آیا نصب نسخه‌ی بتای iOS یا iPadOS کار عاقلانه‌ای است؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
بتای iOS

نصب نسخه‌ی بتای iOS یا iPadOS روی آیفون یا آیپد کار راحتی است؛ اما فقط به دلیل اینکه انجام یک کار راحت است، لزوما به این معنا نیست که باید آن را عملی کنید. در ادامه به مزایا و معایب نصب نسخه‌ی بتای این دو سیستم‌عامل می‌پردازیم.

لذت بردن از ویژگی‌های جدید iOS و iPadOS

اپل هر ساله اواخر تابستان نسخه‌ی جدید سیستم‌عامل‌های خود را برای عموم کاربران منتشر می‌کند. اما این نسخه‌های جدید در حقیقت چند ماه قبل از این تاریخ معرفی می‌شوند و طی این چند ماه کاربران می‌توانند از نسخه‌ی بتا استفاده کنند. برخی کاربران که چندان صبر و تحمل ندارند و می‌خواهند هرچه زودتر ویژگی‌های جدید این سیستم‌عامل‌ها را تجربه کنند، خیلی زود دست به کار می‌شوند و نسخه‌ی بتا را نصب می‌کنند.

بتای iOS

در این نسخه‌های جدید معمولا چند ویژگی جدید مهم وجود دارد و در کنار آن چندین بهبود ریز و درشت دیگر هم به چشم می‌خورد.

وجود باگ‌های متعدد در نسخه‌های بتا

وقتی یک سیستم‌عامل در مرحله‌ی بتا قرار دارد، یعنی روند توسعه‌ی آن هنوز به اتمام نرسیده و در نتیجه کاربران با چندین باگ در زمینه‌های مختلف روبرو می‌شوند. این باگ می‌تواند مثلا نوتفیکیشن‌ها را از کار بیندازد یا برای برخی ویژگی‌های مهم مشکلات جدی ایجاد کند.

بتای iOS

از سوی دیگر باید به احتمال بروز مشکل در زمینه‌ی عملکرد سیستم‌عامل هم اشاره کنیم. به عنوان مثال در کنار کاهش سرعت، ممکن است مصرف باتری به طور قابل توجهی افزایش پیدا کند و در نتیجه باتری گوشی یا تبلت بسیار سریع‌تر خالی شود. قبل از انتشار نسخه‌ی نهایی، شرکت‌هایی مانند اپل چند نسخه‌ی بتا منتشر می‌کنند که معمولا در هر نسخه تعداد باگ‌ها کاهش می‌یابد.

بتای توسعه‌دهندگان در برابر بتای عمومی

روزی روزگاری نسخه‌ی بتای iOS و iPadOS مختص توسعه‌دهندگان بود و فقط توسعه‌دهندگانی که مبلغ حق عضویت در پلتفرم مخصوص این شرکت را می‌پرداختند، می‌توانستند از این نسخه‌های بتا بهره ببرند. روی هم رفته توسعه‌دهندگان با نصب نسخه‌های بتا می‌توانند قبل از انتشار نسخه‌ی نهایی یک سیستم‌عامل، اپلیکیشن خود را برای تغییرات جدید آماده کنند.

اما حالا تمام کاربران که خواستار بهره‌گیری نسخه‌های بتای iOS و iPadOS هستند می‌توانند به راحتی این نسخه‌ها را نصب کنند. البته در ابتدا همچنان این نسخه‌ها صرفا برای توسعه‌دهندگان ارائه می‌شود و بعد از چند هفته بتای عمومی در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. در نسخه‌های بتای توسعه‌دهندگان معمولا باگ‌های بسیار بیشتری دیده می‌شود ولی در بتای عمومی تعداد باگ‌ها به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

بتای iOS

به طور کلی هرچه دیرتر نسخه‌های بتا را نصب کنید، با مشکلات کمتری روبرو می‌شوید. به مرور زمان نسخه‌های بتا ثبات بیشتری پیدا می‌کنند و ویژگی‌های بیشتری دریافت می‌کنند. البته در این زمینه هیچ قطعیتی وجود ندارد زیرا گاهی اوقات حتی نسخه‌ی نهایی iOS و iPadOS با باگ‌های متعدد به دست کاربران معمولی می‌رسد.

از نصب نسخه‌ی بتا در دستگاه اصلی خود اجتناب کنید

اگر همچنان به نصب نسخه‌ی بتای iOS یا iPadOS تمایل دارید، توصیه می‌کنیم این نسخه را روی گوشی یا تبلت اصلی خود نصب نکنید. زیرا گاهی اوقات این نسخه‌ها مشکلات جدی ایجاد می‌کنند و ممکن است هنگام استفاده از گوشی یا تبلت خود به دردسر بیفتید. اگر در خانه یک آیفون یا آیپد قدیمی دارید که از نسخه‌ی جدید سیستم‌عامل موردنظر پشتیبانی می‌کند، با خیال راحت می‌توانید نسخه‌ی بتا را روی آن نصب کنید.

منبع: How To Geek



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X