آیا خریدن گلکسی نوت ۹ در سال ۲۰۲۱ منطقی است؟
گلکسی نوت ۹ در سال ۲۰۱۸ به عنوان نهمین نسل از پرچمداران سری نوت سامسونگ راهی بازار شد. اما سوال اینجاست حالا که سهسال از عمر آن میگذرد، آیا همچنان خریدن این گوشی ارزش دارد یا خیر؟ در این مطلب به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.
پرچمدارها معمولا بیشترین علم و توانایی هر شرکت را در تولید یک گوشی هوشمند به تصویر میکشند. بنابراین طبیعی است که بتوان تا مدتهای طولانی روی توانایی آنها حساب کرد. شرکتها غالبا گوشیهای بالاردهی خود را به قدرتمندترین سختافزار موجود مجهز میکنند تا کاربران بتوانند از قابلیتهای نرمافزاری جذابی که در آنها وجود دارد بیشترین و بهترین استفاده را ببرند. چرا که این دسته از گوشیها از لحاظ قابلیت نرمافزاری هم از گوشیهای میانرده و اقتصادی شرایط بهتری دارند.
یک پرچمدار همیشه یک پرچمدار است؛ این نتیجهای است که خب معمولا وقتی یک مقایسه بین میانردهی جدید و پرچمدار قدیمی شکل میگیرد به آن میرسیم. اما این سالها بهجای میانرده و پرچمدار، یک محصول دیگر تحت عنوان پرچمدار مقرون به صرفه تولید میشود. این گوشیها قیمت بسیار مناسبتری به نسبت یک پرچمدار قدرتمند دارند اما از لحاظ مشخصات فنی میتوانند پا به پای آنها پیش بروند. بنابراین طی این سالها خریدن پرچمدار قدیمی دیگر منطقی به حساب نمیآید چون گزینههای جایگزین متعددی برای انتخاب وجود دارند.
گلکسی نوت ۹ هم از این قاعده مستثنی نیست. سامسونگ این گوشی را به عنوان پرچمدار قدرتمند خود در سال ۲۰۱۸ راهی بازار کرد. این گوشی هم مانند بسیاری از گوشیهای دیگر سری نوت از قلم S-Pen بهره میبرد و برای عاشقان این خانواده یک گزینهی جذاب به حساب میآید. البته اگر بتوانید علاقهی خود را تا پایان این مطلب حفظ کنید، بنابراین قطعا خریدن گلکسی نوت ۹ میتواند برای شما خوشحال کننده باشد.
اما بهتر است قبل از اینکه گول نام پرچمدار و قلم S-Pen را بخوریم، چند مورد را در رابطه با گلکسی نوت ۹ مورد بررسی قرار دهیم. بالاخره این گوشی به سه سال قبل تعلق دارد و با این سرعتی که فناوری در حال پیشروی است، قطعا کار بسیار سختی خواهد بود که یک محصول بتواند کیفیت و ارزش خرید خود را در این مدت حفظ کند. حال سوال اینجاست آیا گلکسی نوت ۹ توانسته است این ارزش را حفظ کند؟ در ادامه به پاسخ این پرسش خواهیم رسید.
قیمت گلکسی نوت ۹ این روزها چقدر است؟
همانطور که در بالا اشاره شد، گلکسی نوت ۹ به سال ۲۰۲۱ تعلق ندارد. بنابراین نمیتوان قیمت دقیقی را برای آن در نظر گرفت. دربارهی محصولی حرف میزنیم که سهسال پیش راهی بازار شد و خب چنین موضوعی کاملا طبیعی است. اگر شانس خوبی داشتید و توانستید مدل نوی این گوشی را در بازاری پیدا کنید، باید بدانید این روزها قیمت منطقی آن با توجه به مشخصات سختافزاری، چیزی حدود ۴۰۰ – ۷۰۰ دلار است (بر اساس قیمت آمازون).
از سویی میتوان مدل دسته دوم این گوشی را نیز خریداری کرد اما خب باید این موضوع را هم در نظر داشته باشید که گوشی دست دومی که خریداری میکنید هیچ مشکل سختافزاری خاصی نداشته باشد (البته جز یک سری خط و خش که طبیعی است). به صورت کلی بعید به نظر میرسد این محصول این روزها با قیمتی که بتوانیم آن را «ارزان» خطاب کنیم راهی بازار شود.
گلکسی نوت ۹؛ سختافزاری قدرتمند، نرمافزاری از مد افتاده
گلکسی نوت ۹ یک پرچمدار است و همین یعنی از لحاظ قدرت سختافزاری میتوانید روی آن برای مدت زمان طولانی حساب کنید. اگرچه این محصول برای سال ۲۰۱۸ است اما خب آنقدری قدرتمند هست که همچنان بتواند از پس بازیهای باکیفیت پلیاستور بر بیاید. اسنپدراگون ۸۴۵ یا اگزینوس ۹۸۱۰ که قلب تپندهی این گوشی به حساب میآیند، هر دو از پردازندههای خوب و باکیفیت بازار به حساب میآمدند.
