۸ نشانه‌ای که می‌گویند شما برای دورکاری مناسب نیستید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
دورکاری

پس از شیوع همه‌گیری کرونا، اهمیت دورکاری بیش از هر زمان دیگری نمایان شد. اما آیا دورکاری سبک کاری مناسبی برای همه‌ی افراد است؟ برای پاسخ به این پرسش، باید ۸ نشانه را در خود جستجو کنید تا به درک صحیحی از تناسب شخصیت خود با این سبک کاری برسید.

اگر تجربه‌ی دورکاری را داشته‌اید، آیا برای انجام ساده‌ترین وظایف با مشکل مواجه می‌شوید؟ بعضی از افراد هم به دلیل این‌که از داخل خانه و اتاق خود کارشان را انجام می‌دهند و در نقطه‌ی آسایش خود قرار دارند، فکر می‌کنند بهره‌وری‌شان کاهش می‌یابد. اما مشکل به همین‌جا ختم نمی‌شود.

مانند شما، بسیاری از افراد دیگر هم ممکن است با دورکاری و کار از درون منزل مشکل داشته باشند. اگرچه می‌توان عوامل بسیاری را در به‌وجود آمدن این شرایط دخیل دانست، اما شاید ساده‌ترین و مهم‌ترین دلیل این باشد که شخصیت شما برای دورکاری مناسب نیست و به اصطلاح عامیانه، شما برای این کار خلق نشده‌اید. بله! دورکاری سبکی نیست که مناسب همه باشد. برای درک بهتر مفهوم این جمله، با ادامه‌ی این مطلب همراه باشید.

۱. کمبود خود انگیزشی

دورکاری

خود انگیزشی یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک نیروی دورکار کارآمد و مثمر ثمر است. از آنجا که شما به‌عنوان نیروی دورکار، از محلی مانند خانه که نقطه‌ی امن شماست کار می‌کنید و با مدیر و همکاران خود ارتباط فیزیکی ندارید، باید بتوانید انگیزه‌ی خود را حفظ و هدف‌های بهینه‌ای را برای انجام وظایف خود مشخص کنید.

کمبود قابلیت خود انگیزشی قطعا بر اصول کار حرفه‌ای نیروی دورکار تاثیر می‌گذارد و بهره‌وری او را کاهش می‌دهد. بنابراین، اگر دورکاری می‌کنید، باید بتوانید از تمرین‌ها و برنامه‌‌های خود انگیزشی کمک بگیرید که شما را به روند برگردانند. زمان‌هایی وجود خواهند داشت که شما حس‌و‌حال کار کردن را ندارید، در این زمان‌ها باید بتوانید خود را به کار مشغول نگه دارید، زیرا بخشی از وظیفه‌تان است.

۲. از تکنولوژی سر در نمی‌آورید

تکنولوژی ستون فقرات دورکاری است و اگر اهل تکنولوژی نباشید، در هنگام دورکاری با مشکلات زیادی مواجه می‌شوید. با توجه به این‌که دورکاری مبتنی بر انجام کارها در بستر آنلاین است، باید با جدیدترین فناوری‌های ارتباطی آشنا باشید. البته مقصود ما صرفا آشنایی تئوری نیست و باید به‌صورت عملی با آن‌ها آشنایی داشته باشید. همچنین، باید درباره‌ی استفاده‌ی کاربردی از سخت‌افزارها و گجت‌ها و همین‌طور نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌ها دانش عمیقی داشته باشید و از ترند‌های فناورانه‌ی امروزی آگاهی باشید.

۳. به‌صورت موثر ارتباط برقرار نمی‌کنید

یکی دیگر از مهارت‌های ضروری برای یک نیروی دورکار، برقراری ارتباط به‌صورت موثر است که فرایند انجام کار را روان‌تر می‌کند. بنابراین، اگر در برقراری ارتباط ضعیف هستید، دورکاری موقعیت ایده‌آلی برای شما نخواهد بود. با ایزوله کردن خود نمی‌توانید در مسیر دست‌یابی به اهداف سازمانی حرکت کنید و باید بتوانید با سایر اعضای تیم ارتباط برقرار کنید.

