. تولید محتوای نادرست و بی‌اعتبار نابود کردن برندینگ و از دست دادن اعتماد مشتری است.

دعوت به اقدام

محتوای خوب باید حس تعامل را در مخاطب بیدار کند. بهترین کار برای ایجاد حس تعامل به مخاطب، دعوت به اقدام (call to action) است. درخواست کردن از مخاطب برای نظر دادن یا مطرح کردن سوال بهترین کار است.

۱- کارخانه‌ی محتوا«کارخانه‌ی محتوا» شش کتاب که برای تولید محتوا نیاز است.

ارزش و اهمیت محتوا در دنیای امروز بر همگان آشکار است. کسانی که به محتواء خوب و کاربردی که با استفاده از نکات و تکنیک‌های سئو نوشته، تصویربرداری، صدابرداری و تدوین شده‌اند چند پله از باقی افراد در کسب‌ و ‌کارهایشان جلوتر هستند.

اما چگونه می‌توان محتوای با ارزش و حساب شده نوشت تا به ارتقاء کسب و کار و جلب نظر مخاطبان و مشتریان کمک کند؟

جو پولیتزی نویسنده، تولیدکننده‌ی محتوا و توسعه‌دهنده‌ی کسب و کار در کتاب‌ «کارخانه‌ی محتوا»، یکی از شش کتاب که برای تولید محتوا نیاز داریم، محتواهای مکتوب، تصویری و شنیداری را بخش بزرگی از زندگی مردم می‌داند که به ذهن‌شان جهت می‌دهند. پس می‌توان با استفاده از روش‌های به‌روز، جذاب، کاربردی و ساده در تولید محتوا به هدف رسید.

امروزه تعداد زیادی از مردم با ساخت ویدئو در یوتویب، انتشار مطالب خواندنی در وبلاگ‌ها و پادکست‌ها کسب‌ و کار موفق و درآمدزا دارند. در بخش‌های مختلف این کتاب علاوه بر معرفی روش‌های جذاب، موثر و تاثیرگذار تولیدمحتوا نمونه‌های خوب استفاده‌ی کمپانی‌های بزرگ از تولید محتوا ارائه شده است.

در بخشی از کتاب «کارخانه‌ی محتوا» که به قلم جو پولیتزی و ترجمه‌ی شایان تقی‌نژاد توسط نشر آموخته منتشر شده، می‌خوانیم:

«خوب عمل کردن برای تولید محتوایی که اشتیاقی به آن ندارید کار واقعاً سختی است. اگر عاشق محتوایی نباشید که تولید می‌کنید، احتمال کمی وجود دارد که محتوای‌تان به‌اندازه‌ی کافی خوب باشد. به همین دلیل، بیشتر افرادی که به‌نظرتان محتوای خوب تولید می‌کنند عشقی حقیقی به موضوع محتوایی دارند که تولید می‌کنند.»
کتاب کارخانه ی محتوا اثر جو پولیتزی نشر آموخته

۲- خلق محتوا

جهانی که در آن زندگی می‌کنیم هر لحظه در حال تغییر است. هیچ چیز مثل گذشته نیست. با پیشرفت و توسعه‌ی فناوری و همه‌گیری شدن انواع و اقسام رسانه‌ها روش‌های تاثیرپذیری مردم دگرگون شده است.

در گذشته مرجع مردم برای کسب اطلاعات و اخبار رادیو، تلویزیون و روزنامه‌ها بودند و از آن‌ها تاثیر می‌پذیرفتند. اما با ایجاد، گسترش و همه‌گیر شدن اینترنت، شبکه‌های اجتماعی، سایت‌های گوناگون، پادکست‌ها و… مردم حق انتخاب پیدا کردند و به رسانه‌های خاصی وابسته نیستند. آن‌ها به راحتی می‌توانند رسانه‌ی خودشان را بسازند و اطلاع‌رسانی کنند. در این شرایط که اطلاع‌رسانی یک‌طرفه منسوخ شده، همه در حال گفت‌و‌گو و برقراری ارتباط‌اند، بازاریابان نیز برای هماهنگ شدن با این تغییر و تحول از بازاریابی محتوا استفاده می‌کنند.