اسنپدراگون ۸۴۵ اما مخصوص بازار آمریکا و چین است و چون این مطلب غالبا مخاطبین ایرانی دارد، بنابراین به بررسی مدل مجهز به اگزینوس ۹۸۱۰ آن میپردازیم. این پردازنده ساخت سامسونگ است و از ۸ هسته بهره میبرد. ۴ هستهی بزرگ از نوع Mongoose M3 با فرکانس ۲٫۷ گیگاهرتز و ۴ هستهی دیگر از نوع Cortex-A55 که به عنوان هستههای کوچک و کممصرف ایفای نقش میکنند و از فرکانس ۱٫۸ بهره میبرند. به عنوان پردازشگر گرافیکی، Mali-G72 MP18 را شاهد هستیم که توانایی بسیار بالایی هم دارد.
شاید برایتان عجیب باشد اما سامسونگ از سال ۲۰۱۸ نیز تصمیم گرفت پرچمداران خود را به ۸ گیگابایت حافظهی رم مجهز کند. اینطور شد که گلکسی نوت ۹ در دو مدل با ظرفیت حافظهی رم ۶/۸ گیگابایت و حافظهی داخلی ۱۲۸/۵۱۲ گیگابایت در دسترس قرار گرفت تا بدین ترتیب کاربران هیچ نگرانی از بابت فرایند مولتی تسکینگ هم نداشته باشند. این مجموعهی سختافزاری هنوزم که هنوزه توانایی این را دارد که در هیچ فعالیت سنگینی کم نیاورد و حتی یکی دو سال دیگر هم دوام بیاورد.
از قابلیتهای خوب دیگر این گوشی میتوان به نمایشگر ۶٫۴ اینچی Super AMOLED آن اشاره کرد که برای تماشای محتوای تصویری کاملا مناسب است. بلندگوهای استریوی بسیار قدرتمند، حسگر اثرانگشت، جک ۳٫۵ میلیمتری هدفون و بسیاری موارد خوب دیگر هم از سایر ویژگیهای مثبت این گوشی به حساب میآیند که هنوزم اگر فقط دید سختافزاری داشته باشیم، این گوشی را به یک انتخاب ارزشمند تبدیل میکنند.
روی پنل پشتی گلکسی نوت ۹ شاهد دو دوربین اصلی و فوق عریض هستیم که نیازهای کاربران را در عکاسی روزمره کاملا پوشش میدهند. هرچند کیفیت تصاویری که توسط این گوشی ثبت میشوند حتی نزدیک به گوشیهای اندرویدی قدرتمند کنونی هم نیست. لازم به ذکر است این گوشی از استاندارد ضد آب و گرد و غبار IP68 نیز بهره میبرد بنابراین کاربر حتی در عمق ۱٫۵ متری آب هم نگرانی از بابت نفوذ آن به درون نخواهد داشت (به مدت ۳۰ دقیقه). در نهایت اما باید به باتری اشاره کنیم که ۴۰۰۰ میلیآمپر ساعتی است و میتوان آن را از طریق شارژرهای بیسیم یا شارژر سریع ۱۵ واتی که درون جعبه هم وجود دارد شارژ کرد.
اینها قابلیتهایی هستند که حتی برخی از گوشیهای قدرتمند امروزی هم از آن بیبهرهاند. اما خب هرچقدر خوبی و نقطه قوت در این بخش مشاهده کردید، قرار است با ضعفی که این محصول در بخش نرمافزاری دارد کاملا به یک قابلیت بیفایده تبدیل شوند. واقعیت این است که گلکسی نوت ۹ با اندروید ۸٫۱ راهی بازار شد. طبق سیاست قدیمی سامسونگ که اکنون در رابطه با پرچمدارانش تغییر کرده است، گوشیهای این شرکت به مدت دو سال به سیستمعامل جدید بهروزرسانی میشدند. بنابراین گلکسی نوت ۹ واجد شرایط برای دریافت دو بهروزرسانی اندروید دیگر بود. این یعنی نمایندهی قدرتمند کرهایها اکنون به اندروید ۱۰ و رابط کاربری One UI 2.5 مجهز شده است. حتی بعد از امسال دیگر خبری از آپدیت امنیتی هم نخواهد بود. این یعنی عملا کار گلکسی نوت ۹ با سیستمعامل و پشتیبانی نرمافزاری به پایان رسیده است.
