از «بازی تاج و تخت» تا «آشنایی با مادر»؛ ۷ سریال خوب که بد تمام شدند
اگر ادامه سریال مورد علاقه شما بدون پایان مناسب لغو شود بسیار دردآور است اما یک چیز بدتر از آن است، این که سریالی، داستان خود را تا فصل آخر ادامه دهد و در نهایت، پایانبندی یا حتی کل فصل آخر خود را خراب کند.
با توجه به حجم محتوا و رقابت زیاد در چشمانداز تلویزیونی، تکمیل یک داستان خودش یک امتیاز مثبت است اما گاهی اوقات سریالها خیلی طولانی میشوند یا پایانبندی رضایت بخشی ندارند. بعضی مواقع نتیجهگیری و نحوه پایانبندی خطوط داستانی شخصیتها بر کلیت سریال تاثیر میگذارد اما گاهی اوقات نیز باید آن اشتباه نهایی را از هسته اصلی سریال جدا کرد و سریال را به خاطر آنچه روایت کرده است دوست داشت.
- ۱۰ درام تلویزیونی برتر که با عناصر برجسته سطح سریالها را بالا بردند
- ۱۰ فیلم بسیار موفق که به سریال تلویزیونی تبدیل شدند
- ۲۵ فیلم و سریال تلویزیونی تماشایی دربارهی خانواده سلطنتی انگلستان
بیایید با هم نگاهی به چند نمونه از مجموعههای خوب داشته باشیم که به دلایل مختلف در روزهای پایانی خود از روند مناسبشان فاصله گرفتند.
۷. بازی تاج و تخت (Game of Thrones)
- خالق: دیوید بنیوف
- بازیگران: امیلیا کلارک، کیت هرینگتون، سوفی ترنر
- سال انتشار: ۲۰۱۱
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۹ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به سریال: ۹.۲ از ۱۰
این سریال در گذشته بسیار محبوب بود و حالا کمی به نظر میرسد که از خاطرات ما پاک شده است. پس باید بیشتر درباره آن صحبت کنیم. «بازی تاج و تخت» مسلما یکی از محبوبترین مجموعههای عصر مدرن تلویزیون است که نهتنها محل آغاز کار بسیاری از بازیگران سریال بود، بلکه همچنین سرویس پخش اچبیاو را به مجموعه متنوعی که در حال حاضر است، تبدیل نمود. «بازی تاج و تخت» به تداوم تلاقی فرهنگ حماسی و فرهنگ عامه کمک کرد اما طرفداران پس از مدتی و وقتی که سریال به جایی رسید که جرج آر آر مارتین دیگر داستان را ادامه نداده بود (و خیلیها شک دارند که آیا او اصلا آن را به پایان خواهد رساند یا خیر) تزلزل پیدا کرد.
فصل هشتم و پایانی سریال ناراحتی و بیاعتمادی بسیاری از طرفداران را به همراه داشت. این فصل فقط از شش قسمت تشکیل شده بود که به غیر از قسمت احساسی و شخصیت محور «شوالیه هفت پادشاهی»، هیچ کدام اصلا جالب نبودند. بیشتر رویدادهای مهم به شکلی ضعیف یا ساده روایت شدند و پاسخ سوال بزرگ چه کسی بر تخت سلطنت خواهد نشست؟ برن (آیزاک همپستد رایت) بود، همان برنی که یک فصل کامل در سریال حضور نداشت. اگر «بازی تاج و تخت» با قدرت تمام میشد، شاید امروز هم الهامبخش بحثهای محافل مختلف بود اما در عوض، همه دستاوردهای آن به خاطر پایانبندی نهچندان جذاب آن فراموش میشوند.
۶. آشنایی با مادر (How I Met Your Mother)
- خالقان: کارتر بیز، کریگ توماس
- بازیگران: جاش رادنور، نیل پاتریک هریس، جیسون سیگل
- سال انتشار: ۲۰۰۵
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۴ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به سریال: ۸.۳ از ۱۰
«آشنایی با مادر» سریالی سرگرمکننده بود. البته در برخی موارد تکراری به نظر میرسید. با این حال، سریال های طولانی (این سریال ۹ فصل داشت) این خطر را به جان میخرند تا به موفقیت بیشتری برسند. «آشنایی با مادر» در نهایت با تغییر فرمول و پافشاری بیش از حد بر روی آن، داستان خود را به تلخی به پایان رساند.