به‌عنوان یک نیروی دورکار می‌توانید با استفاده از بسترهای ارتباطی دیجیتال، مانند ایمیل، پیام‌رسان‌ها، سرویس‌های وب‌کنفرانس صوتی و تصویری آنلاین و موبایل، با مجموعه‌ی مدیریت و همکاران خود در ارتباط باشید.

۴. کاملا نسبت به عوامل حواس‌پرتی آسیب‌پذیر هستید

دورکاری

دورکاری اغلب در محیطی انجام می‌شود که کنترل کمتری بر آن وجود دارد و شرایط بهتری را برای فرار از کار فراهم می‌کند. اگر به‌عنوان نیروی دورکار در خانه تنها هستید، شاید کمتر با این مشکل مواجه شوید، اما اگر با خانواده زندگی می‌کنید، قطعا در هنگام دورکاری عوامل بسیاری مانند ارتباط با همسر و فرزندان، وظایفی که در قبال خانواده دارید، سروصدای افراد و … توجه شما را به خود جلب خواهند کرد.

اگرچه دورکاری در خارج از فضای رسمی ادرای انجام می‌شود، اما تمام کارها، وظایف و نقش‌ها حتما باید در تمرکز کامل انجام شوند. شما به‌عنوان یک فرد دورکار باید بتوانید از حواس‌پرتی‌ها جلوگیری کنید و تمام تمرکز خود را به کار معطوف کنید. برای این کار می‌توانید از روش‌های متفاوتی کمک بگیرید، اما ساده‌ترین روشی که پیشنهاد می‌کنیم، استفاده از اپلیکیشن‌هایی مانند Forest است که می‌توانید با استفاده از آن‌ها بازه‌ی مشخصی را برای کار کردن تعیین کنید.

اما اگر این اپلیکیشن‌ها هم در مقابل وسوسه‌های شما برای استفاده از گوشی هوشمند و شبکه‌های اجتماعی کارایی ندارند، بهترین راه این است که گوشی خود را در حالت پرواز قرار دهید یا شبکه‌های اجتماعی شخصی را از روی رایانه‌ی خود حذف کنید.

۵. نداشتن مهارت مدیریت زمان

مدیریت بهتر زمان

معمولا دورکاری این تصور نادرست را ایجاد می‌کند که شما هر میزان زمان که بخواهید در اختیار دارید، چون هیچ‌کس بالای سر شما نمی‌ایستد تا به شما یادآوری کند چرا هنوز فلان کار را انجام نداده‌اید و می‌تواند از خانه که نقطه‌ی امن‌تان است کار کنید، پس این زمان است که در بند شماست.

اما در واقعیت چنین موضوعی اصلا صحیح نیست و چه بخواهید یا نخواهید، عقربه‌های ساعت همچنان به چرخش خود ادامه می‌دهند و قبل از این‌که متوجه شوید، روز به پایان رسیده است و شما مانده‌اید و انبوهی از کارهای انجام نشده.

مدیریت درست زمان یک مهارت منحصر به‌فرد است که برای موفقیت یک نیروی دورکار بسیار ضروری است. ایجاد یک برنامه‌ی دورکاری موثر به شما کمک می‌کند بهتر زمان خود را مدیریت کنید. اگر فردی هستید که در بحث زمان منضبط نیست، باید بدانید که متاسفانه نیروی دورکاری مناسبی هم نخواهید بود.

۶. شما فردی بسیار اجتماعی هستید

دورکاری نیازمند کار در یک محیط تقریبا ایزوله است تا از عوامل برهم زننده‌ی تمرکز دوری شود. اگر شما فردی اجتماعی هستید، تنها بودن برای چند ساعت و نداشتن تعامل فیزیکی با دیگران برای‌تان غیر قابل تحمل خواهد بود. البته شما نباید به اجتماعی بودن به چشم یک نقطه ضعف بنگرید؛ در واقع، شما فقط شخصیتی دارید که با حضور در جمع عملکرد بهتری دارد و بهتر پیشرفت می‌کند.