آیا خرید گلکسی نوت ۱۰ بهجای گلکسی نوت ۹ ایدهی منطقیتری است؟
یک ایدهی جذابتر به نسبت گلکسی نوت ۹ میتواند گلکسی نوت ۱۰ باشد. پرچمداری که در دو مدل استاندارد و پلاس در سال ۲۰۱۹ راهی بازار شد و از لحاظ قدرت سختافزاری نیز شرایط بسیار بهتری به نسبت سری قبل دارد. اما خب اشاره کردیم که گلکسی نوت ۹ هم از لحاظ قدرت سختافزاری محصول قدرتمندی به حساب میآید و پاشنه آشیل آن در واقع در بخش نرمافزار است.
اما گوشیهای پرچمدار سامسونگ که در سال ۲۰۱۹ راهی بازار شدند یعنی همین گلکسی نوت ۱۰، به اندروید ۹ مجهز شدند و باید دو آپدیت نرمافزاری را دریافت میکردند. ولی سامسونگ با تغییر سیاست خود در این زمینه و افزایش مدت زمان پشتیبانی نرمافزاری از دو به سهسال برای یک سری گوشیهای خاص که شامل پرچمدارهای سال ۲۰۱۹ هم میشوند، بار دیگر نگاه کاربران را به سمت این گوشیها معطوف کرد. این یعنی گلکسی نوت ۱۰ هنوز هم واجد شرایط برای دریافت یک نسخهی دیگر از اندروید (اندروید ۱۲) است.
نمایشگر ۶٫۳ اینچی گلکسی نوت ۱۰ با پنلی از نوع Dynamic AMOLED و حواشی بسیار کم در بالا و اطراف باعث شده است گوشی ظاهری بسیار شکیل، زیبا و مدرن به خود بگیرد. همچنین این نمایشگر از استاندارد +HDR10 نیز پشتیبانی میکند. بدین ترتیب کاربر با خرید این محصول از لحاظ کیفیت نمایشگر هم یکی از بهترینها را در اختیار خواهد داشت.
قلب تپندهی گلکسی نوت ۱۰ را پردازندهی اسنپدراگون ۸۵۵ یا اگزینوس ۹۸۲۵ تشکیل میدهند که از بسیار قدرتمند هستند و میتوانند نیازهای کاربران را در سطوح مختلف برطرف کنند. در کنار این پردازنده هم از ۸ گیگابایت حافظهی رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظهی داخلی استفاده شده است تا بدین ترتیب کاربر در امور مولتی تسکینگ هم مشکل خاصی نداشته باشد.
اگرچه از زمان ورود گلکسی نوت ۱۰ به بازار حدودا دو سال میگذرد اما این گوشی همچنان به عنوان یک گزینهی ارزشمند از تمامی لحاظ، ارزش خرید خوبی دارد
روی پنل پشتی گلکسی نوت ۱۰ سه دوربین را شاهد هستیم که شامل دوربین اصلی، فوق عریض با زاویهی دید ۱۲۳ درجه و تلهفوتو با زوم اپتیکال ۲ برابری میشوند. حتی قلم S-Pen هم به نسبت نسل گذشت پیشرفت چشمگیری داشت و از ژستهای هوایی پشتیبانی میکرد. بدین ترتیب میشد با آن یک سری محتویات روی صفحه را کنترل کرد، بین دوربینها سوییچ کرد و بسیاری موارد دیگر.
یک قابلیت خوب دیگر حسگر اثر انگشتی بود که اینبار به درون نمایشگر رفت و به جذابیت گوشی افزود. باتری ۳۵۰۰ میلیآمپر ساعتی با شارژر سریع ۲۵ واتی و امکان شارژ از طریق شارژر بیسیم و پشتیبانی از فناوری شارژ معکوس هم از سایر قابلیتهای خوبی است که باعث شدند همچنان گلکسی نوت ۱۰ را به عنوان یک گزینهی ارزشمند در نظر بگیریم.
اگر بتوانید این گوشی را در بازار پیدا کنید باید بدانید قیمت آن چیزی در حدود ۳۵۰ تا ۶۰ دلار است. در واقع این قیمتی است که برای مدل دست دو تا رفرششده و نوی آن در نظر گرفته شده است. اگر هم تمایل دارید دست دوم این گوشی را خریداری کنید حتما مراقب این موضوع باشید که گوشی از لحاظ سختافزاری مشکل خاصی نداشته باشد.
اگر به گوشی با نمایشگر بزرگتر علاقه دارید میتوانید با اندکی صرف هزینهی بیشتر، گلکسی نوت ۱۰ پلاس را خریداری کنید که نمایشگر ۶٫۸ اینچی دارد. البته عامل برتری فقط نمایشگر نیست؛ گلکسی نوت ۱۰ پلاس باتری بزرگتر ۴۳۰۰ میلیآمپر ساعتی دارد و از شارژر با سرعت بیشتر (۴۵ وات) نیز پشتیبانی میکند.