جو پولیتزی و نیوت برت، نویسندگان و تولیدکنندگان برجسته‌ی محتوا در کتاب «خلق محتوا / خلق مشترک»، یکی از شش کتاب که برای تولید محتوا نیاز داریم، تلاش کرده‌اند تاثیر مثبت و فواید استفاده‌ی این نوع بازاریابی را نشان دهند.

آن‌ها معتقدند در جهانی که هر لحظه در حال تغییر است و صدها سایت و صفحه‌ی جدید در اینترنت، شبکه‌های اجتماعی و یوتویوب ساخته می‌شود استفاده از استراتژی‌های بازاریابی موثر است و باید آن‌ها را آموخت.

نویسندگان کتاب با معرفی کمپین‌های موفق بازاریابی محتوایی و تحلیل و بررسی‌شان راه عملی و قابل استفاده‌ای در دسترس علاقه‌مندان قرار داده‌اند تا در این حوزه موفق شوند.

در بخشی از کتاب «خلق محتوا / خلق مشتری» که با ترجمه‌ی سعید زرگریان توسط نشر آموخته منتشر شده، می‌خوانیم:

«خوشبختانه، تغییر به‌سمت بازاریابی محتوایی، مؤسسات ناسودبر دچار محدودیت مالی را قادر می‌سازد تا با مراجعانشان به‌شکلی تأثیرگذار، پربازده و ارزان ارتباط داشته باشند. با ارائه‌ی اطلاعات مرتبط و متقاعدکننده به مراجعان فعلی و احتمالی، مؤسسات ناسودبر می‌توانند پیش از آنکه این مشتریان حتی گوشی تلفن را بردارند یا به مؤسسه مراجعه کنند، با آن‌ها ارتباطی مستحکم برقرار سازند.»
کتاب خلق محتوا خلق مشتری اثر جو پولیتزی و نیوت بـرت نشر آموخته

۳- بازاریابی پرمحتوا«بازاریابی پرمحتوا» شش کتاب که برای تولید محتوا نیاز داریم.

شاید یکی از مهم‌ترین ابزارهای موفقیت و رسیدن به هدف در کسب و کارها استفاده از تبلیغات باشد. همه‌ی صاحبان کسب و کار و شرکت‌های بزرگ از این راه برای معرفی محصولات، جذب مشتریان و فروش بیشتر استفاده می‌کنند. امروزه که محتوا اصلی‌ترین و موثرترین روش جلب نظر مخاطبان و افراد برای خرید محصولات و خدمات کسب و کارهای کوچک و شرکت‌های بزرگ است.

متخصصان بازاریابی محتوا، تولیدکنندگان تولید محتوا و کسانی که علاقه‌مندند در این خوزه فعالیت کنند باید برای حضور و حفظ موقعیت‌شان در این بخش از صنعت تبلیغات مطالعه کنند و با روش‌های جدید و به روز بازاریابی محتوا آشنا شوند. یکی از معتبرترین منابع این حوزه کتاب «بازاریابی پرمحتوا» است.

جو پولیتزی نویسنده، تولیدکننده‌ی محتوا و پادکستر شناخته شده در این کتاب، یکی از شش کتاب که برای تولید محتوا نیاز داریم، با زبان و نثری ساده بعد از معرفی بازاریابی محتوا قدم به قدم این نوع از بازاریابی را همراه با مثال‌ها و تمرین‌های کاربردی می‌آموزد. به گونه‌ای که بعد از مطالعه و انجام دادن تمرین‌ها به راحتی می‌توانید بر اساس خواست، علایق و سلایق مخاطبان برنامه‌ریزی کنید و مسیر و شیوه‌ی تبلیغات مختص به کسب و کارتان را بسازید.