فصل نهم با اختصاص دادن ۲۴ قسمت به مراسم عروسی ۳ روزه بارنی (نیل پاتریک هریس) و رابین (کلبی اسمالدرز) روند سریال را تغییر داد. کریستین میلوتی نیز از طریق فلشبکهای مختلف در داستان ظاهر میشد. این کمدی باز هم در پایان به ریشههای خود بازمیگردد که در اینجا لزوما چندان موثر و جالب نیست. سریال با جدا شدن بارنی و رابین محبوب، مرگ مادر و بازگشت تد (جاش رادنور) نزد خاله رابین به پایان میرسد. این پایان قابل پیشبینی باعث میشود تا مخاطبان احساس کنند که با تماشای این سریال وقت خود را تلف کردهاند. امیدواریم که دنبالهی مستقل این مجموعه، «آشنایی با پدر» از اشتباهات نسخه اصلی درس بگیرد.
۵. گمشده (Lost)
- خالقان: جفری لایبر، جیجی آبرامز
- بازیگران: اوانجلین لیلی، متیو فاکس، جاش هالووی
- سال انتشار: ۲۰۰۴
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۵ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به سریال: ۸.۳ از ۱۰
این که «گمشده» را صرفا یک پدیده فرهنگی بنامیم، سادهانگارانه است. این سریال به مدت ۶ فصل پخش شد و اساسا در ۵ فصل اول به اتفاق آرا مورد تحسین منتقدان قرار گرفت. با این حال، به نظر میرسید که در فصل ششم اولویتهای سریال تغییر کرده که همین قضیه منجر به پایانی شد که خیلی معمولی یا خیلی توخالی بود.
بخش اعظم قدرت «گمشده» ناشی از رازها و معماهای جزیره و پسزمینه اساطیری آن است. مشکل این است که این اسرار جدید، نقطه پایانی نداشتند. فصل ۶ بیشتر به شخصیتهای سریال پرداخت و روی آنها تمرکز کرد و افسانهها و معماهای جزیره را در اولویت بعدی قرار داد. معمولا پایانبندیها با اتمام خط داستانی شخصیتها مشکل دارند، زیرا بیش از حد روی داستان تمرکز میکنند اما «گمشده» ثابت میکند که برعکس آن نیز امکانپذیر است و سوالات بیپاسخ طرح داستان نیز میتوانند منجر به نارضایتی مخاطبان شوند.
۴. ورونیکا مارس (Veronica Mars)
- خالق: راب توماس
- بازیگران: جیسون دورینگ، کریستن بل، پرسی دگز
- سال انتشار: ۲۰۰۴
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۱ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به سریال: ۸.۳ از ۱۰
روند تولید «ورونیکا مارس» در نوع خود جالب بود. این سریال چندین بار لغو شد و حتی بعضی مواقع نیز با تامین مالی هواداران به کار خود ادامه داد. بنابراین وقتی در خلاف روند و حال و هوای سابق خود قدم برداشت، محبوبیتش را از دست داد. این مجموعه برای ۳ فصل از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۷ منتشر شد و سپس فیلمی برای آن در سال ۲۰۱۴ تولید گردید. با این حال، در ادامه، فصل چهارم منتشر گردید که با موجی از نارضایتی هواداران در اعتراض به عدم ادامه نامناسب داستان به پایان رسید.
واکنشهایی که با انتشار فصل ۴ اینترنت و فضای مجازی را پر کردند (قسمتها به یکباره منتشر شدند) چیزی نبود که به راحتی بتوان از آن چشمپوشی کرد. نویسندگان فقط برای طرفداران خود نمینویسند اما «ورونیکا مارس» نشان داد که ناهماهنگی بیش از حد بین سازندگان و طرفداران میتواند پیامد مضری برای هنر و تمام اندوختههای قبلی داشته باشد.
۳. ۱۰۰ نفر (The 100)
- خالق: جیسون روتنبرگ
- بازیگران: الیزا تیلور، باب مورلی، لیندسی مورگان
- سال انتشار: ۲۰۱۴
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۳ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به سریال: ۷.۶ از ۱۰
حرفهای زیادی برای گفتن درباره فصل آخر «۱۰۰ نفر» وجود دارد. این سریال همیشه راهی برای تهییج طرفدارانش داشت و در مواقعی هم آنها را عصبانی میکرد. «۱۰۰ نفر» فراز و نشیبهای خود را داشت اما به ندرت پیش میآید که فصل پایانی مجموعهای به اندازه فصل هفتم این سریال، ناموفق باشد. داستان نهایی این درام علمیتخیلی یک چرخش دراماتیک داشت و عناصر موضوعی آن با بقیه سریال همخوانی نداشتند. در نهایت، آن بخش از بشریت که نمیخواستند به نیروهای معنوی تبدیل شوند، بقیه روزهایشان را روی زمین زندگی کردند و از تداوم نسل بشر ناتوان ماندند. باید بگوییم که این پایانبندی بسیار تلخ است.