به قلم S-Pen علاقه ندارید؟ گلکسی S20 فن ادیشن را انتخاب کنید
اما میپردازیم به معرفی محصول جایگزین برای هر دو پرچمدار یاد شده در بالا، یعنی گلکسی نوت ۹۹ و گلکسی نوت ۱۰. البته این محصول جایگزین از قلم پشتیبانی نمیکند و خب شاید بتوان گفت تنها عاملی که هنوز هم پرچمداران قدیمی سری نوت را برای خریدن ارزشمند میکند همین قلم کوچک باشد. با این حال اگر فکر میکنید پرداخت هزینه برای محصولی که دو یا سهسال از طول عمر آن گذشته است منطقی نیست و قلم هم نمیتواند آنقدر جذاب باشد که این موضوع را توجیه کند، بنابراین خریدن گلکسی S20 فن ادیشن میتواند منطقیترین گزینهی موجود باشد.
البته این در صورتی است که به برند سامسونگ هم تمایل داشته باشید چون اگر برایتان برند فرقی نمیکند، در همان ابتدا میتوانستیم این متن را با معرفی یک سری جایگزین برای گلکسی نوت ۹ به پایان برسانیم چرا که قطعا گوشیهای بهتر و جذابتری از گلکسی نوت ۹ از برندهای رقیب وجود دارند.
پرچمداران سری نوت هم از لحاظ سختافزاری جز قلم با سری S تفاوت خاصی ندارند. البته گلکسی S20 فن ادیشن از اسنپدراگون ۸۶۵ به عنوان قلب تپندهی خود بهره میبرد و همین موضوع باعث شده است پشتیبانی از ۵G نیز به آن اضافه شود. در کنار ۶/۸ گیگابایت حافظهی رم و ۱۲۸/۲۵۶ گیگابایت حافظهی داخلی، این گوشی قطعا میتواند بهترین انتخاب برای کاربرانی باشد که در محدودهی قیمتی حدودا ۶۰۰ دلار به دنبال یک گوشی باکیفیت هستند.
گلکسی S20 فن ادیشن نمایشگری ۶٫۵ اینچی با پنلی از نوع Super AMOLED دارد. این نمایشگر از رفرشریت ۱۲۰ هرتز نیز پشتیبانی میکند؛ قابلیتی فوقالعاده جذاب که دو گوشی دیگر از سری نوت از آن بیبهرهاند. البته شاید پنل پشتی پلاستیکی توی ذوق بزند و حس و حال یک پرچمدار باکیفیت را به کاربر القا نکند اما خب در خیلی بخشهای دیگر نظیر کیفیت دوربین، باتری ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعتی، نرمافزار بهروزتر با امکان دریافت بهروزرسانی بیشتر و … گلکسی S20 فن ادیشن دست بالاتر را دارد.
اگر به خاطر داشته باشید در ابتدای متن به این نکته اشاره کردیم که این روزها نه میانرده و نه پرچمدار بلکه پرچمداران مقرون به صرفه هستند که از ارزش خرید پرچمداران سالهای قبل کاستهاند. گلکسی S20 فن ادیشن هم دقیقا از همین نوع گوشیهاست. سامسونگ این محصول را با اندروید ۱۰ راهی بازار کرد و این یعنی کاربرانی که آن را خریداری کنند با دریافت اندروید ۱۳ به کار خود با آپدیت نرمافزاری پایان خواهند داد.
بنابراین میرسیم به پرسش اول؛ آیا خریدن گلکسی نوت ۹ در سال ۲۰۲۱ ارزش دارد و منطقی است؟ جواب ساده به این پرسش «خیر» است. خریدن گلکسی نوت ۹ در حال حاضر اصلا منطقی نیست خصوصا اینکه کار دریافت بهروزرسانی آن هم به پایان رسیده است. بنابراین اینطور به نظر میرسد که شما فقط یک تکه سختافزار قدرتمند را در اختیار دارید که خب طبیعتا ارزش چندانی ندارد. پیشنهاد میشود مدلهای جایگزین این محصول را برای خریدن در نظر بگیرید. اگر هم به محصولات برند دیگر علاقه دارید، بنابراین هیچ توجیه دیگری ندارد که گلکسی نوت ۹ را هم به عنوان یک گزینه در ذهن خود نگه داشته باشید.
منبع: Android Central
A52s عالیه
به نظر من نوت ۹ خ با کیفیت تر از سری a و m هست . سری های جدید آ و ام هارد و برد میسوزونن
چه قشنگ و با فهم کامل این موضوع نوشته شده بود با اینکه خودم سامسونگ بازم