در بخشی از کتاب «بازاریابی پرمحتوا» که با ترجمه‌ی سجاد بهجتی توسط نشر آریانا قلم منتشر شده، می‌خوانیم:

«اگر هدفی نداشته باشید، شکستی هم نمی‌تواند در کار باشد. شخصاً معتقدم دلیل اینکه بسیاری از افراد هدف‌گذاری نمی‌کنند این است که نمی‌خواهند خودشان را برای هیچ شکستی در زندگی آماده کنند. در برخی موارد همین مسئله برای بازاریابان نیز صحیح است.»
بازاریابی پرمحتوا اثر جو پولیزی انتشارات آریاناقلم

۴- هر برند یک قصه است«هر برند یک قصه است» شش کتاب که برای تولید محتوا نیاز است.

همه عاشق قصه هستیم. ریشه‌ی این عشق در کودکی است. از لحظه‌ای که در سال‌های ابتدای زندگی در آغوش والدین یا اقوام قرار می‌گیریم و با گوش دادن به داستان‌هایی که در گوش‌مان زمزمه می‌شود آرام می‌گیریم، همواره مشتاق خواندن یا شنیدن قصه هستیم. بازاریابان محتوا از این علاقه‌ی مردم برای جلب نظر افراد به محصولات و خدمات کسب و کارها بهره می‌برند. اما روش روایت کردن درست و بی‌نقص قصه مهارتی است که به تجربه و دانش نیاز دارد.

دانلد میلر نویسنده، سخنران و مدیر عامل شرکت STORY BRAND که به کسب و کارها و صاحبان مشاغل کمک می‌کند تا پیام‌هایشان را به مردم برسانند معتقد است افراد دوست دارند سرگرم قصه‌ای شوند که مهم‌تر، جذاب‌تر و بزرگ‌تر از داستان خودشان باشد. صاحبان کسب و کارهایی که مشتریان را سرگرم قصه‌ای بزرگ‌تر می‌کنند موفق‌تر هستند.

او در کتاب «هر برند یک قصه است»، یکی از شش کتاب که برای تولید محتوا نیاز داریم، به توانایی روایت‌گری در بازاریابی محتوا اهمیت داد ه روش‌های کاربردی و موثری ارائه می‌دهد تا قصه‌گویی تجاری در ذهن و ناخودآگاه بازاریابان محتوا نهادینه شود.

در بخشی از کتاب «هر برند یک قصه است» که با ترجمه‌ی رسول بابایی توسط نشر اطراف منتشر شده، می‌خوانیم:

«چارچوب استوری‌برند همان فرمولی است که دنبالش هستیم. می‌دانیم جواب می‌دهد چون مردمان دنیا هزاران سال به‌نوعی از این فرمول برای قصه‌گویی بهره برده‌اند. منظورم خلاصهٔ بهترین روش‌هاست. وقتی پای جلب توجه مردم در میان باشد، این فرمول بیشترین کمک را به ما می‌کند. با دانستن این فرمول‌ها، می‌توانیم مسیر بیشتر قصه‌ها را پیش‌بینی کنیم.»
کتاب هر برند یک قصه است اثر دونالد میلر نشر اطراف

۵- بهترین قصه‌گو برنده است

با قصه‌گویی راحت‌تر می‌توان با دیگران ارتباط برقرار کرد. اما قصه‌گویی را چطور باید آموخت؟ همه در طول زندگی قصه‌های زیادی شنیده‌ایم و هزاران صفحه خوانده‌ایم. با استفاده از این گنجینه‌ی با ارزش به شرطی که اسلوب قصه‌گویی را آموخته باشیم، می‌توان دیگران را مجذوب کرد. آموختن اسلوب قصه‌گویی مقدماتی دارد که عبارتند از نوشتن بی‌مهابا و کسب دانش و ریزه‌کاری‌های این مهارت. برای کسب دانش در این زمینه که به مدیریت بحران و توانایی تصمیم‌گیری کمک می‌کند مطالعه‌ی کتاب «بهترین قصه‌گو برنده است»، یکی از شش کتاب که برای تولید محتوا نیاز داریم، یکی از منابع معتبر و موثق این حوزه ضروری است.