مشکل اصلی فصل آخر این است که در واقع، مثل یک فصل آخر نبود. این فصل درست قبل از پایان سریال، چندین عنصر علمیتخیلی و جدید و جالب را به بینندگان معرفی کرد. شخصیتهای سریال واقعا فضایی برای نزدیک شدن به یکدیگر نداشتند و شخصیت اصلی پس از دیدن آواتاری که شبیه به معشوقه سابق خود بود، شوکه شد و به تنهایی خود پی برد. این فصل همچنین مقدمات یک سریال پیشدرآمد را فراهم کرده بود که در نهایت مورد توجه قرار نگرفت و بسیاری از خطوط داستانی فصل آخر هم بر روی مفاهیم این سریال جدید متمرکز بودند. «۱۰۰ نفر» میتوانست از فصل آخر برای ارائه پایانی رضایتبخش برای طرفداران خود استفاده کند اما در عوض، وقتشان را تلف کرد.
۲. اسکرابز (Scrubs)
- خالق: بیل لارنس
- بازیگران: زک برف، سارا چیک، نیل فلین
- سال انتشار: ۲۰۰۱
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۳ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به سریال: ۸.۳ از ۱۰
اگر لوکیشن، اکثر بازیگران اصلی و اکثر نویسندگان یک سریال را تغییر دهید، آیا به نظرتان باز هم به همان شکل باقی میماند؟ این موضوع مشکل اصلی «اسکرابز» است. این مجموعه در ابتدا پس از ۸ فصل به پایان رسید اما برای یک فصل نهم کوتاه ۱۳ قسمتی احیا شد. دو بازیگر از بین سه ستاره اصلی سریال و فقط برای چند قسمت در این فصل ظاهر شدند. این تغییر در سریالی اتفاق افتاد که موفقیت خود را مدیون بازیگران و ترکیب و هماهنگی آنها با یکدیگر است.
شگفتانگیز است که خیلی از سریالها به عوامل واضح موفقیت خود آگاهی ندارند و به نظر میرسد که این مشکل به خصوص برای مجموعهای مانند «اسکرابز» کاملا صدق میکند. چگونه دیانای یک سریال میتواند تا این حد تغییر پیدا کند؟ قابل درک است که بخواهید یک سریال را به دلایل متعدد ادامه دهید اما گاهی اوقات، ارزش ریسک آن را ندارد.
۱. خاطرات خونآشام (The Vampire Diaries)
- خالق: کوین ویلیامسون
- بازیگران: نینا دوبرو، یان سامرهلدر، پل وزلی
- سال انتشار: ۲۰۰۹
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۶ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به سریال: ۷.۷ از ۱۰
بیشتر سریالهایی که در این فهرست حضور داشتند، فقط یک فصل نهایی بد دارند اما «خاطرات خونآشام» با ۲ فصل بد گوی سبقت را از آنها میرباید. این سریال به مدت ۸ فصل از شبکه سیدابلیو پخش شد اما پس از فصل ششم، بازیگر اصلی آن، نینا دوبرو از جمع بازیگران جدا شد. «خاطرات خونآشام» اساسا این کاراکتر خود را تا پایان سریال کنار میگذارد و هرگز دیگر به روند سابق خود بازنمیگردد، به خصوص که بیشتر سریال حول محور روابط عاشقانه و دوستیها میگردد.
روند خود شخصیتها در این دو فصل آخر، از روابط آنها تا سرنوشتشان، واقعا عجیب بود. نظرات پیرامون این سریال متفاوت است و بسیاری از طرفداران درباره برخی از شخصیتها و خطوط داستانی با هم اختلاف نظر دارند اما تقریبا همه تاثیر غیبت دوبرو روی سریال را قبول دارند و حتی حضور کوتاه او در قسمت پایانی نیز برای جبران شکاف داستان کافی نبود.
منبع: collider
پایان بد سریال فقط سریال پایتخت
دکستر هم به این لیست باید اضافه بشه و از همه اینها پایان بدتری داشت.
طوری که همه خاطرات خوب سریال رو خراب کرد.
آره سریال محبوب سوپرنچرال هم قسمت پایانی بسیار بیخود ومسخره وسرهم بندی شده ای داشت.
The 100 پایانش اونقدرم بد نبود
صد هیچ جاش خوب نبود فقط شوتری میزدن میرفتن جلو خودشون هم هیچیشون نمیشد روند بسیار تکراری و ضد حالی بود اما شروع خوبی داشت
فصل آخر خانه پوشالی هم همینطور بودش. حیف. من خودم ترجیح میدم هیچ وقت یک سریال رو تموم نکنم تا اینکه پایان بدش رو ببینم.
سریال the 100 پایانی خوب داشت به نظرم .
کاش فصل آخر Supernatural میگفتی، هرچند بیشتر قسمت آخرش پایان بدی داشت
والکینگ دد کو اونم فصل ۱۱ بد تموم شد ولی ۱ اسفند قسمت جدید میاد تا ببینیم خوب تموم میشه یا بد
بنظرم جز بهترین سریال های جهان هست