در نتیجه، با توجه به این‌که دورکاری یعنی کار در تنهایی و دور بودن از همکاران و نداشتن گفتگوهای دوستانه و این قبیل تعاملات، ممکن است حس سرکوب شدن داشته باشید یا انگیزه‌ی خود برای کار کردن را از دست بدهید. متاسفانه، عدم انگیزه در دراز مدت تاثیر منفی بر عملکرد شما خواهد داشت.

۷. شما در محیط گروهی پیشرفت می‌کنید

ایزوله بودن بخش مهمی از ماهیت دورکاری است، پس داشتن زندگی اجتماعی فعال در خارج از موضوعات کاری یک نیاز اساسی برای حفظ سلامت و برقراری تعادل میان سلامت روحی و زندگی کاری شما خواهد بود.

زندگی اجتماعی سالم به شما امکان می‌دهد با دنیایی فراتر از جهان مجازی تعامل داشته باشید و احتمال ابتلا به اضطراب، افسردگی و سرخوردگی را کاهش می‌دهد. همچنین، داشتن زندگی اجتماعی فعال به شما کمک می‌کند با مشکلات حوزه‌ی کاری خود هم راحت‌تر کنار بیایید، زیرا حتما افرادی در اطراف شما هستند که می‌توانید مشکلات خود را با آن‌ها در میان بگذارید و از آن‌ها کمک یا راهنمایی دریافت کنید.

۸. توانایی مستقل کار کردن را ندارید

 دورکاری

اگر با انجام کارها بدون حضور یک نیروی بالادستی یا نیروی کمکی مشکل دارید، دورکاری برای شما مناسب نخواهد بود. به‌دلیل عدم حضور فیزیکی در محیط، نیروهای دورکار شانس حضور سوپروایزر را ندارند تا از نزدیک کیفیت کار آن‌ها را بررسی و به مشکلاتی که دارند رسیدگی کند. گرچه مدیران یا رهبران تیم‌ها می‌توانند از راه دور به وظایف افراد مختلف نظارت کنند، اما این کار هیچ‌گاه کیفیت نظارت حضوری را نخواهد داشت. بنابراین، در صورت دورکاری، مسئولیت انجام بیشتر وظایف‌تان بر عهده‌ی خودتان است.

یک نیروی دورکار باید بتواند با ذهنی مستقل به انجام وظایف بپردازد و در واقع باید مهارت حل مسئله را در خود پرورش دهد تا در صورت نیاز بتواند راه‌حل‌های مناسب ارائه کند و البته در مقابل پیشنهادهای موجود هم منعطف باشد. همچنین، باید به‌حدی از بلوغ فکری برسید که بتوانید به قدرت ادراک و تصمیمات شخصی خود اعتماد کنید.

همه برای دورکاری مناسب نیستند!

دورکاری در حال تغییر نحوه‌ی انجام کار است. در عصر حاضر، دیگر نیازی به حضور فیزیکی شما در دفتر کار نیست و می‌توانید از راه دور و از خانه‌ هم به‌عنوان عضوی از سازمان فعالیت کنید. تا زمانی که بتوانید مسئولیت‌هایی را که به شما سپرده می‌شود به بهترین شیوه انجام دهید، حضور فیزیکی شما در محل کار اهمیتی نخواهد داشت. اما، باید بدانید که این سبک کاری به ظاهر جذاب، برای همه مناسب نیست.

موفق‌ترین نیروهای دورکار افرادی هستند که از نظر روانی و احساسی برای این کار مناسب باشند. اگر شما ذهنیت مناسبی برای این سبک از کار کردن ندارید، با مشکل بی‌انگیزگی مواجه خواهید شد و از پیشرفت در کار باز می‌مانید.

بنابراین، هر فردی نمی‌تواند یک نیروی دورکار موفق باشد و اگر پس از خواندن این مطلب فکر می‌‌کنید شما هم با این مشکلات مواجه هستید یا در آینده با آن‌ها درگیر خواهید شد، بهتر است به فکر یافتن راه‌حل برای آن‌ها باشید، یا به شیوه‌‌ی سنتی که همان کار حضوری است برگردید.

منبع: Make Use Of



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X