آمن سیمونز مشاور کسب و کار، سخنران و نویسنده‌ی چهار کتاب که جزو صد اثر تاثیرگذار حوزه‌ی کسب و کار هستند در این اثر نشان می‌دهد چگونه می‌توان با استفاده از قصه‌گویی می‌توان موضوعات و مسائل ثقیل و دشوار را به ساده‌ترین و جذاب‌ترین روش شرح داد و مخاطبان را جذب کرد و از رقیب پیشی گرفت.

در بخشی از کتاب «بهترین قصه‌گو برنده است»، یکی از شش کتاب که برای تولید محتوا نیاز است، که با ترجمه‌ی زهرا باختری توسط نشر اطراف منتشر شده، می‌خوانیم:

«برای این‌که بتوانید به هر سؤالی راجع به یک قصه جواب بدهید، آن‌قدر تحقیق نیاز دارید که آن را به قصۀ خودتان تبدیل کنید. آن وقت نسخۀ شخصی شما از تجربۀ یک نفر دیگر و واکنش‌تان به آن، به حدی شخصی می‌شود که روی شنونده تأثیر بگذارد.»
کتاب بهترین قصه گو برنده است اثر آنت سیمونز نشر اطراف

۶- هنر رسانه‌های اجتماعی

لابد هر روز می‌شنوید و می‌بینید که تعدادی از آدم‌ها، به‌خصوص جوان‌ها، بعد از باز کردن صفحه‌ای در اینستاگرام، تلگرام یا یوتویوب تولید محتوا در زمینه‌های گوناگون به درآمدهای میلیونی می‌رسند و یک‌شبه ره صدساله می‌روند.

مردم سعی می‌کنند به هر شکل ممکن راز و رمز فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و پول درآوردن را کشف کنند. اما اکثریت قریب به اتفاق‌شان به هدف‌شان نمی‌رسند و سرخروده می‌شوند. مراجعه به مشاوران و متخصصان کسب و کار هم در اغلب اوقات بی‌نتیجه است. این‌جاست که مطالعه‌ی کتاب «هنر رسانه‌های اجتماعی» مفید و راه‌گشاست.

این اثر مختص تازه‌کارهای شکست‌خورده و غرق ناامیدی و حرفه‌ای‌هایی که مشتاق هستند عملکردشان را بهبود بخشند نوشته شده.

گای کاوازاکی و پگ فیتزپاتریک اساتید برندسازی و راهبرشناسی شبکه‌های اجتماعی در این اثر با در اختیار گذاشتن بیش از صد نکته، ترفند و راهنمای عملی روش و استراتژی حضور پرقدرت، متمرکز و فکر شده در شبکه‌های اجتماعی، بلاگ‌ها و سایت‌ها را در دسترس علاقه‌مندان می‌گذارند.

در بخشی از کتاب «هنر رسانه‌های اجتماعی»، یکی از شش کتاب که برای تولید محتوا نیاز است، که با ترجمه‌ی بهنام شاهنگیان توسط نشر آموخته منتشر شده، می‌خوانیم:

«هر مطلبی که به اشتراک می‌گذارید باید حاوی جذابیت بصری به شکل یک تصویر، طرح گرافیکی، یا فیلم باشد. طبق بررسی انجام‌شده توسط اسکای‌ورد، درصورتی‌که مقاله‌ی منتشر‌شده حاوی عکس یا اینفوگرافیک مرتبط باشد، به صورت میانگین، در مقایسه با مقاله‌های بدون تصویر در همان مقوله، کل بازدیدها تا ۹۴% افزایش خواهد داشت» 
کتاب هنر رسانه های اجتماعی اثر گای کاوازاکی و پگ فیتزپاتریک نشر آموخته

منبع: دیجی‌کالا مگ

راهنمای خرید کتاب


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما